Šta je novo?

Xp media centar 2005 ?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Ima li ga neko na racunaru i kakva su iskustva u odnosu na "klasican" Xp. Vredi li da ga instaliram na moju makinu?

Dosao sam do najnovijeg Digital-a. Imaju tabelu performansi oba os. Sve je potpuno isto u benchmarku.

borab je napisao(la):
Dosao sam do najnovijeg Digital-a. Imaju tabelu performansi oba os. Sve je potpuno isto u benchmarku.

Upravo. Uostalom, Microsoft je predstavio Windows Media Center Edition 2005 kao OS ya barebone sisteme...

Probao sam. Meni je zgodno sto imam daljinac za komp, pa mi odlicno dodje onaj Mira ful screen interfejs. MEdjutim, posto sam probao i TV funckiju (mora se koristiti hardverska MPE2 TV kartica) nije mi se doplao kako je to realizovano i ne koristim ga vise.

[Mancha] je napisao(la):
Po meni ne, koristim ga vec duze vreme i nisam primetio ni jednu prednost u odnosu na SP2.

Kako to mislis "prednost u odnosu na SP2" ? Na koji SP2 ? Windows XP MCE 2005 vec ima integrisan SP2 u sebi...Jedino ako ga poredjujes sa Windowsom Xp Professional SP2 ali tu su dve razlicite edicije Windowsa XP... Kakve veze SP2 ima sa tim?

[Mancha] je napisao(la):
Uz par sitnih bagova uzrokovanih driverima, ostalo radi kao i SP2, mozda je (subjektivno) SP2 nesto brzi.

...Sp2, pa Sp2... No nema veze. Sto se tice drajvera...hmm.. ne znam kod mene je sve OK ali doduse to zavisi od konfiguracije. Medjutim, u pocketku mi se desavalo da neki fajl koji postavljen na CUT, ca C: prebacim na D: i on nestane u tom procesu pomeranja sa particije na particiju, ali moguce je da je setup nesto zabrljao u toku instalacije jer je posle reinstalacije celog Windowsa taj problem nestao

PS : da ne bude zabune, verzija je Media Center Edition ali je konvertovan pomocu 'jednog' programa u Tablet PC Edition 😀 (attachment)

Prilozi

• faxcool_media_center.webp
    faxcool_media_center.webp
    160.9 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
faxcool je napisao(la):
PS : da ne bude zabune, verzija je Media Center Edition ali je konvertovan pomocu 'jednog' programa u Tablet PC Edition 😀 (attachment)

A sta mi treba da zakljuicimo iz ovog attachmenta? JA vidim ikonice, desktop i star menu...To ima svaki noviji OS 🙂

faxcool je napisao(la):
Kako to mislis "prednost u odnosu na SP2" ? Na koji SP2 ? Windows XP MCE 2005 vec ima integrisan SP2 u sebi...Jedino ako ga poredjujes sa Windowsom Xp Professional SP2 ali tu su dve razlicite edicije Windowsa XP... Kakve veze SP2 ima sa tim?

...Sp2, pa Sp2... No nema veze. Sto se tice drajvera...hmm.. ne znam kod mene je sve OK ali doduse to zavisi od konfiguracije. Medjutim, u pocketku mi se desavalo da neki fajl koji postavljen na CUT, ca C: prebacim na D: i on nestane u tom procesu pomeranja sa particije na particiju, ali moguce je da je setup nesto zabrljao u toku instalacije jer je posle reinstalacije celog Windowsa taj problem nestao

Kako ti Windows izgleda ovako, jel to zbog tog Media centra, ili je to neki program tipa Style XP, Desktop X, ili tako nesto.....
Mnogo mi se svidja kako izgleda....

Boris Lozac je napisao(la):
Kako ti Windows izgleda ovako, jel to zbog tog Media centra, ili je to neki program tipa Style XP, Desktop X, ili tako nesto.....
Mnogo mi se svidja kako izgleda....

To je default tema Windows XP MCE 2005. Na srecu pa se moze ukljuciti i Luna kao u obicnom Win XP ili instalirati Watercolor koja je najbolja 🙂

Jel moze ta tema ili ta Watercolor da se instalira na obicni Xp pro, da skinem sa Microsoftovog sajta ili tako nesto...??

Boris Lozac je napisao(la):
Jel moze ta tema ili ta Watercolor da se instalira na obicni Xp pro, da skinem sa Microsoftovog sajta ili tako nesto...??

Da skines sa M$ sajta ne mozes, ali postoje 3rdparty sajtovi (npr. ThemeXP.org) na kojima imas takve i slicne teme. Treba ti samo UXTheme Patcher koji ce sa default theme enginea koji postoji u WinXP da ukine potrebu za proverom digitalnih sertifikata na temicama, kako bi mogao da koristis bilo koju.

Imam ga nekoliko dana i ne primecujem nikakvu razliku u odnosu na "obican" XP. Osim Media Center-a i par sarenih programcica, nista novo. Od toga bih izdvojio Party mode koji dok je aktivan ne dozvoljava "prckanje" po racunaru osim vlasniku koji ce se ponovo logovati kada se iz Party moda izadje-lepa stvar za zurke gde pristup racunaru imaju svi, a vlasnike to strasno iritira 🙂

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
A sta mi treba da zakljuicimo iz ovog attachmenta? JA vidim ikonice, desktop i star menu...To ima svaki noviji OS 🙂

Nista konkretno 🙂 Cisto da vide oni koji nisu videli, da je po vizuelnom izgledu skoro isti kao i Xp pro. 🙂

Nazad
Vrh Dno