Šta je novo?

Xonar D1 i 5.1

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
Uzeo sam ovu karticu i imam pitanjce, naime pustim recimo neki hd film sa DTS 5.1 zvukom i kada stavim u kontrol panelu kartice sound channels 6 rade mi samo prednja dva zvucnika, ako stavim 2 channel rade mi svi?! E sad ako otvorim konfiguraciju AC3 filtera i stavim konfiguraciju na 6ch, tamo izgleda kao da radi svih 6 zvucnika, ali ustvari ne rade.
U cemu je caka, gde gresim?

Takodje kada radim test zvucnika iz CP kartice, po tom testu ja sam zamenio rear zvucnike i centar/bass kada sam prikljucivao kablove na karticu, ali kada pustim neki film obrnuto je ispravno. Neko objasnjenje? :)

Nisam uspeo da resim problem, ali evo danas se pojavio jos jedan. Izgubio sam naprasno zvuk na rear desnom zvucniku. Kada pustim test iz panela kartice, zvuk se cuje u svih sest zvucnika, ali na zalost samo na testu. Vratio sam na integrusu i sve funkcionise normalno. Da li je moguce da jbni Asus ne ume da uradi korektne drajvere za ovu karticu?

Da sumiram sve probleme:

1. Kada se u CP kartice postavi "6 channels" zvuk se cuje samo na front zvucnicima, a ako stavim na "2 channels" radi svih 6. wtf?

2. Ako ubodem kablove prema izlazima obelezenim na samoj kartici, kada se pusti test zvucnika iz CP-a zamenjeni su cen/woof sa rear zvucnicima, ako ih pobodem po logici kontrol panela ne radi woofer. wtf2?

3. Odjednom sam izgubio zvuk u desnom rear zvucniku, zvuk se cuje u testu ,ali ga nema u filmovima, muzici. WTF3?

Ima li neko pametnu ideju ili da vratim karticu drugarima iz Altija?

Nazad
Vrh Dno