Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Na kom god da sam telefonu slusao FM kvaliet zvuka je bio daleko losiji nego na interner radijima. Ipak kabal od slusalica nije dobra antena. Tako da sam odustao od FMa na telefonu odavno. Bilo koji mali tranzistor je daleko bolja opcija od telefona

I internet radiji imaju veoma loš kvalitet zvuka, često kompresovan na 64 kbps ili čak i manje. Mp3 muzika koju slušate je često na 320kbps.
Naravno, FM radio je analogna tehnologija i logično je da šušti, prekida, zeza...

Da li je za budzet oko 30.000 redmi note 13 pro najbolja opcija za kupovinu? Nije bas zahtevan korisnik samo da je dobra kamera

Imao sam Note 13 Pro 4g,lep telefon ali bih radije uzeo plus verziju zbog zakrivljenog ekrana,i boljeg procesora.A i lepsi je pozadi plus model,bar meni.
Koliko ce biti 14 Pro plus,zna li se?

Zar nije bilo price o povecanju cene novog modela? Voleo bih da je ista cena posto ga cekam. Zeni sam juce uzeo Note 13 pro, nije moglo vise da se ceka ali sebi merkam novi ili Poco X7 pro koji ce biti slican po sadasnjim najavama. Pratim i cekam.

Navodno su cijene u Kini čak i povoljnije nego za RN13 seriju pri pojavljivanju.

Da li ima negde, stock indonesia rom za
Redmi Note 13 4G no NFC
sapphire

Ne mogu nigde da nadjem, cak ni xeu izgleda nema za njega il sam corav

A nece da radi unlock tool. kad hocu da dodam br moba, ukoci se.

Sad vidim na Xeu, da rom sa sapphiren imenom za NFC model, podrzva i ovaj no NFC, mozda i moze da se insliram indonesia stock rom od NFC modela.

oprosticete mi, nisam citala celu temu, pa ne znam da li je bilo preice o ovome.

nego, interesuje me kvalitet ZVUKA, ono sta je isto na svim modelima isto (ja sam uzela obican Note 13, jer mi je sasvim ok za sekundarni fon, i najlepsi i najlaksi os svih ovih - inace imam i obozavam Xiaomi 11 T PRO+ , tako da.. )

znamo da sam Android resampluje zvuk na 48Khz, 16 bit, i da prave dedicated DAC-ove su imali stariji LG i Experia, ali pise da svi ovi modeli imaj Hi-REs zvuk- 192kHz, 24-bit, kao na slici sa 1. posta.
dakle da li njima treba DAC da bih slusala Hi-REs muziku, sa Tidala i slicno, ili ne

p.s. i Xiaomi 11T Pro ima Hi-res podrsku isto navodno

Prilozi

• redminote131.png
    redminote131.png
    47.4 KB · Pregleda: 11
Sad vidim na Xeu, da rom sa sapphiren imenom za NFC model, podrzva i ovaj no NFC, mozda i moze da se insliram indonesia stock rom od NFC modela.
Trebalo bi da moze Indonezija.Samo neces imati NFC.Dok ne probas,neces sigurno znati😉 Kod mene je Indonezija na telefonu nekoliko godina i sve jos uvek super radi.

Ubacio bi je zbog miui dialera...znam kad sam imao Redmi 9A indonezia je na njemu mnogo bolje radila..

Da li moze na zakljucanom i pocetnom ekranu da se namesti pokazivanje vise slika zakljucanog ekrana, slike koje ja izaberem? Pri svakom otkljucavanju da se menjaju

Edit:

Pronasao sam kako se to namesta, ali minimalno moze svaka druga slika biti koju ja odaberem, a ostale su random iz "casopisa"
Podesavannje, zakljucan ekran i rotirajuce pozadine.

Poslednja izmena:
Negde od aprila imam običan RN13 i kao nezahtevan korisnik sam više nego zadovoljan telefonom. Ali u poslednjih otprilike mesec dana se suočavam sa "emergency calls only" problemom. Mislio sam da je do SIM kartice koja je bila dosta stara, ali nije. Zamenio sam je, isti problem.
Restart rešava situaciju ali realno proces dugo traje.
Ono što je trenutno neko najbrže rešenje, dok se bag eventualno ne ispegla u nekom narednom apdejtu, je uključen pa isključen Airplane mode i signal se vrati. Bar kod mene radi tako.
Šta prouzrokuje bag, nisam sto posto siguran, ali sumnjam na prelaz sa 4G na wifi i obrnuto.

Ja nemam tih problema, ali jedna od većih grešaka koje sam napravio je zamjena stare kartice za novu. Zbog bolje 4G mreže izgubio sam pouzdanost signala pa se desi često da sam nedostupan. I ne žalim se samo ja već mnogi. Zato telefon držim uvijek podešen na 3G.

Negde od aprila imam običan RN13 i kao nezahtevan korisnik sam više nego zadovoljan telefonom. Ali u poslednjih otprilike mesec dana se suočavam sa "emergency calls only" problemom. Mislio sam da je do SIM kartice koja je bila dosta stara, ali nije. Zamenio sam je, isti problem.
Restart rešava situaciju ali realno proces dugo traje.
Ono što je trenutno neko najbrže rešenje, dok se bag eventualno ne ispegla u nekom narednom apdejtu, je uključen pa isključen Airplane mode i signal se vrati. Bar kod mene radi tako.
Šta prouzrokuje bag, nisam sto posto siguran, ali sumnjam na prelaz sa 4G na wifi i obrnuto.
Možda je upravo to problem, što @ST87 navodi. Drugim rečima, možda živiš u kraju gde je slaba pokrivenost 4g signalom..

Ne bih rekao, najbliža bazna stanica mi je na stotinjak metara od stana, a ima ih još u okruženju. Ne gubim signal uopšte kad sam povezan, u kraju ili gde god u gradu, ovo se dešavalo kad dođem gajbi i/ili izađem, tačnije kad se desi switch između dve konekcije (wifi i mobilna mreža). Kartica "ispadne" do daljnjeg, mreža se sama od sebe ne vraća, dakle bio je potreban reboot ili da se uključi/isključi Airplane mode.
Doduše od trenutka kad sam ostavio komentar nije se desilo nijednom, ajde videćemo ubuduće.

4G Volte zna da pravi te probleme sa nedostupnoscu, pa pokusajte da iskljucite volte u opcijama.

Kupio sam Xiaomi RN 13 Pro 5g,i primetio sam da mi pravi problem automatsko osvetljenje. Kada sam u mracnoj prostoriji ili u noci pane skroz do kraja i moram rucno da povecam.Nekako osecam nestabilnost toga osvetljenja.Pre ovoga sam koristio i sada ga imam jos RN 12 obican i ne pravi mi problem,u mracnom spane do pola i lepo se gleda.Ne znam sta je i da li da reklamiram mobilni zbog ovoga.

@TheMP ume po nekad da u slabom osvetljenju i previše zamrači ekran ali nema nekog pravila kada i zašto. Evo sada sam probao u totalnom mraku i drži na pola.... Jedino ako se ne orijentiše po časovniku i večernjem delu dana više zamrači ekran. Probaću opet večeras 😄

@TheMP ume po nekad da u slabom osvetljenju i previše zamrači ekran ali nema nekog pravila kada i zašto. Evo sada sam probao u totalnom mraku i drži na pola.... Jedino ako se ne orijentiše po časovniku i večernjem delu dana više zamrači ekran. Probaću opet večeras 😄
Do pola je redu,kod mene zamraci na 20 ili manje %

Nazad
Vrh Dno