Šta je novo?

XP HOME , Profesional ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Ko ima da mi nareze Home edition i da nema aktivaciju! znaci da je skinuta!

Ovaj ****** Pro nemogu da ugasim !!!

Od kada sam instalirao nove detonatore (pa relativno nove 21.83) i VIA 4.37 jedva da se ugasi - treba mu oko 22 sec. Mozda je i kod tebe isti problem samo u malo ozbiljnijoj varijanti :D

1.Ako ne mozes da ugasis Pro neces moci ni Home posto je to ista stvar, koliko li ce mo to jos puta morati da ponovimo (isti kernel).Igraj se po Power Managmentu...

2.VIA 4-in-1 se ne instaliraju na XP.

3.Procitajte thread "Brze gasenje XP-a" ili tako nesto, mrzi me sad da trazim da bi stavio link, valjda je u Software-u...

E ti driveru si brooka :))))
Samo te posmatram, u postu o XP-u si odvalio neku glupost, a i sada takodje, samo da se nesto kaze, pa i bilo sta...:)))
Proglasavam te za najveceg spamera ovog foruma!!:))))))))))
Nikad' neces odrasti mali veseljace! :)))))))))))

drapin je napisao(la):
2.VIA 4-in-1 se ne instaliraju na XP.

ja sam ih instalirao kod mene i nemam nikakvih problema..
ver 4.37
to sam uradio istog dana kada su se pojavili..
ima li neki osnovan razlog za to ili..?
ono pitam da neradim to ako ... :D
poz.
:cool:

barakuda je napisao(la):
ja sam ih instalirao kod mene i nemam nikakvih problema..
ver 4.37
to sam uradio istog dana kada su se pojavili..
ima li neki osnovan razlog za to ili..?
ono pitam da neradim to ako ... :D
poz.
:cool:
Pa bio je na starom forumu ceo jedan thread o toj temi, ali sad... posto smo te stare thread-ove malo...zeznuli stvar ;) ,ko ce vise da se seti...
Uglavnom mislim da je razlog bio sto XP ima vec sve optimizacije i drivere koje su sadrzane u 4-in-1, i da mu zato valjda nisu potrebni, a da u nekim slucajevima mogu i da ga zabrljaju i zbune.
Bilo bi najbolje da se javi neko od membera koji je to postovao u ondasnjem thread-u...

Amon_Ra je napisao(la):
E ti driveru si brooka :))))
Samo te posmatram, u postu o XP-u si odvalio neku glupost, a i sada takodje, samo da se nesto kaze, pa i bilo sta...:)))
Proglasavam te za najveceg spamera ovog foruma!!:))))))))))
Nikad' neces odrasti mali veseljace! :)))))))))))

brate, XP sam koristio kad ti nisi ni chuo za njega, tako da o njemu mogu da te uchim....a to koliko ti znash , pokazuje sistem koji koristish....

E znash koliko me zabole sto si ti imao XP pre mene....ne budi dete driveru.
Ako sam se ja salio nesto na tvoj racu ne morash odma da se toliko primash.Zasto stavljamo tolike smajlije onda?

pikac je napisao(la):
Ko ima da mi nareze Home edition i da nema aktivaciju! znaci da je skinuta!

Ovaj ****** Pro nemogu da ugasim !!!

Imas kod mirka u Cd klubu na Kotezu 1!

Traba brckati po registry bazi:
Ne secam se svega ovako napamet ali redosled bi io sledeci:
1.hkey-local-users\control panel\desktop
i onda promenis vrednost 'wait time out' ili nesto slcino(ne secam se) sa 5000 na 4000

2.hkey-local-machine\system pa pod slicnim imenom promenis
vrednost sa 20000 na 4000

3.control panel\administrators\service
i promenis 'help and suport' sa automatic na manual

Na ovaj nacin se skracuje vreme gasenja,restartovanje XP-a kao
i kod ostalih windows-a.
Ako se ne snadjes u registry-ju pisi mi na [email protected] pa cu ti poslati detaljan opis.(D)

KO ce mi nareze home bez aktivacije?

Ako ti nije hitno i ako te ne mrzi dodji do mene u nedelju.Blok 45, pa ako ti nije frka da ce cimash do mene javi se preko pm-a pa cemo se dogovoriti.

usporeno gasenje

Kiwy je napisao(la):
Od kada sam instalirao nove detonatore (pa relativno nove 21.83) i VIA 4.37 jedva da se ugasi - treba mu oko 22 sec. Mozda je i kod tebe isti problem samo u malo ozbiljnijoj varijanti :D

Pokusaj u Administrative tools -> Services da ugasis servis koji ima ime nesto kao NVIDIA driver help (tako nesto). Postavi ga na Disabled (i umesto started chekiraj opciju stopped).
To zna da ubrza shutdown nevidjeno u XPu.

Vrh Dno