Šta je novo?

Xiaomi Redmi 9A / 9C

Učlanjen(a)
16.04.2019
Poena
49
Vidim da nema tema, pa reko da postavim, ujedno i da pitam par stvari

9A i 9C, super-jeftine budzet varijante koje podsecaju na full verziju Redmi 9, sa plasticnim kucistem. 9A ima Helio G25, 9C ima Helio G35, oba chipseta pravljena tako da su za budzet telefone, a opet sa akcentom na graficki prikaz i igranje igara

Vidim po netu, da je G35, koji se inace nalazi u mom 9C, sasvim solidan CPU, i da je recimo identicnih preformansi kao P35 koji ide u najnoviji Samsung A21, i da je po benchmark rezultatima iznad recimo Snapdragon 660, koji ide u Mi A2, Galaxy A9 2018, i tako dalje

Ono sto me zbunjuje je cinjenica da je telefon laggy, sve nesto nekako secka. Poredjenja radi, uzeo sam A21 u MTS-u, i pored cinjenice da Samsung ima daleko veci bloat od MIUI-a, opet nekako radi fluidnije nego 9C

Jel postoji mozda razlog za to ? Sobzirom da na XDA nema nicega za sad (nit custom rom, nit bilo sta), kapiram da jedino moze da pomogne mali de-bloat jer i ovde imam stvari koje mi ne trebaju (Netflix i slicno)

Znam da je 2GB malo za telefone, danas, ali opet kada nema pozadinskih aplikacija, i kada ram nije opterecen, sve bi trebalo da ide mnogo lagodnije/lepse

Nasao par fix-ova:

Za boje: Iz nekog razloga Chrome podesavanje smanjuje kvalitet prikaza celog telefona. Chrome/::flags i tu naci Color Gamut opciju - disable. Boje na telefonu odma zivnu

Sto se tice seckanja u pitanju je Dialer. Nije MIUI nativni dialer, nego neki koji podseca na osakaceni Truecaller i konstantno se konektuje na net da bi identifikovao javne brojeve sto podosta usporava telefon. Zamenom dialer-a eliminise se "seckanje" podosta.

Pozdrav Svima.. Telefon iz naslova mi se hard brikovao.... Probao sam sa nekim tulom da ga sredim, al nije hteo nesto tul da radi....kad mi se telefon hard brikovao racunar mi ga je jednom prepoznao telefon sa usb-a i vise nece uopste.. kad konektujem telefon samo pise: Descriptor Request Failed (Unknown USB device), probao sam i na laptopu i isto ispise ovo.

Sve drajvere za MTK, za Redmi 9A sam probao i nista...

Ima li leka ili u delove ? Kolko kosta da ga u servisu unbrikuju preko onih pinova EDL kako se vec zove.

Telefon sam stavljao na punjac, i punjac je bio mlak sto znaci da se puni.

Poslednja izmena:
Drzis volume - i onda kacis na kabal... Probaj tako....

Ma nece, usb is not rekonized. Mozda da ga napunim pa da probam. Mozda ima nade, sada sam ubacio ADB Installer i stoji samo uknown device: https://prnt.sc/KdbEH44vJEsg

Mozda samo trebam da potrazim dobar drajver.

Poslednja izmena:
Probaj da ga otvoris i raskacis bateriju... Pa onda ga zakaci bez baterije... Ako nisi probao ovo, probaj...

ma jok, jednom ga je prepoznao bio pre neki dan, al flash tol nije hteo da se pokrene.

Otvorio sam telefon, izvadii konektor baterije vratio, i sad detektuje sve kako treba, al ga istog momenta diskonetuje.

Aj da reinstaliram windows, pa da probam, kapiram da neki drajver zeza.

Nazad
Vrh Dno