Šta je novo?

XP i zvuk - problem

Dekatron

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
305
Pozdrav ljudi. Valjda sam ubo odgovarajući topic, i nadam se da ću dobiti neki konstruktivan odgovor na sledeće pitanje:
Dešava se da nakon igranja nekih igara (Streetfighter 4, Farcry2) nestane zvuk u windowsu. Dakle, uključim igru, igram se jedno vreme, onda ugasim/izađem iz igre, vratim se na desktop i tada vidim da je zvuk utihnuo. Kad želim da pokrenem neki file koji u sebi sadrži zvuk (npr.pesmu) izađe mi ova poruka:
Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078
Može li mi neko reći o čemu se ovde radi, i da li postoji način da sredim to, da mi ne nestaje zvuk u tim situacijama?

Otvori winamp preferences (ctrl+p), i idi na output. Imash opciju select direct sound output i trebao bi da imash .dll fajl koji se zove out_ds.dll. Trebalo bi da mozhesh da izmenish shta ti taj .dll fajl radi, mozhe da se desi da ti je promenio podeshavanja zvuchne karte, konkretno soundcard -> generic name. Ako jeste vrati ga nazad na soundcard i trebalo bi da radi.
Ili ti prosto mozhda fali taj .dll fajl.

Al čekaj, ti meni ovde objašnjavaš kao da mi se samo winamp syebe posle izlaska iz igre. Nije samo winamp u pitanju, bilo koju zvučnu aplikaciju da pokrenem ne funkcioniše, jednostavno kao da zvuk nije uključen. Ipak, hvala što si pokušao

Si probao da nađeš noviji drajver za zvuk? Ili bar da reinstaliraš postojeći?

Pa ako misliš na varijantu da idem na control panel/system/hardware/device manager pa onda tamo nadjem audio codec i slične stvari vezane za zvuk i probam da uradim update driver, to sam pokušao. Izlazi mi poruka da su trenutno instaliranu driveri poslednji koji postoje i da ne može naći novije. Ne znam koja još varijanta postoji da probam update drivera, ali ako znaš javi mi. Primetio sam samo da mi "Microsoft Kernel Acoustic Echo Canceller" opcija ne funkcionise (žuti krug sa upitnikom), al ne znam čemu to služi i može li imati veze sa ovim problemom koji sam naveo u prvom postu.

Jel dobijes neku poruku po izlasku uz igrice,pa ti posle toga pukne zvuk ili ti samo odjednom ne radi ....?Koja je ploca u pitanju i koja zvucna?

Jel dobijes neku poruku po izlasku uz igrice,pa ti posle toga pukne zvuk ili ti samo odjednom ne radi ....?Koja je ploca u pitanju i koja zvucna?

Pri izlasku iz igre ne dobijem poruku, ali izadje poruka koju sam naveo u prvom postu, kad zelim da pokrenem neku zvucnu aplikaciju.
Ploča je: Asus M2N-SLI, a zvucna je integrisana C-Media CM6501
Valjda je to naziv, nisam siguran:). Još jednom hvala svima koji pokušavaju da pomognu

Hvala puno, izgleda da šljaka. Instalirao sam odatle drivere i nije mi nestao zvuk sad kad sam proverio. Videću posle još nekoliko ulazaka i izlazaka iz igre, ali malopre sve bilo ok. Hvala mnogo na trudu i pomoći

Nazad
Vrh Dno