Šta je novo?

XP drajveri za FCS Amilo Pi 3525?

da li je neko kontaktiao Fujitsu support (telefon u Srbiji) povodom problema sa 64bitnim sistemima?

Mada se odgovor nazire - amilo podrzava samo 32bitne sisteme, a zasto onda pise da je max 4 GB memorije, jeste da to radi ali samo do 3 GB na 32bitnim sistemima :mad:

izasao je novi BIOS, navodno jos u martu, ali su ga ocigledno tek sad objavili jer sam ja tokom aprila stavio 1.07c ...

pominje se shutdown u ispravkama mozda ce resiti ove nase probleme!

izasao je novi BIOS, navodno jos u martu, ali su ga ocigledno tek sad objavili jer sam ja tokom aprila stavio 1.07c ...

pominje se shutdown u ispravkama mozda ce resiti ove nase probleme!

Odakle se moze skinuti taj novi BIOS? Koja je oznaka te nove verzije?

Koje probleme otklanja ta nova verzija BIOSa (ako si je probao)?

instalirao sam vistu64 radi super!! ;) nasao sam najnovije drajvere..

4G rama, pa drajvere za amilio pi 3525. skidao sam sa zvanicnih sajtova najnovije verzije drajvera

Znaci radi stabilno, nema restartovanja itd??
To je super vest... ali i dalje je cudno da neki drajver moze toliki problem da pravi i windowsima i NIX sistemima. Probacu da stavim 7icu RC x64 premda on sam prepozna sve drajvere, jedino da na silu stavim nove.

Zna li neko da li moze i kako da se iskljuci pistanje (alarm) za upozorenje kad je baterija na izmaku?

Hvala unapred.

Iskljucis zvuk na lapcu ili u biosu ugasi zastitu baterije.

Iskljucis zvuk na lapcu ili u biosu ugasi zastitu baterije.

Ih pa probao sam da iskljucim zvuk, ali ovo pisti iz nekog PC Speaker-a, a ne iz zvucne karte, a BIOS je jako siromasan i nema tu opciju za zastitu baterije.

Da, cim nema u BIOS-u ne moze. Zakljucali su i te opcije :)

Mada, ne kapiram zasto hoces da ti baterija umre skroz bez upozorenja? To pistanje i crveno svetlo je upravo upozorenje da moras da ga bocnes na punjac.

p.s. meni baterija stoji u fioci, pa sam i zaboravio onaj prodorni zvuk :D

Da, cim nema u BIOS-u ne moze. Zakljucali su i te opcije :)

Mada, ne kapiram zasto hoces da ti baterija umre skroz bez upozorenja? To pistanje i crveno svetlo je upravo upozorenje da moras da ga bocnes na punjac.

p.s. meni baterija stoji u fioci, pa sam i zaboravio onaj prodorni zvuk :D

Pa bas zbog tog prodornog zvuka, a ta crvrna lampica bi mi bila dovoljna kao upozorenje. Ali ako ne moze sta da radimo :)

Inace i meni je baterija 99% vremena van laptopa :)

P.S. Je li radi lepo 64bitni sistem sa onim novim BIOS-om?

Kod mene na Amilo pi3540 stisnes Fn+F3 i nema pistanja nemogu da verujem da nemas tu opciju a plus u biosu ima opcija da se ugasi opcija zastita baterije.

Ps: probaj kad se podigne vista stisni Fn+F3.

meni 64 vista kuca i pored novih drajvera mislim da se pregreva pa se zato restartuje

Nece biti da je zbog toga jer se to ne desava na 32bitnim sistemima...

A ja sam u guzvi pa nisam ni stigao da se bakcem oko 64bita. Probacu mozda ponovo Win7 uz one cake sa Fujitsu foruma...

Izgleda je memorijski kontroler krivac za ove probleme sa 64bita na svim Amilo racunarima ove Pi serije!!! UGlavnom kada izvucete jedan modul, svi 64bitni sistemi rade super, ni jedan jedini restart (znaci sa 2 gb memorije) ali kada ima 4 gb desavaju se problemi jer su navodno instalirali u celu seriju pogresan memory controller?! Tako sam procitao za 3540 model.

Jedino resenje jeste da se ogranici u windowsima 64bitnim na 4095 MB a onda ce OS videti oko 3 GB kao i da je 32bitni sistem, ali barem ce raditi stabilno 64bita kome treba to.
Ko zeli da koristi svih 4 GB nazalost izgleda je to nemoguce bez zamene memory controllera tj. cele ploce!

A najjaci im je odgovor iz podrske: ne podrzavamo x64, samo x86/32bit! Super, imas procesor najnovije generacije, 4 gb memorije, a ne mozes da koristis sisteme koji su u upotrebi vec 5-6 godina, da ne pricam o aplikacijama koje koriste 64bitne mogucnosti.

Gde si to cito leba ti daj link da vidimo.

Malo mi glupavo da su ugradili pogresan kontroler u citavu serija a da je nepovuku sa trzista.
Ja licno nisam probo 4Gb rama ali sam planiro uzimati.

pa nemoj dzaba da uzimas kad 32bitni ne moze da prepozna 4gb a 64 sistem na moze da se instalira!!

Gde si to cito leba ti daj link da vidimo.

Malo mi glupavo da su ugradili pogresan kontroler u citavu serija a da je nepovuku sa trzista.
Ja licno nisam probo 4Gb rama ali sam planiro uzimati.

na nekom nemackom sajtu posvecenom amilo racunarima.

Inace, ispostavilo se da ipak nije kontroler vec je do BIOS-a stvar... dok Fujitsu ne izda novi BIOS koji ce ovo da ispravi nista.... medjutim njih ocigledno zabole za ovo jer se ogradjuju kako ne podrzavaju ni jedan 64bitni sistem. :smackbum: Ali zato pisu da moze max 4 GB RAM-a da svari laptop... jos da nam kazu kako bez 64bita bilo bi lepo. :bottle:

Dakle savrseno radi svaki 64bitni sistem sa max 3 GB rama. Ako uzmete 4 GB, zaboravte na x64. Znaci ako vam je laptop stigao sa modulom od 2 GB fabrcki, najbolje dokupite jos jedan od 1 GB i to je to.

Neki su radili kompajliranje kernela uz big64 neku emulaciju pa onda moze do 64 GB da vidi i 32bitni sistem, za Windows bi trebalo da je to onaj PAE rezim, ali ga M$ nesto ne podrzava bla bla.... uglavnom mnogo cimanja radi dodatnog GB memorije.

Izasao je konacno novi bios Version: 1.10C Datum: 12.01.2010 koji resava ovaj bug sa 64bitnim sistemima i 4 GB rama (ko je imao 2 ili 3 giga radilo je sve ok, samo je sa 4 pravio probleme).

:wave:

:banana:

Nazad
Vrh Dno