Šta je novo?

Xigmatek Gaia vs Spire Kepler pro (SP994S1-V)

buyjoon

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Kao sto naslov i kaze zanima me koji je bolji od ova dva kulera tj. da li se isplati dodati 800 dinara vise za xigmatek ili uzeti ovaj spire.

Jedna od najbitnijih stvari mi je lakoca instalacije, spire se kaci na stock amd onu plastiku kako god da se zove :D

edit: jos jedna stvar
posto mi je procesor otkljucan ne vide se temperature jezgara pa box kuler nece da ubrzava, vrti se stalno na konstantnih 3000 rpm i ne ubrzava koliko god se proc zagrejao.
pretpostavljam da cu imati isti problem i sa aftermarket kulerima pa me interesuje kako da to resim? fan kontroler moze da se kupi to znam, ali ima li nekog drugog resenja?

Poslednja izmena:
gaia je bolji e sad kako se to ne vide temp jel imas u bio su nek apodesavnja za brzine coolera
a gaia i na max obrtajima je daleko tisa od tog mlaznjaka box coolera ;)

sto se tice box-a
vidi se samo jedna temperatura, to je valjda ona iz socketa (ili gde je vec meri) one cetiri sto treba da pokazuju temp. jezgara se sve na nuli.
imam u biosu neki asus q-fan
stavim tip pwm fan i mod performance, on vrti oko 2400 i kada procesor dodje do 70 stepeni on tek tada ubrza do 3000 i posle par minuta komp se restartuje.
ako iskljucim tu q-fan opciju onda se vrti konstantno na 3000 i ne ubrzava.
sa ostalim opcijama se vrti samo sporije.

privlaci me ovaj spire zbog lake montaze a ima i jedan heat pipe vise.
ne znam sta da radim

Veruj mi, Spire nema sanse da se lakse montira, Xigmatek ima najlakse i najstabilnije kacenje kada su u pitanju kacenja na retention socket. Stavise Spire mi nekako deluje labavije zbog onog tankog metala koji ga okruzuje.
Nedavno sam montirao jedan Spire hladnjak na LGA775 i iako je delovalo mnogo prosto trebalo mi je malo vremena dok ga nisam ubo, dok Xigmatek moze i mentalni retard da montira.

Sto se performansi tice Gaia ima 120mm ventilator, a Kepler koliko sam ja provalio 92mm tako da ti je u svakom slucaju bolje da uzmes Xigmatek.

Vrh Dno