Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 (WHYRED) sa Engineering ROM-om

vladimir00

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2017
Poena
70
Pozdrav svima,
Trebao bi mi savet ako je iko imao dodira sa ovim:

Posedujem telefon iz naslova već duži niz godina i letos sam greškom flešnuo putem Xiaomi Flash Tool-a (odličan UI; clean all and lock po difoltu čekirano) ROM pogrešnog region te sam time zaključao Bootloader bez mogućnosti da ga otključam. Pri bootovanju telefona pisalo je This Miui Version cant be installed on this device. Pošto nisam tada baš imao vremena sa time, odneo sam ga u servis.

Nedavno sam ga pokupio iz servisa, oni nisu uspeli da osposebe uređaj. Jedino što su uradili jeste što su instalirali Engineering ROM (sa tim telefon radi, ali je polumrtav doslovno), čini mi se da IMEI ne čita, a kad u uđem u fastboot i povežem ga s računarom fastboot devices ga uopšte ne vidim.

Nadam se da je neko imao dodira sa ovim, čisto da podeli iskustva.

Otvoris telefon, spojis na test point i onda preko mi flash-a moze da se ubaci fastboot rom. Nije neka matematika da se sve ovo odradi...

Pokušaću to da napravim, trebao bih CN fastboot rom ubaciti jer je CN telefon.

Ako je CN telefon, onda ubaci CN rom, pa uradi unlock i onda flesuj Global rom, ali ostavi otkljucan BL .

Edit : Ako se snadjes za rom, posto mora ''preradjeni'' da bi ga flesovao bez autorizacije, pisi na PM da ti okacim negde da skines...

Važi, hvala ti 😁

Nemam trenutno Windows mašinu za sve alate, pišem ti sledeće nedelje.

Nazad
Vrh Dno