Šta je novo?

XP i Windows Update

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Da li je nekom uspelo da vidi catalog updates za svoj računar preko Windows Update online. Ja imam Professional XP corporate, onu koja ne traži aktivaciju, i kad se konektujem na tu stranu stalno dobijam "Your security settings prohibit running active X content on this side" ... savetuju da smanjim securitu. Po defaultu mi je na medium. Probao sam i sa low, opet isto. Stavio sam da je dopušteno da pokrene active X, kao i da ih inicijalizuje i startuje i naravno downloaduje. Probao sam sa i bez firewalla, opet isto. Sa i bez proxy-ja opet isto. Da nije stvar u samoj verziji Windowsa ?

Meni otvara. Isto je XP Corporate Edition i default security setovanja. Probaj da isprazniš Temporary Internet files ili da isključiš download manager ako ti je aktivan u Systray-u. Inače windows Catalog nije klasičan WinUpdate već je to "The place to find products build for WinXP"...Znači propaganda.

Resenje je da se prvo pokrene wizard u kome se izabere da hoce da te pita pre nego sto pocne instalaciju izabranog patcha. Wizard je onaj dosadni remainder koji sam ja do sada ignorisao. Inace nije tacno da su to samo shortcuts na place where to find.... Ja sam skinuo i instalisao 2 updatea. Inace i mene je zbunila poruka o gresci o security setiingsima koja je u ovom slucaju potpuno neodgovarajuca.

Nego malo je glup taj update wizard... skidao sam prvi do oko 80% a onda sam vec poldeo jer se nije uvek ukljucivao pa sam ga iskljucio u wizardu i kada sam ga ponovo stavio da skida poceo je od 0% :mad:

Ali je do 80% tako funkcionisao (mogao sam nastavljati)...

Za sve apdejtove koji se skinu sa zvaničnog MS Update sajta može se primeniti sledeća procedura da bi bili sačuvani na HDD-u za neku eventualnu buduću reinstalaciju...

Naime poznato je da svaki apdejt (tzv. hot fix, dokle će više ove perverzne nazive da koriste...Hotmail... :D ) ima svoju "šifru" koja označava pod kojim indexom se nalazi objašnjenje u knowledge bazi...Ta šifra će se naći i u add/remove dijalogu. Potrebno je samo iz WinCMD-a pretražiti temporary internet files i naći fajlove koji imaju veze sa tim nazivima (da bi znali šta je šta...). U pitanju su .exe fajlovi i nalaze se u "Documents & Settings/User Name/Local Settings/Temporary Internet Files"...

Kod mene se Temp. Internet files brise automatski posle surfovanja (stedim mesto) boom

Pa onda pre nogo što restartuješ iskopiraj to na drugu lokaciju...mada to sa brisanjme Temp Internet Files ti nije baš najbolje rešenje. Štediš mesto? Nisam siguran ali mislim da je transfer preko HDD-a malo brži nego preko modema :) . Ne moraš npr. stalno ove dugmiće i sličice na forumu da vučeš sa Net-a...

Ma znam samo mi je chudan hd. Kada sam na C:\ (Win particija NTFS) ostalo 99 MB mesta i poceo je vec da javlja low disk space posle restarta imao sam 600MB slobodno !? nisam pitao kako sve dok radi :D

Nazad
Vrh Dno