Šta je novo?

Xoro 2100 i .sub

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Tek sam sad primetio da moj Xoro 2100 ne pušta titlove sa .sub ekstenzijom... One sa .srt vidim da pušta. Da li je to normalno za originalni firmware, odnosno, da li onaj slovenački firmware daje poboljšanje i u tom smislu (osim većih fontova)?

Meni najnormalnije pusta .sub. Probaj sa nasim novim firmwareom, po meni bolji je od slovenackog, samo sto su i dalje mali titlovi.

ne znadem sta su hteli time da postignu, ali *****-friendly user interface nije ono chemu sam se nadao...

valjda ce da se sete dogodine da na neke ozbiljnije uredjaje stave USB 2.0

Meni najnormalnije pusta .sub. Probaj sa nasim novim firmwareom, po meni bolji je od slovenackog, samo sto su i dalje mali titlovi.
Nisam imao nameru da menjam firmware (bar u garantnom roku), ali sam to slučajno učinio. Naime, zaboravio sam da mi je, među ostalim fajlovima i folderima, na USB-u ostao nasnimljen baš taj srpski firmware koji je stajao u folderu "Srpski firmver". Dakle, među svim tim folderima i fajlovima samopokrenuo se i pitao me da li ću da obnovim firmver... Ja sam kliknuo na yes, on je nesto odrađivao i odradio... Ni dalje ne pušta .sub, titlovi su i dalje mali, jedino mi sada sinhronizovano pušta .mpg fajlove nasnimljene sa Sony P72 digitalnim aparatom, ali ih sada predstavlja sa ekstenzijom .mp4... Doduše jedan takav fajl nije hteo tečno da pusti sa USB-a... Ne znam da li sam nešto zabrljao kod ovakvog načina apgrejdovanja firmvera? A pošto se sve to tako dogodilo onda ću verovatno probati i sa slovenačkim firmverom, pa valjda neće biti problema da se ponovo vratim na srpski (ako mi se slovenački ne svidi)?

Poslednja izmena:
Zanima me da li na ovom plejeru preko USB moze normalno da se gleda video snimljen foto aparatom u AVI formatu (640x480, 30 fps, 128 kbps)? Koji je USB flash koriscen?

mozes da koristis sve USB flashove, ja licno koristim APACER i KINGSTON od 2GB.
takodje, mozes da koristis i fioku i HDD koji je active partition i FAT32.

a sto se fotoaprata tice, proveri samo u kom formatu ti se snimaju filmovi..

mislim da Canon snima u Quicktime-u...

a sto ne pogledas sa Gspot Codec Information, pa vidi koji codec koristi. ako je Xvid ili Divx onda ce Xoro da ga pusti.

u najgorem slucaju, sa Vdub-om ga konvertuj u Xvid i gledas ga normalno...

DVD player koji podržava AVI preko USB?

1. XORO 2100 - provereno ne podrzava AVI fajlove preko USB.
2. Panasonic SC-HT540EB-S - (centar) takođe provereno ne podržava AVI fajlove preko USB (može JPEG. MP3 ili WMA pise u upustvu)
3. SAMSUNG HTQ20-25 - (centar) provereno prepoznaje, ali ne podržava AVI fajlove preko USB. Fajlovi su napravljeni aparatom FUJI S6500 fd ekstenzija AVI, codec MOTION JPEG (MJPEG). U upustvu piše da podržava AVI fajlove, čak je dat i spisak aparata (npr FUJI S7000 je u spisku).

Ima li playera iz naslova?

1. XORO 2100 - provereno ne podrzava AVI fajlove preko USB...

u kom smislu ne podrzava AVI fajlove preko USBa? molim te, budi precizan, jer vec pola godine koristim ovaj uredjaj, pa me zanima na sta tacno mislis...

Video je snimljen foto aparatom FUJI S6500fd (format AVI), zatim iskopiran na racunar, a zatim bez ikakvih intervencija sa racunara na USB flash drive Kingston data traveler II.

Utakanjem flash drive-a u pomenute DVD plejere nije moguce dobiti sliku na ekranu jer isti ne podzavaju taj kodek (MOTION JPEG) - AVI je ekstenzija, a kodek je MJPEG.

Prema recima prodavca u ELTIMU ni jedan od njihovih DVD plejera sa USB-om ne podrzava emitovanje AVI fajlova sa USB drive-a.

Zanima me postoji li DVD pleyr koji podrzava AVI format (MJPEG codec) sa USB-a?

Vrh Dno