Šta je novo?

XP boot problem...

Ufretin

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2000
Poena
619
Radilo mi je sve ok, bas perfektno, kad odjednom pri boot-ovanju mi pise da je file po imenu "system" corrupted or nesto (lokacija: c:windows/system32/config/system) i da stavim instalacioni cd pa da probam repair. To sam i uradio, ali ne znam kako mogu to da popravim sa ponudjenim opcijama. Taj file je oko 4MB-a, da li je moguce to uopste popraviti ili prebaciti sa druge masine ili...
Skinuo sam sve update-e za xp, imam gomilu programa i dve gomile podesavanja pa necu da reinstaliram ako ne mora!!!
Imam i winme instaliran pored xp-a, na trecu particiju, koji radi ok.

Ufretin je napisao(la):
Radilo mi je sve ok, bas perfektno, kad odjednom pri boot-ovanju mi pise da je file po imenu "system" corrupted or nesto (lokacija: c:windows/system32/config/system) i da stavim instalacioni cd pa da probam repair.

Ja sam taj problem rešavao tako što po instalaciji XP-a pomenuti file snimim u neki dir i kad se pojavi ta poruka jednostavno iz Win98 (sa druge particije) presnimim stari file i sve radi ok. Naravno, kako dodaješ nove programe (odnosno hardver) povremeno snimiš noviju kopiju tog file-a. Inače to sa repair-om mi nije uspelo, čak totalno ubije XP pa mora nova instalacija 🙁

BeastMaster je napisao(la):
bice mozda da je zbog onih serijskih brojeva,a ??😀
pozdrav
sacekaj, jos se nadam da cu se ja poslednji😀 -ti!
pozdrav
PS: POMAGAJTEEE!

Re: Re: XP boot problem...

kiza je napisao(la):
Ja sam taj problem rešavao tako što po instalaciji XP-a pomenuti file snimim u neki dir i kad se pojavi ta poruka jednostavno iz Win98 (sa druge particije) presnimim stari file i sve radi ok. Naravno, kako dodaješ nove programe (odnosno hardver) povremeno snimiš noviju kopiju tog file-a. Inače to sa repair-om mi nije uspelo, čak totalno ubije XP pa mora nova instalacija 🙁

Pa nije lose za ubuduce, ali jos cu malo da sacekam sa novom instalacijom, mozda neko i ima resenje...

Re: Re: XP boot problem...

kiza je napisao(la):
...kad se pojavi ta poruka jednostavno iz Win98 (sa druge particije) presnimim stari file i sve radi ok.
To radi samo ako je XP na fat particiji ili disku, a ne pomaze u slucaju da je na ntfs particiji.

Ufretin je napisao(la):
RES, NON VERBA.

Kao sto sam napisao u zadnjem postu...
Uspeo sam da vratim XP, jeste da sam se namucio, ali vredelo je na kraju.
Ne mogu reci da je sve kao pre, ali dosada su jedini problem bili startup programi kao norton av, cpuIdle i MBM, ostalo sve radi ok!!!😀 😀 😀

Verovatno te muci nekompatibilnost ploce i GeForce 2MX kartice. Imao sam taj problem i najlakse resenje da instaliras Win XP sa nekom drugom karticom a posle ubacis GeForce(kada se zavrsi instalacija). Ima na netu resenje tog problema podesavanjem intalacije ali mislim da ti je ovo najlaksi nacin i kako rekoh iz mog licnog iskustva proveren.
Sretnoboom

Tadija je napisao(la):
Verovatno te muci nekompatibilnost ploce i GeForce 2MX kartice. Imao sam taj problem i najlakse resenje da instaliras Win XP sa nekom drugom karticom a posle ubacis GeForce(kada se zavrsi instalacija). Ima na netu resenje tog problema podesavanjem intalacije ali mislim da ti je ovo najlaksi nacin i kako rekoh iz mog licnog iskustva proveren.
Sretnoboom

Vec sam uspeo da sredim xp, nekako sam popravio taj system file, koji je bio po xp-u corrupted or missing, a inace nemam geforce nego ati radeon 7500 koji je savrseno kompatibilan sa Abit KG7 plocom.
Hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno