Šta je novo?

XP i virtual drive

Jet Set Willy

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
645
Instalirao sam virtual drive na XP prifessional. Sve radi OK ali me jedna stvar nervira. Za razliku od 98-mice u Device manageru XP u listi CD-rom drajvova ne pokazuje Virtal drive (pokazuje samo fizicke drajvove). Naravno on postoji u My Computer i Exploreru ali ne i u Dev. manageru, pa ne mogu da mu promenim "drive letter", a bas bih ga promenio:). Ima li neko neku ideju?!

start->control panel->administrative tools->computer managment->disk managment->desni klik misem na drajv i tako ces veoma lako promeniti drive letter! :D

Da, ali kao sto rekoh na listi disk managementa se pojavljuju samo FIZICKI drajvovi, znaci Hard disk, DVD rom i CDRW, dok virtualnih drajvova nema, tako da ovako ne moze.:wave;

Kod mene to nije slucaj. Ja koristim daemon tools i on se prijavljuje kao obican cd/dvd rom. Probaj da predjes na neki drugi program, stvarno ne znam sta drugo da ti kazem.

Resenje

Ako imas FarStone-ov VD onda je sledeca procedura. Mislim da je u File > Settings Setup number of virtual drives. Tamo ga imenujes kako hoces (moras da restartujes komp)
Bolje ti je da stvais neki emulator koji instalira i virtual scsi/raid kontroler jer je onda mnogo boje i brze (iz licnog iskustva)

..Odustao sam..., tacnije promenio sam VD-sada radi (bio je onaj Far stonov). Hvala vam na pomoci u svakom slucaju.:wave;

Nazad
Vrh Dno