Šta je novo?

Xiaomi redmi note 10 Upao u more

deki21

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2009
Poena
320
Dragi forumasi

Da li znate kakve su sanse da se vrate podaci sa telefona koji je proveo nekih 30 sekundi na 2 metra dubine u moru.
Neki helpdisk na novombeogradu mi rtazi 30 000 dinara pod uslovom da ne trebaju neki delovi. To mi je bas mnogo.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvom situacijom.
Prvo sto sam uradio kad sam se vratio kuci odneo sam ga u servis i tamo su mi rekli nema sanse.

Kreni redom po servisima, kazi upao u vodu, castis ako uzmu da poprave i proradi. Cena 20-100e, kakvih 30.000. Vidjao sam pokvasene i u bari i u masini i u moru i ako nije predugo stajao zna da bude od neke gluposti tipa kondenzator, filter preko flat kabla do PM cipova, skoro nikad (osim 1 opran u ves masini 4h plus bar jos toliko pre pronalaska) nije bilo beznadezno tj. toliko korodirano. Touch zna da ode ali mogu podaci i bez toga da se izvade, usb mis i vozi

Ovo očigledno nije problem gde ne radi ekran, pa može sa drugim ekranom da nakači "usb miš i da vozi".

A servisi isto odavno ne rade na čast, već po serviserskom času, pa po potrebi.

F.

Ripčina.

Serviseri rade po casu i po delovima, bar oni normalni/posteni. Cast je tu zato sto 80-90% servisera ima politiku da uopste ne radi udavljene uredjaje, mrzi ih da traze kvar... A data rescue sa memorijskog cipa mu ne treba vec bas pokretanje telefona tj. dovodjenje struje od punjaca/baterije do SoC.

Nazad
Vrh Dno