Šta je novo?

XP i upozorenje "Low disk space"

• Začetnik teme Začetnik teme Bata
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Kako da mu iskljucim ovo upozorenje (za sada nishta od vecheg diska) koje mi svaki cash upuchuje?

BTW Mozda neka polisa?

Poslednja izmena:
Low Disk Space Warning

You can disable this feature with a Registry change:

Hive: HKEY_CURRENT_USER
Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer
Name: NoLowDiskSpaceChecks
Data Type: REG_DWORD
Value: 1

Operacija nije uspela, jer na tom kluchu ( Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer-nashao sam ga lako) se ne nalazi "NoLowDiskSpaceChecks" vech neka druga promenljiva pa nisam hteo da joj menjam vrednost , jer ko zna shta bih onda promenio. ,)

Jel ima josh neka ideja (ili je ista promenljiva ali na drugom kljuchu)?

Poslednja izmena:
Pa bilo kakav winxp tweak program moze to da iskljuci.
Nadji bilo kakvu alatku za tweakovanje,i resices stvar...

Jedno kratko cheprkanje po Registry bazi mi se chini lakshe nego da nadjem neki tweak program, a koji ima u sebi i to shto meni treba !?

Turn Off the "Low Disk Space" Warning--Win XP: Windows XP will warn you when one of your hard drives has less than 200MB of free space. It will continue to warn you at predefined intervals, and the balloons will remain open for 30 seconds when you have less than 80MB of space. If you're well aware that you're low on space and don't want to be repeatedly reminded, click on Start | Run, type Regedit, and click on OK. Browse to HKEY_CURRENT _USER\ Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Policies\Explorer. If there's no DWORD value there, create a new one called NoLowDiskSpaceChecks. Once you are in the Explorer folder, select Edit from the menu, select New, and choose DWORD value. Now double-click on the new DWORD and assign it the value 1. Log off and log on once more, and you won't receive the warning again. Note that the warning will be turned off for all your hard drives.

Bata je napisao(la):
Operacija nije uspela, jer na tom kluchu ( Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer-nashao sam ga lako) se ne nalazi "NoLowDiskSpaceChecks" vech neka druga promenljiva pa nisam hteo da joj menjam vrednost , jer ko zna shta bih onda promenio. ,)

Jel ima josh neka ideja (ili je ista promenljiva ali na drugom kljuchu)?

Kao što reče Laza, treba da je kreiraš i onda postaviš vrednost na 1.

Laza je napisao(la):
If there's no DWORD value there, create a new one called NoLowDiskSpaceChecks. Once you are in the Explorer folder, select Edit from the menu, select New, and choose DWORD value. Now double-click on the new DWORD and assign it the value 1.

Sa' chu je kreiram , nanu joj njenu! Ako treba stavichu je i na 100 (a ne na 1), pa chu da javim 🙂

Nazad
Vrh Dno