Šta je novo?

XP boot problem ???

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Kod drugara se desava cudan problem prilikom boot-ovanja masine. Naime, kad se masina ukljuci XP krene da se ucitava i kad nestane startup screen ostane crn ekran i tako hanguje do besvesti ili dok se ne pritisne CTRL+ALT+DEL ??? Kad se masine digne u safe modu pa restartuje, XP startuje normalno. Jos nisam sreo ovakvo ponasanje sistema, i nemam pojma sta moze biti uzrok. Drugar je reinstalirao Windowse par puta, i to sredi stvar na neko vreme, a onda jovo nanovo.
Sistem je stariji, Kt133, athalon 950 itd. Testirao sam memoriju i hard i izgledaju uredu.

Ako neko ima ideju sta dalje (osim bacanja masine i kupovine nove), svaka ideja je dobrodosla.

U kakvom je stanju hard disk?( propusti fabricki utility)
Da li si radio u skorije vreme format c: ili je svaki put bio repair?
Memorija ( memtest)?

memtest je prosao. Hard sam pregledao s hdd health-om (s.m.a.r.t.) i xp-ovim check disk-om. Nisam propustio maxtorov util (mislim da ni nema check disk, samo low level format, mada moguce je da lupam). Za reinstalaciju windowsa nisam siguran, pitacu dal je bio format ili repair.

Probaj low level format

Probaj low level format, ćerkin XP je tako zezao, malo radi pa počne da gubi fajlove.
Probaj ništa te ne košta samo jedna ponovna instalacija XP.

Hmm, tako sam i ja sa mojom masinom lupao glavu par puta zasto stoji crni ekran...

I cim izvadim disk [koji nije sasvim svoj] os se digne bez problema... Tako da proveri da su ti drajvovi prazni, a onda LL, pa onda nov hard :)

U pocetku sam predpostavio da ce hard biti problem, al ono sto mi je mega nejasno je reakcija na CTRL+ALT+DEL u toku ucitavanja XP-a. Mozda nisam to dovoljno jasno objasnio u originalnom postu. Znaci kad prodje splash screen prilikom podizanja Xp-a ekran ode u crno ko i na svim drugim masinama, al tu i ostane i stoji dok ne pritisnem CTRL+ALT+DEL, tad nastavi s ucitavanjem (u roku od par sekundi prikaze desktop) i moze normalno da se radi ???

Nazad
Vrh Dno