Šta je novo?

Xiaomi RN5 ili Rn6 Pro

Dexter2104

Poštovan
Učlanjen(a)
27.07.2018
Poena
80
Ako bi trebalo da se odlucite za jedan od ova dva telefona koji biste odabrali?

Isti telefoni, s tim sto RN6 Pro ima notch, bolju prednju kameru i nesto finiju izradu.

Pa slicna je cena, ako je ovo sto sam naveo u prethodnoj poruci dovoljno velika prednost, isplati se dodati 15e.

Licno koristim RN5, ne vidim nikakav problem, niti da se previse ljudi zali na telefon.

Pa slicna je cena, ako je ovo sto sam naveo u prethodnoj poruci dovoljno velika prednost, isplati se dodati 15e.

Licno koristim RN5, ne vidim nikakav problem, niti da se previse ljudi zali na telefon.

Zbog tako male doplate i ja mislim da bi trebalo ici na RN6 iako je samo malo bolji, ali ne vidim na forumu da ljudi pricaju o njemu.
Izgleda da su svi nakupovali 5-ce :)
A i A2 je tu sa cenom pa mislim da je odluka teska.

Dodao bih samo da će po mom mišljenju RN6 pro imati slabiju podršku (custom romovi, pečevi, gcam, itd) pa ako ti je to važno uzmi RN5. Ili ukoliko ti smeta notch.

Ako ti ne treba podrška i ne smeta notch, nema razloga da ne uzmeš RN6.

Dodao bih samo da će po mom mišljenju RN6 pro imati slabiju podršku (custom romovi, pečevi, gcam, itd) pa ako ti je to važno uzmi RN5. Ili ukoliko ti smeta notch.

Ako ti ne treba podrška i ne smeta notch, nema razloga da ne uzmeš RN6.

Vaznija mi je i malo bolja kamera nego romovi i ostala cudesa. Hvala na odgovorima ali sad videh MI8 lite global a opet samo 30e vise u odnosu na RN6. Dilema :(

Pa ce verovatno biti drugi fon samo xx evra vise i tako u nedogled. Moracu da presecem.

A onda još malo od Mi8 Lite i eto ga Poco, pa još malo eto ga Mi8. [emoji3]

RN5 sa gcam (koja zahteva root, patch) pravi jako dobre fotke. A tek će ja mislim da izvuku maksimum u narednom periodu. Ne znam kako se u tom stanju stvari kotira stock RN6 Pro i da li za njega ima funkcionalna gcam.

A onda još malo od Mi8 Lite i eto ga Poco, pa još malo eto ga Mi8. [emoji3]

RN5 sa gcam (koja zahteva root, patch) pravi jako dobre fotke. A tek će ja mislim da izvuku maksimum u narednom periodu. Ne znam kako se u tom stanju stvari kotira stock RN6 Pro i da li za njega ima funkcionalna gcam.

Mozda si u pravu, od RN5 me odvaci zezanje sa kamerom kad krenu nadogradnje, cas radi cas upropaste kameru,
a veliko pitanje je da li ce toliko napredovati gcam za RN5?
Mozda mi je najbolja varijanta da presecem i uzmem MI8 lite.
Koja su vasa misljenja?

Sta je to toliko bolje na Mi 8 Lite?

Ima notch, amoled ekran, sd 660, u principu ovo je Mi A2 sa notchom, amoledom, i MiUI-jem, ne vidim sta je ljudima fascinantno, za tu cenu mora da bude barem SD 710 kao u Mi 8 SE, ovako se ne isplati razlika.

Autonomija ce biti dosta slabija od RN5/6 Pro, nema 3.5mm izlaz, nema SD slot..

Ovo rastezanje do MI8 lite mi je ono kao max :)

Uzmi taj RN5 ili Pocophone. Oba su best buy. Rastezati ima poente samo za Poco. Preko Pocophona opet nema nesto preterano bolje, ima mi8 sa amoledom, ois-om, boljom izradom, al opet ima losiju autonomiju, nema sd slot, 3.5 ulaz, fm radio i liquid cool. Ne vredi 70-80e vise. Poco je bolji od RN5 taman toliko koliko je skuplji.

Uzmi onaj telefon za koji ima bolja custom podrska. nema nista lepse nego instaliranja raznih custom ROMova, pa povratak nazad na MIUI, i tako. Nikad nije dosadno. Meni je bio smor Huawei Mate 10Pro, jer nista nije bilo za njega, brikujes ga dok kazes pixla.

Uh, to je baš jaka cena.

Ne vidim razliku u odnosu na A2, a A2 je jeftiniji 50e. Mi8L ima notch i nije stock android. Ostalo identično koliko vidim. Tako da bolje uštedi 50e i idi na A2, ili 70 pa idi na RN5.

U suprotnom, Mi8L je samo 50e jeftiniji od Poco-a koji je gotovo po svemu klasa iznad.

Mi8L se bukvalno ni u kom poređenju ne isplati kupiti. U svakom pogledu ima bolja kupovina, bilo da se radi o RN5, A2 ili Poco.

Vrh Dno