Šta je novo?

XMMS problem sa mp3 reprodukcijom na Fedori ?

stefl

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2007
Poena
319
Eto kao sto sam naveo u naslovu, ne mogu da nateram xmms da reprodukuje mp3 fajlove u Fedori 17. Probao sam nekoliko saveta sa foruma i googl-ao, ali sve sto sam probao ne daje rezultat, pa bih zamolio nekoga dobre volje da pomogne savetom ili linkom kako bi ovo proradilo,

unapred zahvalan na sugestijama :wave: !!!

Izbacuje li bilo kakav info? I da li inače na fedori možeš da puštaš mp3?

Na zalost ne daje nikakav info, jednostavno ucitam mp3 fajl i on se nadje na play listi, ali nema reprodukcije ...

A neki dru player da bi se uvidelo da li je eventalno do kodeka ili xmms

Pokusao sam i sa Amarok-om i ista je situacija, ne reprodukuje mp3. Problem ja mislim i jeste u vlasnickim kodecima, koje Fedora nece da ukljuci u distribuciju. Medjutim znam da postoje free varijante koje rade na Fedori i pre sam to radio, medjutim sada sam probao neke savete sa stranih foruma, odradio tih nekoliko koraka (redova naredbi) ali ne vredi, mada neki sa tih foruma tvrde da im je to pomoglo da proradi podrska za mp3 ???

Dodaj RPMFusion repository, tu imas vlasnicke kodeke, http://rpmfusion.org/Configuration, i onda instaliraj kodeke "gstreamer-plugins-bad" i "gstreamer-plugins-ugly", i probaj da pustis mp3 preko Rhythmbox ili Movie playera koje bi trebao vec da imas instalirane na sistemu. Ako preko njih radi, a xmms i amarok nece, onda ta dva playera ne koriste gstreamer vec neki drugi metod.

Poslednja izmena:
Dodaj RPMFusion repository, tu imas vlasnicke kodeke, http://rpmfusion.org/Configuration, i onda instaliraj kodeke "gstreamer-plugins-bad" i "gstreamer-plugins-ugly", i probaj da pustis mp3 preko Rhythmbox ili Movie playera koje bi trebao vec da imas instalirane na sistemu. Ako preko njih radi, a xmms i amarok nece, onda ta dva playera ne koriste gstreamer vec neki drugi metod.

Evo odradio sam sve po tvom uputstvu i Rhythmbox radi odlicno, sto znaci da kako si rekao xmms koristi neki drugi metod, no dobro u sustini i nije bitan bas xmms vec to sto nisam mogao dobijem reprodukciju mp3 fajlova, iako sam se bas namucio ...

Pozdrav i hvala !

Nazad
Vrh Dno