Šta je novo?

Xp 1700+ 0.13?

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Vec neko vreme ih imamo na lageru u firmi, ali nemam vremena (a ni plocu) da probam sta moze, pa me zanima da li je neko probao? S obzirom da rade na 1.5v vecina ploca nudi do 1.7 sto bi trebalo da bude vise nego dovoljno, jedino me zanima da li moze nesto vise od dosadasnjih? I pretpostavljam da bi trebalo da se otkljucava kao troughbread, znaci samo jedan kontakt, a ne kao kod palomina. Anyone?

Mislim da se radi se o thoroughbredu A procesoru(posto radi na 1.5V) a citao sam po stranim forumima da se dobro oveclockuju i da dostizu od 1800 - 2ghz...
Ali bolje je sacekati 1700 i 1800 thoroughbred B koji bi trebalo da pokaze jos bolje o/c mogucnosti...

pozdrav

Trenutno bi trebalo da su modeli od 2000+ koji su izrađeni u 0.13m sa TBred B0 jezgrom, a da su ovi "manji" zasnovani na Tbred A0 jezgru...Vremenom bi trebali i ovi slabiji da pređu na B0 jezgro...

I ja sam nabavio par komada, pa ce sutra (valjda) da padne probica...

Da li neko moze da mi kaze kako da ga prepoznam, ili koja mu je oznaka??? Kolika mu je cena kod nas?

The Minister je napisao(la):
Da li neko moze da mi kaze kako da ga prepoznam, ili koja mu je oznaka??? Kolika mu je cena kod nas?

Cena je ista kao i za procesore sa Palomino jezgrom, a najlakse ces ga prepozanti po dosta smanjenom jezgru (skoro je dvostruko manje). Takodje su oznake modela procesora premestene na "sticker" na "telu" procesora (kao na PIII)...

Probao sam XP1700+ Tbred...

Nije moj CPU pa nisam smeo više da dižem frekvenciju da me ne ubije Paja ako rikne procesor :)

I naravno Sandra...

Zaboravih da kažem da je procesor otključan.

Izgleda da ima. Prekopacu danas po magacinu da pogledam oznake na 2000+ i 1800+, koji su izgleda t`bread B. Iznenadio sam se kada sam stavio taj 1800+ na A7V266C i kad je pokazao XP 550MHz. Mislio sam da se nesto gadno utripovalo, ali kad je sutradan kolega ubacio taj primerak u drugi racunar, i poceo da racuna koji mnozilac da stavi, a ja da mu objasnjavam kako mnozilac nece promeniti, kad ono ispade da je otkljucan. Ponecu jedan kuci veceras na test.

Za Delimira: koja ti je to ploca omogucila 1.8V za XP-a ? Meni ne da vise od 1.75V (KX7-333).

Moj radi stabilno na 1850 MHz (10.5x176) napon je 1.725V, na 1900MHz puca prime95 , napon je max - 1.75V.

Oznaka za moj XP:

AXDA1700DLT3C
AIUGA 0247VPMW

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Za Delimira: koja ti je to ploca omogucila 1.8V za XP-a ? Meni ne da vise od 1.75V (KX7-333).

Moj radi stabilno na 1850 MHz (10.5x176) napon je 1.725V, na 1900MHz puca prime95 , napon je max - 1.75V.

Oznaka za moj XP:

AXDA1700DLT3C
AIUGA 0247VPMW

Ploča je ABIt KX7-333...1.75 je maximum i "malo" dodaje :)

Inače oznake na "mom" procesoru su iste kao i na tom tvom takođe je AIUGA :) i 47 nedelja 2002...Siguran sam da može na 2 giga (pitanje samo koliko stabilno...)

<Mancha> je napisao(la):
...
Iznenadio sam se kada sam stavio taj 1800+ na A7V266C i kad je pokazao XP 550MHz. Mislio sam da se nesto gadno utripovalo, ali kad je sutradan kolega ubacio taj primerak u drugi racunar, i poceo da racuna koji mnozilac da stavi, a ja da mu objasnjavam kako mnozilac nece promeniti, kad ono ispade da je otkljucan. Ponecu jedan kuci veceras na test.

Slicna situacija na A7V266-C: ploca je bez problema prepoznala procesor, ali svaki pokusaj promene mnozioca ili magistrale ostao je bez uspeha - procesor se uvek budio kao XP-1700+ (radi se o "user" setovanjima za CPU - posto po "default-u" nudi samo mogucnost 1100 i 1467MHz...

delimir je napisao(la):
Ploča je ABIt KX7-333...1.75 je maximum i "malo" dodaje :)

Sudeci po MBM, meni nista ne dodaje !

Uzeh DTK 300W , ne pada mi na pamet da ga menjam :). OK je i ovako, sto da mrcvarim procesor za 2-3% razlike u peformansama? S obzirom da meni proc traje 1 god ili vise, neka ga na 1.725V (ipak je to 13 um) i na 10.5X176 , Sandra2003 daje okruglo 7000 za cpu, i 2650 MB/s+ za mem (DDR2100 na 2.85V, Vio je 3.6V ).

delimir je napisao(la):
Probao sam XP1700+ Tbred...

Nije moj CPU pa nisam smeo više da dižem frekvenciju da me ne ubije Paja ako rikne procesor :)

Evo slike "konkretnog" procesora

Paja je napisao(la):
Slicna situacija na A7V266-C: ploca je bez problema prepoznala procesor, ali svaki pokusaj promene mnozioca ili magistrale ostao je bez uspeha - procesor se uvek budio kao XP-1700+ (radi se o "user" setovanjima za CPU - posto po "default-u" nudi samo mogucnost 1100 i 1467MHz...

Update: isti procesor na Shuttle AK-32A - moze da se radi "svasta"i - procesor je otkljucan, i moze bez podizanja napona da radi kao 2000+. Dalje nisam probao;)

BeastMaster je napisao(la):
inače čim je taj dotični primerak preživeo Delimira i mene znači da je odličan primerak:D

Ćuti ne javljaj se: nisi video da imaš napon do 1.75v na KX-u :D Ja bih na tvom mestu prešao na Fastfame kada već ne koristiš pune potencijale ABit-a... :p
Da ga nisam uzeo kod mene na probu taj 1700+ bi bio samo prosečan overkloker (koliko si ga beše "overklokovao" na 1820 MHz :p ), ovako je postovao par puta čak i na 2 giga :D

****** malo mu je 1.75v, mora da se uzme neki EPoX koji daje preko 2V za Vcore :)

delimir je napisao(la):
Ćuti ne javljaj se: nisi video da imaš napon do 1.75v na KX-u :D Ja bih na tvom mestu prešao na Fastfame kada već ne koristiš pune potencijale ABit-a... :p
Da ga nisam uzeo kod mene na probu taj 1700+ bi bio samo prosečan overkloker (koliko si ga beše "overklokovao" na 1820 MHz :p ), ovako je postovao par puta čak i na 2 giga :D

****** malo mu je 1.75v, mora da se uzme neki EPoX koji daje preko 2V za Vcore :)
nije 1820 već 1880:D i 8027 3dMarkova sa običnim mx440cheers , a što se napona tiče pa niko nije savršen:)

delimir je napisao(la):
(koliko si ga beše "overklokovao" na 1820 MHz :p ), ovako je postovao par puta čak i na 2 giga :D

E bas tako... Stvarno mu je malo 1.75. Ali brate ipak je to 0.13 mikrona... ko zna koliko ce taj da radi dugo na tom naponu!
Ovaj moj primerak oce do 185-7 FSB, i neki optimum mu je(recimo) 1910mhz. ... ali stabilno radi jednio na 166x11. A sto je najlepse od svega fabricki je otkljucan :D

MAD_MUzzY je napisao(la):
E bas tako... Stvarno mu je malo 1.75. Ali brate ipak je to 0.13 mikrona... ko zna koliko ce taj da radi dugo na tom naponu!
Ovaj moj primerak oce do 185-7 FSB, i neki optimum mu je(recimo) 1910mhz. ... ali stabilno radi jednio na 166x11. A sto je najlepse od svega fabricki je otkljucan :D

Mislim da 1.75 i nije previše, ali nikad se ne zna...U svakom slučaju je bolje staviti visoku magistralu, a niži takt nego visok takt a nisku magistralu. Naravno to povlači potrebu kupovine dobre memorije...

PS: Svi 1700+ TBred su otključani...

delimir je napisao(la):
Mislim da 1.75 i nije previše, ali nikad se ne zna...U svakom slučaju je bolje staviti visoku magistralu, a niži takt nego visok takt a nisku magistralu. Naravno to povlači potrebu kupovine dobre memorije...

PS: Svi 1700+ TBred su otključani...

1.75V je ipak previse za taj procesor, jer njemu je difolt 1.5V. Sve preko 1.75V je jos gore jer samo vodi elektromigraciji procesora. 1.6-1.65V je prava mera.

Jel zna neko kako ti novi XP1700+ sarađuju sa starim čipsetovima (npr. KT133A) ?

<Mancha> je napisao(la):
A7V266C ga malo cudno vidi (t.j. ne konta mnozilac 11), tako da pretpostavljam da zavisi od ploce do ploce i verzije biosa.

Interesuje me konkretno za ASUS A7V133. Na Asusovom sajtu kod najnovije verzije biosa, u napomeni, stoji samo: "Add support to new Thoroughbred CPU. And support up to XP 2200+ (PCB VER. must be 1.05 . or above)"

Vrh Dno