Ovako ide prica. Krajem prosle godine promenio sam plocu i graficku, ploca je Gigabyte 7VAXP, grafika Radeon 9000Pro... tada nisam radio instlaciju Windows-a XP, samo se okrpio i to je to. Pre dve nedelje zaamenim Durona 1G na Athlona 2000+ i rekoh, ajde da uradim jedan format c: i malo osvezim sistem. Sve je radilo pre formatiranja, nije bilo problema sa zvukom. E sta onda sledi. Formatiram ja to, instaliram sve sto treba, SP 1a, nove drajvere za Live! (mart 2003) DirectX 9.... sve podeseno, kad ono, kako pustim neki DVD, krene film, pa samo mrz i zvuk nalik bzzzzzzzz i to malo po malo, bzzzzzzzz... probam drugi DVD plejer, isto, pustim WMP9 i neki WMA fajl, isto... vratim preko System Restore na native drajvere za Live! koji stizu uz XP, kad ono nema cudnih zvukova i sl. Probam drajvere od prosle godine, jul 2002, koji su radili pre formatiranja, kad ono i tamo bzzzzzz... poludeo sam... pozajmim hard i na taj drugi instaliram go win xp sa sp1, bez drajvera za grafiku, bez direct x 9, samo xp i drajveri za Live! kad ono i na cistoj instalaciji, bzzzzzzzzz... totalno neverevovatno, da nesto sto je radilo pre formatiranja, sad odjednom ne radim... kako vratim na originalne drajvere koji stizu uz XP, nema problema u zvuku, ali tada nemam punu funkcionalnost Live! 5.1 karte... i sad, ko ovde koga *****ava
zaboravio sam da spomenem, 4in1 su poslednji 4.46, hard je nakacen na obican IDE, nije RAID, AC97 je iskljucen u BIOS-u, nema nikakvih konflikata i uzvicnika u device manageru... sve izgleda da je ok, ali cim stavim creative drajvere, zvuk, iako radi, zastajkuje i stuca, sa jednim bzzzzzz, kao kad malo parce wav-a selektujete u forge-u i pustite u loop, delic sekunde.... e sad, ima li neko ideju sta da radim, jer ja ne znam gde i sta da gledam. Znaci, sistem je, Athlon XP 2000+, Gigabyte 7VAXP, 256 Kingston DDR 333, Gigabyte Radeon 9000 Pro, SB Live! 5.1, Windows XP + SP1a + svi patchevi...