Šta je novo?

Xigmatek HDT-D1264

Мало незгодан за монтажу у скученим кућиштима, али best buy за те новце. Солидно хлади, није превише бучан, а први следећи конкурент кошта око 500 динара (25%) више...Обрати пажњу да је правилна орјентација пајпова при монтажи на AM2 само она где крај цеви показује ка "горе", никако ка "доле"...

Иначе, боље се показао на AMD него на Intel платформи из разлога што је поклопац процесора на Intel-у мањи, па директно належу само средње две цеви; код AMD-a је скоро цела површина цеви належе на процесор...

Poslednja izmena:
Обрати пажњу да је правилна орјентација пајпова при монтажи на AM2 само она где крај цеви показује ка "горе", никако ка "доле"...

Zašto - jel´ se krive pajpovi od težine ?

Не, него ваљда течност у цеви не циркулише како треба кад се кулер окрене "наопако". Не може да иде узбрдо... То се не помиње на Xigmatek упутству, али га има у Noctua упутству за јако сличан кулер, те им верујем.

Значи спорна је само орјентација краја пајпова ка доле, јер охлађена течност нема начин да се узбрдо врати до другог краја цеви која належе на процесор (где је потребна). У тој погрешној монтажи цев изгледа као обрнуто латинично слово U. Монтажа "постранце" и "на горе" није спорна...

Цев се сама од себе (под утицајем гравитације) неће искривити, али је није тешко савити руком, па обрати пажњу при монтажи...

I sta je na kraju bilo? kakve su preporuke za ovaj kuler? Da li je mozda Cooler Master Hyper TX2 bolje resenje odo ovog u tom cenovnom rangu?

Narucio sam ga jos u subotu i danas idem po njega, pa cemo videti.

Dobio sam preporuke od nekih koji ga koriste i kazu da je bolji od TX2.

Od svih tih Xigmatek kulera, meni je ovaj najbolji: HDT-SD964

http://www.xigmatek.com/product/air-hdtsd964.php

Ja nešto ne vidim da ga ima kod nas ili grešim? Ali deluje kao dobar kuler i liči na OCZ Vendettu.

Ne zauzima pola kucista...

Ni HDT-D1264 nije veliki (spada u top-downere), ako si ga sa njim poredio.

...omogucava montazu 2 venta (push/pull)

To je stvarno veliki plus. :)

...i nije skup.

Kao što rekoh, za ovo ne znam, ali na Newegg-u videh da je oko 23$, što je sasvim ok. Cooler Master Hyper 212 košta, primera radi, 39$ što je podosta više jer...

...jer se na ovom i ovom testu (koji su na engleskom jeziku, BTW :)) pokazao bolje od skupljeg konkurenta iz CM-ovog tabora. :)

To je stvarno veliki plus. :)

Nije nego... :p

Cooleri koji imaju gusta "rebra" za dobro hladjenje trebaju dobar protok vazduha.
Da bi se to postiglo, vent se vrti na 2000+ obrtaja. Tada je bucan, ali hladi.
Stavis dva u push/pull varijantu i da se vrte na ~1200 o/m i dobijes tisinu uz podjednako dobro hladjenje (ako ne i bolje).

Copy that :p

Ovo ce nadam se potvrditi neki od clanova.

:wave:

@ The Philosopher:
Koliko bolje hladi od TX2 posto imam jedan TX2 (modovan ;)) koji ce mi posluziti za pocetak za X3 720BE@X4?
Da znam na cemu sam.

Poslednja izmena:
@ The Philosopher:
Koliko bolje hladi od TX2 posto imam jedan TX2 (modovan ;)) koji ce mi posluziti za pocetak za X3 720BE@X4?
Da znam na cemu sam.

Dok sam imao TX2 cpu mi je bio na 3.8GHz 1.5v i idle temperatura je bila oko 40 c, a load temperatura je bila 55-60 c.

Kada sam montirao Xigmatek bio sam jako neprijatno iznenadjen kada sam ustanovio da na toj voltazi uopste ne moze da ga hladi. Kada upalim komp idle temperatura je 32-33 c sto je dosta bolje nego TX2, medjutim kada pustim linx pod load-om posle dva minuta temperatura se popne do 65-67 c i tada se restartuje komp i kada se ucita ponovo windows temperatura nece da se spusti ispod 49 c u idle dok ne ugasim komp na neko vreme da se cpu malo ne ohladi i onda je posle toga idle temperatura opet 32-33 c.

Onda sam stavio cpu na 3.6GHz default V (na ovoj frekvenciji nisam probao TX2) i tada su temperature bile extra, idle 28-30c i ful load 36-37 C, sto TX2 sigurno ne bi mogao.

Ocigledno da je ovaj Xigmatek dobar, ali nije za visoke voltaze.

Ima jedna cudna stvar, kada sam probao da pipnem podnozje kulera dok je na 65 C bilo je vruce dok su aluminijumska rebra na kome je fan bila relativno hladna, kao da nema tecnosti u cevima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno