Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Opus Dei

Cenjen
Učlanjen(a)
03.02.2014
Poena
170
Pozdrav svima,

Zanimaju me vasa iskustva sa ovim telefonom, s kojom sam blago je reci odusevljen. Prebacio sam se sa Samsung S7 aparata.
Procitao sam negde da su sp9rni romovi za ovaj model pa bih zamolio da mi neko objasni na kome sam ja ROM-u trenutno....Screenshot_2017-01-19-12-24-32-870_com.android.settings.png

Napravio sam temu za ovaj telefon jer ne mogu da nadjem postojecu.

Hvala unapred

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sta te je navelo da predjes sa s7 na ovaj model i dal je ovaj model priblizno kao s7 ? Jer gledao sam ovaj telefon po netu i zanimljiv mi je.

Huawei P9 Lite (VNS-L21)

Telefon je nenormalno dobar i ako ti kazem da mi je bolji od S7 veruj mi na rec. Ono sto ovaj telefon moze i sta nudi, Samsung moze samo da sanja. Naraavno da ne umanjujem kvalitet S7 koji je brutalan telefon ali sa ovim sam blago receno odusevljen....

Zašto si otvorio novu temu kad već postoji ista? Ne razumem. Telefon nije bolji od S7 skoro pa ni u čemu. Jedino je baterija bolja i prednja kamera. Tu se spisak završava. Niti ima dobar cpu, niti gpu. Zadnja kamera je krš, jedva da je u rangu S4.

Ja koristio S7 sada koristim R4 i uopste se ne slazem sa tobom. S7 sam koristio od momenta kada se pojavio do pre 2 dana....Ali nvm....Sto se tice nove teme vec sam objasnio, tako da ako vec postoji admini mogu da obrisu ovu...

Ali bi zamolio da mi neko odgovori na gore postavljeno pitanje....

@Opus Dei
Redmi Note 4 je odlican telefon, odlican odnos cene i onoga sto pruza... ali poredjenje sa S7 zaista nema smisla, definitivno te i dalje drzi pocetna euforija. :)

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Razumem sta hoces da kazes, ali celokupan MOJ utisak vezan za ovaj telefon je takav kakav jeste...Fingerprint unlock 2x brze radi nego kod S7, otvaranje stranica na netu, nikakva razlika....U ruci mi lezi duplo bolje nego S7, mogucnost clone app, cudo....Second space opcija neuporedivo bolja nego na S7..,.Duplo lepsa slika pri gledanju filma, mozda zbog velicine ekrana (RN4 - 410 pixels/S7 - 500 i kusur) ali moj je utisak takav. Slike su vrhunske, cak ti mogu reci da je bolja slika u prigusenoj svetlosti koju pravi od S7....O bateriji necu ni da pricam a o razlici u ceni pogotovu. Veruj mi iPhon sam imao a od Samsunga 7cu. Od momenta kada sam sebe naterao da uzmem ovaj telefon, shvatio sam da se vise ili bar u dobroj buducnosti, necu odvajati od Xiaomi brenda. A mogu misliti modeli u cenovnom rangu S7 ili S7 edge sta rade i koje to zveri....Probacu sigurno....

Poslednja izmena:
Sve sve ali da pravi bolje slike u LL uslovima ne moze biti istina :)

Xiaomi redmi serija ima mozda i najgoru kameru u tom mid range sektoru

Ja probao oba i napisao sta je moj SUBJEKTIVNI utisak....;)
S7/malo losiji uslovi za slikanje - katastrofa u odnosu koliko platis....

Poslednja izmena:
Napisao si "cak mogu reci da je bolja slika ... " a to prosto nije istina. Tako da ceo posta pada u vodu :)

Daj zakaci isti kadar uslikan sa note4 i s7 pa da vidimo koji bolje slika ? :)

@fkloznica

Ne pljuj bre vise Redmi seriju ;p
Idi tamo u tvoju Nexus temu , tamo kukaj...
Pusti nas da uzivamo u Redmi-ju ;)

Kamera je losa(losija), ne moze da se poredi sa Samsung-om, ali sve ostalo za te pare i te kako dobro, a neke stvari cak i bolje na Xiaomi-ju nego na Samsungu...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Kid
Dobar je redmi ali mora se neki nivo drzati na forumu :)

To npr kao da sam ja posle prelaska sa 6p na 5x napisao "e cak je na 5x i zvucnik bolji nego na 6p.."

Poslednja izmena:
@Kidence, poslao sam ti PM juce, ne znam da li si uspeo da procitas?

Nije mi nista stiglo na PM, jedino ako si na TT kao chat...to nisam video.
Pitaj sta te zanima ovde, a odgovor na tvoje pitanje u ovoj temi.

Sudeci po tvom SS, ti si na predzadnjem zvanicnom Global Stable ROM-u..
Posle njega ima samo 8.0.4.0 MBFMIDG.

Skini rom ovde

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=309&mobile=no

Skini ROM, idi u Updater app, gornji desni cosak na tri tackice, Choose zip...
Izaberi taj rom i odradi update na zadnju verziju.

@fkloznica

Dobar je RN4 telefon, razumem coveka...
Malo platio , a dobio dobru masinu, pa zadovoljan.
Kupio covek telefon, a ne brend(Samsung).
Pa ne veruje da to moze ;)

Poslednja izmena:
Da l si ti realan kad pišeš sve ovo? Ajde za ekran i nekako, ips vs amoled, pa šta kome odgovara. Ali ti kažeš da RN4 pravi malo bolje slike u uslovima slabijeg osvetljenja. Ta kamera je u uslovima slabijeg osvetljenja đubre beskorisno i može da se upoređuje samo sa ajfonom 4, dalje od toga nikako. Kad slikaš slike imaju tonu šuma, mutne su, beskorisne. Ajde da nemam telefon pa i da nekako "poverujem u to", ali imam RN3Pro sa istim senzorom i ne daj Bože da je malo slabije osvetljenje kad trebaš da slikaš nešto. Zvučnici nisu bolji na RN4, možda si glasniji.

Nije mi nista stiglo na PM, jedino ako si na TT kao chat...to nisam video.
Pitaj sta te zanima ovde, a odgovor na tvoje pitanje u ovoj temi.

Sudeci po tvom SS, ti si na predzadnjem zvanicnom Global Stable ROM-u..
Posle njega ima samo 8.0.4.0 MBFMIDG.

Skini rom ovde

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=309&mobile=no

Skini ROM, idi u Updater app, gornji desni cosak na tri tackice, Choose zip...
Izaberi taj rom i odradi update na zadnju verziju.

@fkloznica

Dobar je RN4 telefon, razumem coveka...
Malo platio , a dobio dobru masinu, pa zadovoljan.
Kupio covek telefon, a ne brend(Samsung).
Pa ne veruje da to moze ;)

Cek cek, zar ja nemam taj sto si mi poslao sada? Ovo je moj SS...

Prilozi

• photo_2017-01-21_19-57-20.jpg
    photo_2017-01-21_19-57-20.jpg
    12.6 KB · Pregleda: 111
U prvom postu SS je 8.0.3.0.
Sada imas taj poslednji.

Da l si ti realan kad pišeš sve ovo? Ajde za ekran i nekako, ips vs amoled, pa šta kome odgovara. Ali ti kažeš da RN4 pravi malo bolje slike u uslovima slabijeg osvetljenja. Ta kamera je u uslovima slabijeg osvetljenja đubre beskorisno i može da se upoređuje samo sa ajfonom 4, dalje od toga nikako. Kad slikaš slike imaju tonu šuma, mutne su, beskorisne. Ajde da nemam telefon pa i da nekako "poverujem u to", ali imam RN3Pro sa istim senzorom i ne daj Bože da je malo slabije osvetljenje kad trebaš da slikaš nešto. Zvučnici nisu bolji na RN4, možda si glasniji.

Ako si vec krenuo ovako, "da li si realan kad pises sve ovo", onda se koncentrisi na neslaganje samo u vezi kvaliteta fotografije...Ovako ispada nesto drugo....A ako ti je to jedina zamerka onda za razliku of 350e i nije nesto strasno...A sto se tice zvucnika, ne da su bolji na RN nego nisi svestan....:D
Na S7 sam promenio i probao sve moguce CUSTOM ROM-ve (na XDA ih imas bar 10....of MM do N7, sve sam flesovao/koristio), sa svim mogucim dual speakers modovima(poboljsanje zvuka), i opet ti kazem da RN daje mnogoooo bolji zvuk...Verujes/ne verujes, sta da radim....:p

Poslednja izmena:
Znaci vrhunska opcija u stocku, AirCommand na S7 MM(na N7 ne moguca misija) moras da se pomucis da bi je omogucio ali sa ROOT/Knox brick (gubis garanciju)....Fantazija!!

Poslednja izmena:
Brutalno....[emoji7] Screenshot_2017-01-22-10-31-00-567_org.videolan.vlc.pngScreenshot_2017-01-22-10-29-18-346_org.videolan.vlc.pngScreenshot_2017-01-22-10-26-28-730_org.videolan.vlc.png

Note serija već ima uveliko tu opciju kad izvučeš olovku. Ne vidim šta je to toliko revolucionarno i preterano korisno.

Nazad
Vrh Dno