Šta je novo?

XP 1800+ glupost

painkiller

Čuven
Učlanjen(a)
19.02.2003
Poena
604
:twisted: Skoro sam pazario ABIT KD7e + 1800+ (t-bred B Bo revizija) i kingston 333 memoriju.Sad ima jedna velika glupost.Pre neki danm sam ga klokovao na 200 MHz FSB.Radio na 200 * 9 savrseno (evo slika).Vratim ga ja na default klock i opet shljaka.Danas probam fsb na 200 mhz,ali q*atz.Nece.
Probam na 166 mhz fsb i opet nece.Probao sam sve proklete kombinacije setingsa za memoriju i fsb.sinhrono,asinhrono,ali jok.
Da stvar bude gluplja normalno se dize kad se u biosu podesi na setingse za 2400+.
Ako neko ima ideju zasto je ovo moglo da se desi neka pomaze.Osecam se kao ******.

i ja sam primetio slicne "tripove" ploce, probaj da smanjis voltazu memorije...

ne, nego resetuj na defualt u biosu i posle toga nemoj odmah da dizhesh sa 133 na 200 nego recimo po 15....

painkiller je napisao(la):
:twisted: Skoro sam pazario ABIT KD7e + 1800+ (t-bred B Bo revizija) i kingston 333 memoriju.Sad ima jedna velika glupost.Pre neki danm sam ga klokovao na 200 MHz FSB.Radio na 200 * 9 savrseno (evo slika).Vratim ga ja na default klock i opet shljaka.Danas probam fsb na 200 mhz,ali q*atz.Nece.
Probam na 166 mhz fsb i opet nece.Probao sam sve proklete kombinacije setingsa za memoriju i fsb.sinhrono,asinhrono,ali jok.
Da stvar bude gluplja normalno se dize kad se u biosu podesi na setingse za 2400+.
Ako neko ima ideju zasto je ovo moglo da se desi neka pomaze.Osecam se kao *******.
Ma imam i ja tu plocu, i oce bios nekada da se istripuje. Istina nikada mi se ovo nije desilo, ali ipak probaj da u soft menu vratis sve na defaul(F7) idi na save and exit, pa onda kada se bootuje stavi na 200x9, i javi sta si uradio.

Ok

SLAZEM SE SA Spils-OM KOD MENE JE NJEGOVA METODA UPALILA I JA SAM NESTO SLISNO UCINIO KADA ME JE ZEZAO MOJ BIVSI 1800+
ILI KUPI 1700+

Re: Ok

IGORTERMINATOR je napisao(la):
SLAZEM SE SA Spils-OM KOD MENE JE NJEGOVA METODA UPALILA I JA SAM NESTO SLISNO UCINIO KADA ME JE ZEZAO MOJ BIVSI 1800+
ILI KUPI 1700+
To što ploča neće od jednom da se digne na 200 već mora postepeno nema veze sa procesorom, to je isključivo do ploče.
P.S. Isključi jednom taj CAPS LOCK

Re: Ok

IGORTERMINATOR je napisao(la):
ILI KUPI 1700+
Da, i ja mislim da je to najbolje resenje... umesto 1800+, pazari 1700+ i nema te boli glava.

Kad te zeza ploca, ti kupi novi procesor :D

Ma boli me uvo da ganjam po gradu 1700+ kad sam vec kupio 1800+ koji se savrseno lako clockovao na 200*9.Da zaboravio sam da pomenem da tada nisam cak ni podizao napon jer sam hteo da vidim dokle ce na defaultu.
Neznam kako i zasto,ali sad se savrseno dize na 200*9,5.Ne zelim da znam zasto,ali vazno je da radi!!!!!! :p

Ser_Zile je napisao(la):
Zasto ne 200*10?
Cekaj, polako...vidis da covek ide postepeno, doci ce i do toga! :D :D

Pa zato sto mi je i na default vrednostima dovoljno brz.
Probacu i 10*200.Mozda i 11*200 kad budem imao vremena jer svaki put kad se ne probudi moram da ga vracam na default pa onda opet na odredjeno setovanje za proc i memoriju.Bice.

Pa zato sto mi je i na default vrednostima dovoljno brz.
Probacu i 10*200.Mozda i 11*200 kad budem imao vremena jer svaki put kad se ne probudi moram da ga vracam na default pa onda opet na odredjeno setovanje za proc i memoriju.Bice.
Pa ne moras sve da vracas na default, dovoljno je da pritisnes i drzis INSERT dok je komp ugasen i inda da ga upalis, i CPU ce automatski biti 11x100, pa onda mozes lako da udjes u bios i ispravis gresku.

Ma boli me uvo da ganjam po gradu 1700+ kad sam vec kupio 1800+ koji se savrseno lako clockovao na 200*9.Da zaboravio sam da pomenem da tada nisam cak ni podizao napon jer sam hteo da vidim dokle ce na defaultu.
Neznam kako i zasto,ali sad se savrseno dize na 200*9,5.Ne zelim da znam zasto,ali vazno je da radi!!!!!! :p

Au, pa meni sa NCPom od 30 evra radi na 200*10 :) Vrati ti to na default i uzivaj u tome shto si se *****o u qpovini :)

Nisam bas siguran da sam se za****.Sem toga nije u pitanju memorija (citaj naslov post-a) jer ona savrseno dobro radi na asinhronom taktu (cpu 133 MHz,memorija 200MHz).Mislim da ce da ide i na vise.
P.S. naravno da sam pri bootovanju drzao insert (da necu mozda da praznim cmos ili cvakam po power switch-u 5 puta) i to su default vrednosti.Problem je u setovanju memorije jer namesteno na by spd i jos gomila setovanja koje ja volim svaki put da podesim na najbolje vrednosti (video i sistem bios kesiranje,fast write za agp,cpu fast decode..................).Tako da tvoja prica sa ncp-om pada u vodu.Moli boga da nisi navatao SARS preko tog el cheapo chipa.

Vrh Dno