Šta je novo?

xmrig miner virus

Zekovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
225
Ne znam kako sam ubacio xmrig miner virus , bio mi u task manager rudario sa procesorom danas jedva sam ga obrisao isao sam na open file location i obrisao sam ga naravno pisalo je try again ali sam isao u task manager end process tree , valjda nece da se vraca restartovao sam laptop , zadnje sto se secam da sam ubacio je ovaj novi Nvidia driver sto je izasao sredinom jula.

Ne znam kako sam ubacio xmrig miner virus , bio mi u task manager rudario sa procesorom danas jedva sam ga obrisao isao sam na open file location i obrisao sam ga naravno pisalo je try again ali sam isao u task manager end process tree , valjda nece da se vraca restartovao sam laptop , zadnje sto se secam da sam ubacio je ovaj novi Nvidia driver sto je izasao sredinom jula.

XMRig ti je nešto moralo pokrenuti na računaru. Da li ti je instaliran Teamviewer?

Evo ga napada svakih pola sata , sta mislite koji program je to:

Screenshot 2024-07-29 185753.png

Brisao sam winsvcf folder i vraca se opet u tom folderu je bio xmrig miner
XMRig ti je nešto moralo pokrenuti na računaru. Da li ti je instaliran Teamviewer?
Nije. To je danas pocelo da se desava , Defender ga ne detektuje ali AVG ga detektuje. Opterecivao mi je procesor danas.

Sistem ti je zaražen malwareom koji ti ubacuje XMRig da rudari. Teško da si zadnje što si uradio pokrenuo Nvidia installer. Skireniraj računar sa MBAM ili KVRT.

Odradi reinstalaciju ako KVRT i MBAM ne pomognu. Tako si najsigurniji da si sve pocisceno.

j.png

Po system restore winsvcf je prvi put vidjen 25 jula i 22 jula , 22 jula sam instalirao Ublock orign za Firefox da nije on kriv?

jj.png

Poslednja izmena:
Šta ti je MBAM detektovao kao GameHack.HackTool.RiskWare. DOS?

@Zekovic

Nisi mi odgovorio na pitanje. Ovo što ti detektuje kao miner trenutno nije bitno jer imaš aktivan malware koji ga ponovo instalira i pokreće ga.

Nisam odavno. Skini ovaj programčić, skeniraj sa njim i postavi nam ovdje logove.

Ja bi to i sa ovim prepeglao

Možda i Emsisoft Emergency Kit ne bi bilo loše pokrenuti?

Nazad
Vrh Dno