Šta je novo?

XP i PIO mode

• Začetnik teme Začetnik teme deka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deka

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
619
Vec mi se nekoliko puta desava da mi GLUPI!!!!!!!! :evil: Windows prebaci transfer mode za device na 'PIO only' i ne postoji nacin da ga vratim u DMA osim da fleshujem firmware/reinstaliram windows. U pitanju je DVD SONY DDU1621, i definitvo nije problem do DVD-a, jer mi je prijatelj donosio neke 'test' diskove koje je ocitavao (doduse, mucio se ali on kaze da je to sasvim normalno). Citao sam da Windows kada ima problema u radu sa nekim IDE uredjajem, stavi tu granu na PIO mod, ali tamo (svuda) pise da izaberes opciju 'DMA if available', restartujes i radi u DMA modu. Medjutim to kod mene ne uspeva, a dosadilo mi je da se petljam sa flashovanjem. Da li neko zna neku 'foru'?!

Ukini, tj. remove tu granu u Device manageru, restartuj i pusti XP da ga ponovo instalise kao UDMA 2.

Borko je napisao(la):
Ukini, tj. remove tu granu u Device manageru, restartuj i pusti XP da ga ponovo instalise kao UDMA 2.

Hvala, hvala... ;P

deka je napisao(la):
...

Hvala, hvala... ;P

Da li si overklokovao masinu? To sa PIO modom pocinje da se desava kada se PCI priblizi 40MHz. Otvori EventViewer (c:\windows\system32\eventvwr.exe) pa pod system pogledaj da li ima nekih crvenih uzvicnika i disk ili atapi gresaka. Ako ima, a masina ti je o/c, to ti je to, znaci i ako vratis na DMA, XP ce posle nekog vremena prebaciti na PIO i tako u krug...

shagrath je napisao(la):
...

Da li si overklokovao masinu? To sa PIO modom pocinje da se desava kada se PCI priblizi 40MHz. Otvori EventViewer (c:\windows\system32\eventvwr.exe) pa pod system pogledaj da li ima nekih crvenih uzvicnika i disk ili atapi gresaka. Ako ima, a masina ti je o/c, to ti je to, znaci i ako vratis na DMA, XP ce posle nekog vremena prebaciti na PIO i tako u krug...
kad CDROM nekoliko puta za redom proba (neuspešno) da pročita disk koji je inače ne čitljiv, automatski ga prebaca u PIO režim rada.

Masina nije OC (ploca nema ni mogucnost za OC), a sto se tice drugog posta, tacno tada se i desi da ga prebaci u PIO, ali ja nisam znao kako da to vratim na staro jer standardne metode ( 'DMA if available') nisu radile.

deka je napisao(la):
Masina nije OC (ploca nema ni mogucnost za OC), a sto se tice drugog posta, tacno tada se i desi da ga prebaci u PIO, ali ja nisam znao kako da to vratim na staro jer standardne metode ( 'DMA if available') nisu radile.

To je, iako je glupo, sasvim normalno. Znaci kada ima problema sa citanjem prebacuje se u PIO mod.

Jos jednom hvala svima, ali sam jos u prvom postu dobio zadovoljavajuci odgovor, tako da, sto se mene tice, ova tema moze da se zatvori.

Nazad
Vrh Dno