Šta je novo?

XP Home

• Začetnik teme Začetnik teme indy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

indy

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
609
Pozdrav, ima li ko XP Home edition, ali neku lepu, nadasve korisnu verziju koja radi vise od 30 dana.

I bez preporuka da koristim XP Pro, necu...FX

indy je napisao(la):

😀😀

Mozes i sam da sredis Home tako da ti radi duze od 30 dana, bilo je ranije treadova na tu temu. Uglavnom posle instalacije XP-a instaliras program koji ti stalno resetuje tajmer (zaboravio sam kako se zove). Inace za Home ne postoji kao za Pro neka Corporate verzija koja nema aktivaciju i sve se svodi na crack.

indy je napisao(la):
Izvini, al' sto neces ???

Ubismo se od objasnjavanja pre nekih desetak meseci kad je to bilo aktuelno - nikakva razlika izmedju Home i Pro ne postoji !
Razlika je samo u 5 (pet) "specijalizovanih" servisa vise koje Pro ima a Home nema - sve ostalo je potpuno isto...

Na stranu sto Home mora da se crack-uje, sto ga u 99% slucajeva potpuno zezne tj destabilizuje.
Dakle preporuka je: koristi Home SAMO ako si spreman da kupis original !

Re: Re: XP Home

drapin je napisao(la):

Ubismo se od objasnjavanja pre nekih desetak meseci kad je to bilo aktuelno - nikakva razlika izmedju Home i Pro ne postoji !
Razlika je samo u 5 (pet) "specijalizovanih" servisa vise koje Pro ima a Home nema - sve ostalo je potpuno isto...

Na stranu sto Home mora da se crack-uje, sto ga u 99% slucajeva potpuno zezne tj destabilizuje.
Dakle preporuka je: koristi Home SAMO ako si spreman da kupis original !

He,he.Mozda covek vise voli zelenu od plave boje!
Ima jos jedna razlika-cena(naravno govorim o legalnom softveru!)
Ma uzmi pro.Imas i serial i uzivas.Sa malo egzibicionisanja mozes instalirati i service pack a mozes kupiti i pro sa service packom.
mani se home-a
btw.za home obicno na cdu dobijes i crack i uputstvo(potrazi malo) ali posle instalacije sp1 on ti vise ne radi

Re: Re: Re: XP Home

Filo je napisao(la):
He,he.Mozda covek vise voli zelenu od plave boje!
Ima jos jedna razlika-cena(naravno govorim o legalnom softveru!)
Ma uzmi pro.Imas i serial i uzivas.Sa malo egzibicionisanja mozes instalirati i service pack a mozes kupiti i pro sa service packom.
mani se home-a
btw.za home obicno na cdu dobijes i crack i uputstvo(potrazi malo) ali posle instalacije sp1 on ti vise ne radi

Pa moze i zelenu farbu da namesti u pro-u 🙂

Alexandar je napisao(la):
Uglavnom posle instalacije XP-a instaliras program koji ti stalno resetuje tajmer (zaboravio sam kako se zove).

Imam ja na mojoj Home verziji ovaj crack program.
Kome treba nek se javi na PM

Lepo ode na blackviper.com i od Pro napravi Home verziju.

Alexandar je napisao(la):
😀😀

Mozes i sam da sredis Home tako da ti radi duze od 30 dana, bilo je ranije treadova na tu temu. Uglavnom posle instalacije XP-a instaliras program koji ti stalno resetuje tajmer (zaboravio sam kako se zove). Inace za Home ne postoji kao za Pro neka Corporate verzija koja nema aktivaciju i sve se svodi na crack.

E pa to je onbaj HFiSo, zar ne? E pa to i ne radi kako valja. Nije radilo ni kod mog buraza, ni kod komse, a nece ni kod mene. POsle manje od 30 dana je samo odbio saradnju... Bedak...

drapin je napisao(la):

Da bi mi se ti izvinjavao, eto sto... 🙂)

Zato sto sam isprobao oba, i tvrdim da je to veeelika glupost. Pro je sporiji, i nije samo razlika u servisima, jer da jeste, ne bi firme kupovale Pro, bnego bi kupile Home i jedan Pro, iskopirale service (valjda) i nastavile rad... ne?

Re: Re: Re: XP Home

indy je napisao(la):
Pro je sporiji, i nije samo razlika u servisima, jer da jeste, ne bi firme kupovale Pro, bnego bi kupile Home i jedan Pro, iskopirale service (valjda) i nastavile rad... ne?
Razlika JESTE samo u 5 servisa, tako barem tvrdi Microsoft !

Ako ti znas nekog pozvanijeg i merodavnijeg da objasni koja je ustvari stvarna razlika, bas bi voleo da nam kazes ko je to !?!? 😀

Sto se tice firmi i kupovanja Home ili Pro...logika ti je potpuno besmislena - iz mnogo razloga:
Na zapadu kupovina Windows je kao dobro jutro i nijedna ozbiljna firma se ne opterecije takvim banalnostima i sitnicarenjem...
Kod nas firme koje bas moraju i kupuju Home jer je znatno jeftiniji.
Ako je do legalnosti, bilo kod nas bilo na zapadu, ako uradis to sto si ti tako lepo zamislio - opet si u prekrsaju licence, onda nisi morao ni da kupujes legalni softver...
itd itd ima jos razloga al' me mrzi da pisem koliko je ocigledno...

Opet da samo ponovim da si promasio temu za otprilike godinu dana, jer smo ovu diskusiju vec vodili tada, u medjuvremenu su se svi, barem na ovom forumu, slozili i shvatili - vidis i po postovima ostalih clanova da se svi zezaju i segace, niko to pitanje vise ne shvata ozbiljno jer je RESENO odavno i stvari zaista stoje onako kako sam ti rekao, a ti sad mozes da verujes i da je zemlja ravna - niko ti ne brani... 🙂 😎

Re: Re: Re: Re: XP Home

drapin je napisao(la):
Ako ti znas nekog pozvanijeg i merodavnijeg da objasni koja je ustvari stvarna razlika, bas bi voleo da nam kazes ko je to !?!? 😀

Opet da samo ponovim da si promasio temu za otprilike godinu dana, jer smo ovu diskusiju vec vodili tada, u medjuvremenu su se svi, barem na ovom forumu, slozili i shvatili - vidis i po postovima ostalih clanova da se svi zezaju i segace, niko to pitanje vise ne shvata ozbiljno jer je RESENO odavno i stvari zaista stoje onako kako sam ti rekao, a ti sad mozes da verujes i da je zemlja ravna - niko ti ne brani... 🙂 😎

OK, izvinjavam se, jesam prenaglio, ali ovaj forum me je totalno iznervirao. Bas zato sto se svi segarce, ili se duvaju, a niko nista ozbiljno ne radi. (bar je tako moje vidjenje*).

Ne mogu da verujem za XP pro, jer sam ga instalirao i posikljucivao vecinu servisa koje sam iskljkucio na Home verziji (dok je radila), ali je i dalje bio sporiji. I sta sad? Jedino da krivim gremline... Zato me i interesuje Home jer je lepo radio. Ko zna, mozda bi i Pro radio kako valja, ali ja stvarno ne znam sta je tu problem.

Probacu POnovo da stavim Pro, pa ako ne bude bilo problema, lets rock. U suprotnom... 'ebga.

*nisam mislio konkretno na ovu sobu

Nazad
Vrh Dno