Šta je novo?

Xiaomi software - 'bricked' telefon u fastboot mode-u

dukifx

Zapažen
Učlanjen(a)
21.10.2023
Poena
1
Pozdrav ljudi,ovo mi je prvi post na benchmark forum-u u nadi da ljudi sa vise iskustva i znanja bi me eventualno mogli posavetovati :) Inace,pre svega,sto se mene tice do sada nikakvih problema nikad nisam imao sa xiaomi uredjajima,trenutno koristim redmi note 12 pro 4g (uzeo zbog jednog od retkih ponuda midradnge telefona sa 3.5mm audio jack-om - bez toga ne kupujem telefon / i snapdragon procesora da mogu da 'pikam' 3ds emulatore heh - trenutno zadovoljan 'pazarom')...Inace problem je vezan za moj stari uredjaj koji sam poklonio sestri i koji me je odlicno sluzio skoro 3 godine...U pitanju je redmi note 8 pro...Legendaran telefon,zaista nikad nikakvih problema sa njim imao nisam...Medjutim bukvalno nedelju dana otkako je pocela da ga koristi,telefon se 'brick-uje' - dakle fastboot mode.Standardne/preporucene cake sa drzanjem volume-power dugmete ne rade,uspeli nekako da resimo problem sa skidanjem software-a za to preporucenim sa xiaomi foruma (preko pc-a uradjeno,vrv. neki vid flash-ovanja koji sam hardware telofona prepoznaje kako bi izasao iz fastboot rezima)...Nekoliko dana je potom normalno radio i sada ponovo ista prica (mislim da je telefon trenutno neupotrebljiv,verovatno ce biti bacen)...Zaista ne kapiram,da li je moguce da je software toliko los,da se takve stvari desavaju - da li je ovo zaista toliko cesta pojava kod xiaomi uredjaja ili je u pitanju mozda mallware neki,prosto mi je neverovatno da uredjaj koji mi je bez greske radio do pre nekog meseca se ovako rasturi (buduci da planiram da joj kupim nov uredjaj,gledam sta mi je ciniti,da li promeniti brend zbog propusta u software-u)...Inace,unapred hvala svakom clanu za eventualnu sugestiju ili savet :)

vidi eventualno u ovoj temi

vidi eventualno u ovoj temi
Hvala na infu,pogledacu tu,mozda je eventualno neko imao slicno iskustvo...

Nazad
Vrh Dno