Odlucio sam da kupim ovaj sat jer mi treba univerzalan sat za svaki dan, za posao i van posla.
Prvo par slika:
Kao sto vidite, sat je totalno neupadljiv i neutralan, niko se nece okretati za njim, niko nece pitati koji je to sat ali se moze nositi u svakoj prilici sto mi je i bio cilj. Naravno, ovaj sat nudi personalizaciju u vidu menjanja okvira ekrana u druge boje (sto je nekako zastitini znak ovog sata:
https://mi-srbija.rs/lifestyle/fitnes/xiaomi-watch-s3-aksesoari ) i naravno kao i svaki drugi, menjanje kaiseva.
Ovaj sat planiram da nosim kao primarni sat, pored njega za svecanije prilike imam Huawei Watch 3 Pro sa metalnom narukvicom koji mi je suvise glomazan i tezak za svaki dan i suvise svecan. Ovaj Xiaomi ce da zameni Zeblaze Vibe 7 pro koji vredi svaku paru ali ipak ima par stvari koje mi fale a ovaj Xiaomi to ima. Takodje Zeblaze je ipak slabijeg kvaliteta i meni je poceo da oksidira boja na metalnom delu kucista od znoja. Dobro me je sluzio ali cu ga pokloniti i verujem da ce toj osobi (tinejdzer) sluziti jos drugo.
Da se vratimo na Xiaomi Watch S3. Placen 109e na KP cene idu do nekih 125e vecina je oko 118e (u Mi Shopu 20999din), ovaj moj je bio jeftiniji jer imam 30dana radne garancije. Naravno nije otvarano pakovanje, ja sam ga prvi otvorio i odlepio silne nalepnice sa sata. Sat, kao sto sam rekao je totalno neupadljiv, nije tezak, mozda malo tezi od Zeblaze-a a daleko laksi od Huawei-a. Izrazito je brz, i slobodno moze da izadje Huawei-u na crtu koji na sebi ima modifikovani Android, animacije su fluidne i sve bas lepo radi.
Baterija bi trebalo da traje oko 15 dana i sa mojim koriscenjem, verujem da cu je dostici jer ja sat pretezno koristim kao sat koji pokazuje notifikacije, ostalo je sve (sto se tice health pracenja) poiskljuceno. Ekran se pali na pomeranje ruke, automatsko osvetljenje i to je to. E da ovaj sat ima jos "double tap to wake" i gasenje ekrana poklapanjem ruke preko istog. Automatsko osvetljenje i gasenje ekrana poklapanjem mi je falilo recimo na Zeblaze-u. Takodje, moze se pricati preko sata i ima nekih 2GB storage za muziku pa moze istu da pusta bez telefona, Takodje ima ugradjen GPS tako da moze da prati razne aktivnosti takodje bez telefona. Tu su barometar i kompas.
Toliko za sad, moram malo vise da ga koristim da bi sumirao utiske.