Šta je novo?

XP mi ne vidi MP3 USB player

• Začetnik teme Začetnik teme Teac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Teac

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2005
Poena
304
Imam Elta 8852 MP3 Player USB-Stick, 256 MB CYJ3, ali kad ga ubodem na USB, moj XP SP1 ga ne vidi. Sta bi trebalo da instaliram?

Poslednja izmena:
Ukljuci USB u BIOS-u
ili
ako bodes flash u konektore na kucistu proveri da li su prikljuceni na plocu
ili
reklamiraj flash drive.

Mozda sam USB MP3 Player ima neki feler ili ladan lem.Nisi rekao da li si pokusao na nekoj drugoj masini.Pokusaj sa nekim USB drajverima, mozda ti bas to fali u Xp-u, jer sam naletao na takve slucajeve.Predpostavljam da imas XP Pro.

@BokiPK

USB je ukljucen u BIOS-u, jer sam i druge stvari na taj nacin koristio, a flash drive je potpuno ispravan jer je radio na drugoj masini. Jedina razlika je bila u tome sto je onaj XP imao SP2!

@Wolfman

Jeste, bas je XP Pro u pitanju, kako si znao?

@ZoNi

Bavim se audio obradom i cuo sam da SP2 nije bas preporucljiv za neke programe te vrste, tako da nisam hteo da eksperimentisem. Svakako je problem u drajverima, ali kako nisam dobio CD uz njega, ne znam ni gde da potrazom te drajvere...proveo sam noc trazeci resenje...

A šta se desilo kada si ga prvi put utak'o u usb? Je li iskočilo neko prozorče uopšte, je li XP bilo kako javio da si priključio nešto novo ili nije ni mrdn'o? I šta si ti posle toga uradio? Postoje USB uređaji koji izričito zahtevaju da prvo instaliraš software sa pratećeg cd-a pa tek onda priključiš hardware, mada je to retko kada su mp3 playeri u pitanju, ali ipak proveri. Idi na njihov sajt, listaj support, proguglaj malo, moraš naći nešto...Elta nije baš toliki noname 🙂

Kad sam ga prvi put prikljucio na USB nije se nista dogodilo i posle restarta. Definitivno mom Xp-u trebaju drajveri za njega, ali to nisam uspeo naci.

ne znam da li si probao da ga ubodes u neki drugi USB...
recimo... meni se deshava da neke uredjaje ne mogu da spojim napred na kucistu a pozadi rade... ili nece preko USB produznog... ploca je 8RDA+

Probao sam sve varijante, ali ne radi, a USB stalno koristim u druge svrhe. Drajveri su problem najverovatnije jer sprava radi na drugom racunaru sa SP2.

Nazad
Vrh Dno