Šta je novo?

XP integrisani firewall

• Začetnik teme Začetnik teme gmlale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
-Kakva su Vam iskustva sa XP integrisanim firewallom,
takodje kakav je da se postavi na gatewayu u maloj mrezi dali neko ima iskustva, kada serujete vezu na jednom racunaru u xp-u, automatski vam je setuje ip adresa na 192.168.0.1 i ukljucuje se internet conection sharing firewall.
Interesuje me dali neko ima iskustva koliko je pouzdan, najvise za upade spolja.

MA meni se licno nije svidjio,ono bash se kod mene lose pokazao.E sad ne znam sto ce ti ta dusa kad imas na netu fino da skines Zone Alarm i da pocines bre...odlican firewall 😉
Poz...

Ma kakav MS Firewall, disejbluj ga odmah i nabavi posten firewall. Outpust ili Kerio...

Poslednja izmena:
@Marti
Kerio se tesko podesava, tj. tezak je za pocetnika

To uopšte nije istina, samo treba da namestiš da te pita za svaki program koji izađe, pustiš sve programe sa kojima ideš na net i onda staviš da te za sve ostalo ne pita nego da automatski ne dozvoljava. Sve se to lako savlada za par minuta.

Nije sve tako jednostavno

-Ukoliko on treba da brani mrezu to je drugo pitanje mozda i ima koristi na gateway od keria i zone alarma ali kad drugi idu na net sa drugih racunara njih nece nista pitati, tako da ima smisla kontrola odlaznih podataka samo sa gatewaya a kod ostalih masina je bitna kontrola upada spolja.
Tako da u slucaju mreze za odbranu spolja dali su bolji od xp integrisanog firewall i to u sp2.

Win Firewall je sarena laza, a sto se tice podesavanja Keria ili Outposta to uopste nije nikakva nauka. Potrebno je provesti 10min uz program i to je sve. Ne razumem sta znaci tesko i komplikovano, mora malo nekakvog truda da se ulozi ako hoce kakvu takvu sigurnost.

Ja koristim Zone alarm već nekoliko godina i sasvim sam zadovoljan. Probao sam i Kerio (čisto iz radoznalosti) i nisam video neki značajniji razlog za prelazak (doduše, kratko sam ga koristio, no držim se one "ne treba mi preko leba pogača")...
MS-ov firewall sam takođe probao, otišao na par "test sajtova" naravno, i svi su prijavili da ne vide računar. Koliko je stvarno dobar, ne znam, no Zone Alarm ipak ostaje do daljnjeg....

Poslednja izmena:
Jа више и не користим ''ватрени зид''. Има скоро шест месеци од како сам реинсталирао систем и мрзело ме је да инсталирам било какав ''заштитни зид'', чак сам и Win Firewall искључио. Искрено да кажем никаквих проблема нисам имао до сада и веома сам изненађен због тога. Више ме не боли глава због свега и свачега што хоће да ''иде'' или да ''упадне''. Једино је Аvast 4.6 Home Edition увек укључен а повремено укључим Spybot - Search & Destroy и Ad-Aware SE Personal да провере систем. Све што је битно је склоњено на друге париције и до сада већ нарезано на дискове, па нек упада ко год хоће. Рачунар искључујем кад год нисам поред њега, ''возим се на каблу'' и сем пар тројанаца које је успешно одбио Аваст већих проблема није било. После овакве рекламе можда неко и пожели да ''упадне'' 😀
:wave:

Nazad
Vrh Dno