Šta je novo?

XP i kloniranje

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Jel je probao neko da ghostuje XP i da ga podigne na drugom računaru. Imam u mreži 8 računara pa me iskreno mrzi da instaliram na svaki od njih. Svi imaju iste stvari, a razilkuju se samo u hard diskovima i memoriji. Probao sam sa jednim ghostom i sve lepo prođe krene da diže swinjdows i stigne do mesta gde treba da pokaže usere i tu stoji večno (samo plavi ekran bez ikonica)...

Koliko sam ja upućen, trebalo bi prvo da pokreneš Sysprep, on ti nešto smrlja, smulja itd, i resetuje se. E onda se podigneš u dos, pokreneš recimo ghost, ili neki sličan program za kloniranje, image pošalješ na ostale računare, (mada ghost ima drajvere za mrežnu varijantu) i to bi bilo to. Barem što se teorije tiče. I onda kada uključiš makine, nastavi se instalacija, tipa finalizing windows setting i kao to je to. To je naravno ako ih instaliraš na gole mašine. A za mrežu koja već postoji, radi i šta ti ja znam... Beats me ;)

Radi ghost-ovanje bez problema. Inace Delimir je i imao jedan thread posvecen pravljenju ghost file-a za XP.

Nazad
Vrh Dno