Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Imam shaomi note 8 pro. Imao sam pre desetak dana problem sa internetom na Supernovoj. Oni su to rešili daljinski, ali mi se dešava posle toga, da kod nekih sajtova neće normalno da učita stranicu. Pogotovo na rezultatima. com. Učitava dosta dugo. Probao sa brisanjem aplikacije i ponovne instalacije, brisanja keša, ali ne pomaže. Na speed testu deluje da je sve ok, mada i ti ne počne sa očitavanjem odmah, već posle nekog vremena. Kao da ga zakoči na početku. Da li je imao ko ovakav problem?
Iskljuci na ruteru 5ghz i ostavi samo 2,4ghz pa probaj. Ja sam imao problem da kad udjem u stan nece da se nakaci na mrezu. Po svim prilikama da se ne snalazi najbolje sa dve mreze. Kad sam iskljucio 5ghz radi bez problema.

Pozdrav, imam problem sa Xiaomi Redmi Note 8T modelom.
Od malopre evo već treći put kada izvučem slušalice iz telefona ikonica sa slušalicama i dalje ostaje na ekranu i samim tim nemoguće je čuti nijednu vrsta audija - mediji, poziv itd. it zvučnika već samo iz slušalica.
Šta raditi u ovoj situaciji, a da ne moram svaki put da resetujem telefon kad se ovo desi?

Takođe, primetio sam da mi se do sad par puta desilo da se pojavi nasmejani emotikon - "🙂" na zaključnom ekranu u gornjem delu, da li neko zna šta to znači?

Hvala unapred na odgovoru

Pozdrav, imam problem sa Xiaomi Redmi Note 8T modelom.
Od malopre evo već treći put kada izvučem slušalice iz telefona ikonica sa slušalicama i dalje ostaje na ekranu i samim tim nemoguće je čuti nijednu vrsta audija - mediji, poziv itd. it zvučnika već samo iz slušalica.
Šta raditi u ovoj situaciji, a da ne moram svaki put da resetujem telefon kad se ovo desi?

Takođe, primetio sam da mi se do sad par puta desilo da se pojavi nasmejani emotikon - "🙂" na zaključnom ekranu u gornjem delu, da li neko zna šta to znači?

Hvala unapred na odgovoru
Nisi provalio da je nasmejani emotikon u stvari opcija otkljucavanja telefona metodom prepoznavanja lica? Ne znam da li je tebi to podeseno. Ja jesam. Nasmejani emotikon je kada te telefon "prepozna", a ako neko drugi pokusa da upali telefon emotikon okrece glavu (pa on ima samo glavu 😂) levo desno. A problem sa slusalicama sam imao samo jednom. Kao da je bio problem do tog ulaza na telefonu, kao da nije telefon registrovao da sam izvukal kabal. Samo restart je pomogao. Kupio sam bezicne JBL tako da ne koristim vise zicne.

Nisi provalio da je nasmejani emotikon u stvari opcija otkljucavanja telefona metodom prepoznavanja lica? Ne znam da li je tebi to podeseno. Ja jesam. Nasmejani emotikon je kada te telefon "prepozna", a ako neko drugi pokusa da upali telefon emotikon okrece glavu (pa on ima samo glavu 😂) levo desno. A problem sa slusalicama sam imao samo jednom. Kao da je bio problem do tog ulaza na telefonu, kao da nije telefon registrovao da sam izvukal kabal. Samo restart je pomogao. Kupio sam bezicne JBL tako da ne koristim vise zicne.
Aha znači to je za otključavanje licem, nisam znao, jer je meni na otisak, hvala za info! Ja se zapitah ko zna šta je...
A ovo za slušalice ne znam šta je ni ja, možda je nešto do konektora, moraće onda da se resetuje svaki put nema mi druge :D

Pozdrav ljudi, devojka koristi xiaomi redmi note 8t dve godine star. Dosta baguje u zadnje vreme i slaba je baterija. Na global MIUI je od početka. Planiram da ga rutujem i stavim neki custom rom, koji rom je najbolji za ovaj telefon, kao i google camera?

DotOS, Arrow Os... Vidi na xda koji je najbolji, bez bagova.

Kada ugasim telefon lock screen mi se pali sam od sebe i tako po ceo dan, trosi jako puno baterije da li mozda neko zna u cemu je problem? Pogasio sam u podesavanjima u vezi lock screena i opet isto.

Koju tastaturu koristite kod redmi note 8 pro? Često mi se desava kod pisanja da napiše drugo slovo. Nisu mi bas prsti debeli i bangljavi ali bas brlja i počesto.

Koju tastaturu koristite kod redmi note 8 pro? Često mi se desava kod pisanja da napiše drugo slovo. Nisu mi bas prsti debeli i bangljavi ali bas brlja i počesto.
Ja koristim Microsoft SwiftKey. Ali desava se kao i tebi ponekad. Probaj. Ali mislim da je do samog displeja i njegove preciznosti. Ja imam redmi note 8t.

Da, i ja koristim MicrosoftSwiftKey. A da je to tača, smetalo bi mi kod drugih aplikacija.

Jel neko imao ovaj problem sa 8T? Zakrivljen ekran, slučajno primetio, leđa su ok. Stavljao metar, drugi tel, prislonjivao uz vrata da nije optička varka, stvarno ima taj mali luk, hahaha. Proveravao da nije baterija, kaže da je "good health".
20220226_025733.jpg

Tako sam iskrivio još davno Redmi Note 4 ali radio je normalno dok nije ispao pa pukao ekran... Tanki su i lako se deformišu a verovatno ti je bio u džepu pa si seo preko njega. Ako radi ekran ne diraj ništa.

12.5.6 je izuzetno ubrzao i popeglao 8T. Daleko je fluidniji, animacije su zategnutije, bolje drzi bateriju, po meni pun pogodak. Savet, sve animacije spustite na 0.5 i telefon ce biti dosta agilniji u radu.

12.5.6 je izuzetno ubrzao i popeglao 8T. Daleko je fluidniji, animacije su zategnutije, bolje drzi bateriju, po meni pun pogodak. Savet, sve animacije spustite na 0.5 i telefon ce biti dosta agilniji u radu.
Kad si dobio update? Ja sam na mom takodje Redmi 8T na 12.5.2 Global.

Danas konstatujem da ne radi sinhronizacija kontakata sa googl nalogom.Svašta nešto sam probao i neće.Da li je neko imao sličnih problema?

Skoro je neko konstatovao isti problem, rešen je drugom dialer aplikacijom.

Kakva je situacija sa apdejtom note 8 pro, kod mene je 12.5.6 miui ima li problema sa novijim ili kako?

Jedno pitanje za vlasnike ovog telefona.
Pita me komšija, da li vredi kupiti ovaj telefon(naravno polovan) za 100€?
Nisam ga imao, pa ne mogu ništa da mu kažem.

Polovan za 100? Jedino ako je savrseno ocuvan i malo koriscen.

Jedno pitanje za vlasnike ovog telefona.
Pita me komšija, da li vredi kupiti ovaj telefon(naravno polovan) za 100€?
Nisam ga imao, pa ne mogu ništa da mu kažem.
Ako je u pitanju Redmi Note 8 PRO, ja bih uzeo. Po meni je taj telefon jedan od najisplativijih telefona ikad. Ja sam posle njega imao Samsung A52s, a sada Motorolu Edge 30 i ni sa jednim nisam dobio ono što sam očekivao posle Redmi Note 8 PRO.

Nazad
Vrh Dno