Šta je novo?

xp boot problem

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Pozdrav,

Imam veliki problem sa dizanjem xp-a. Instalacija je protekla ok, nikakvih problema, ali kada treba da se pojavi onaj deo za prilagodjavanje rezolucije, ekran ostaje crn i nista se ne desava. Reset ne pomaze, isto ostaje uvek, safe mode nece da digne, zabode isto...

Ali, da stvar bude jos gora, razlog za instalaciju novog windowsa je bio upravo gornji problem, dakle kada linijice prestanu da se pokrecu i treba da dodje do welcome screen-a isto samo zabode na crnom (upaljenom) ekranu.

Instalirao sam na HDD od 5GB rezervni windows, da bih mogao da radim bilo sta sa kompom. Pretpostavljam da mi je HDD malkice s*eban cim nece da digne windows.

kako ovo resiti, stvarno ne bih da menjam HDD jer mi je ovaj WD 250GB sa 8MB kesha vise nego dovoljan.

Negde sam procitao da particionisanje ima mozda udeo u ovome. Ja sam HDD podelio na 2 dela sa partition magic-om...

Probacu da ga merge-ujem sada, pa da instaliram na neparticionisanom HDD-u windows, ali me kopka da li ce posle raditi kada ga opet podelim, jer su mi 2 particije neophodne...

Aj ko zna nek pomaze, bas sam u tursiji :D

Vrati na default klok i probaj da podigneš Windows.

sve je na defaultu, ploca je biostar tforce 965 deluxe, cpu e6600, 2x1GB ddr2.

Instalirao novi windows na particionisan HDD i sve radilo ok par dana i danas opet crni ekran i nista... posle restarta plavi ekran sa C0000218 {Registry File Failure}
\systemRoot\system32\config\software je izgleda ostecen...

kako ovo da sredim? i kako najlakse i najbrze da vidim jel hdd ima bad sectore?

Nazad
Vrh Dno