Šta je novo?

Xonar DG+Philips lx3900sa

Todor99

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poena
169
Juce sam kupio doticnu kartu i resih da spojim ovaj moj 5.1 sistem normalno.Kojim kablom bi mogao da spojim zvucnike da imam pravi 5.1 sad mi je spojeno preko cinceva na 3.5mm i u winu vidi kao stereo sistem :( ???

Dobra stvar je što ti taj Philips uopšte ima digitalni ulaz, a loša je što je koaksijalni, dok je na Xonaru DG digitalni izlaz toslink (optički). Uglavnom, treba da pronadješ kako da sa DG-a izvučeš digitalni koaksijalni izlaz i spojiš ga kablom (bananica 3,5mm - činč) na Philips na onaj crni konektor DIGITAL IN.

Edit: Evo ga i rešenje i kako odradti - http://www.hifivision.com/home-theater-pc-htpc-media-pc/25873-sound-card-digital-coaxial-out-2.html

u tom slučaju treba ti običan činč kabel.

Poslednja izmena:
na spdif out headeru na xonar kartici imaš 3 žice (pina) +5v , SPDIF izlaz , i zemlju.

+5v NE KAČIŠ , on služi za optički izlaz , i ukliko se poveže, nastaće gadna oštećenja uredjaja.

povezuješ samo SPDIF , na signal (centar) ženskog činča , i zemlju naravno spolja .

A da li bi negde mogao da kupim kabal iz priloga??

Poslednja izmena:
moraš prvo dobro da proveriš koj pin je koj na xonaru . postoji šansa da nije standardan raspored.

ali je zato veoma lako da se napravi, ukoliko znaš šta je šta

Videcu ovih dana posto mi je cale elektrotehnicar da sa njim proverim taj raspored,i da napravimo to,mada bi bilo lepse kad bi mogli da kupimo :)

Najbolje bi ti bilo da kupiš gotov ovakav SPDIF braket/kabel, bilo je kod nas ne tako davno, pogledaj i na limundu/kupindu, znam da je i tamo bilo. Inače košta oko 300-400 din. Meni je isto to drugar dao od neke matore Gigabyte ploče i koristim ga baš za to za čega i ti planiraš.

20081031_16.jpg

Najbolje bi ti bilo da kupiš gotov ovakav SPDIF braket/kabel, bilo je kod nas ne tako davno, pogledaj i na limundu/kupindu, znam da je i tamo bilo. Inače košta oko 300-400 din. Meni je isto to drugar dao od neke matore Gigabyte ploče i koristim ga baš za to za čega i ti planiraš.

Pogledajte prilog 134695
Hvala puno,potrazicu samo da proverim raspored pinova :)

Vrh Dno