Šta je novo?

Xiaomi Poco F6/F6 Pro

Mladenke

Poštovan
Učlanjen(a)
18.01.2017
Poena
51
Dobar dan, već tri godine intezivno koristim Xiaomi MI 10T i zaista sam prezadovoljan telefonom, baterija je već poprilično oslabila i ozbiljno sam se zagrejao da kupim sebi Poco F6, jel ima neko sa foruma da je kupio Poco F6 da podeli iskustva i utiske.

Jel neko kupio i uspeo da istestira ovo cudo od forumasa? Baterija, ekran?

Meni F6 Pro deluje odlicno, cak sudeci po nekim utiscima i komentarima izgleda da je kamera (tj. senzor) poprilicno dobra za ono sto smo navikli na Poco-u

Uzeo Poco f6 12/512 za 360€ na oglasima.
Stavio EU rom i nakon bolnih podešavanja namestio po svom ukusu.
Sada su utisci odlični.
Nema grejanja u leru, nema battery drain kao što su neki prijavljivali.
Sve je bolje u odnosu na Mi 11 lite5g, termo karakteristike, baterija a o brzini da ne govorimo.
Primetio neke iritantne gluposti ali ništa stašno. (skeniranje qrcoda ne može uvek da izoštri).

• Like
Reagovanja: uji
Uzeo Poco f6 12/512 za 360€ na oglasima.
Stavio EU rom i nakon bolnih podešavanja namestio po svom ukusu.
Sada su utisci odlični.
Nema grejanja u leru, nema battery drain kao što su neki prijavljivali.
Sve je bolje u odnosu na Mi 11 lite5g, termo karakteristike, baterija a o brzini da ne govorimo.
Primetio neke iritantne gluposti ali ništa stašno. (skeniranje qrcoda ne može uvek da izoštri).
Kvalitet slika, videa, trajanje baterije...

Uzeo na poklon Pixel 8, nesto zakinuli za poklon pa sam vratio i uzeo Poco F6 Pro 12/512, 470€ me izasao.
Dvoumio se izmedju njega i Realme GT 6 ali presudilo sto ima staklena ledja i alu frejm za razliku od plastike na Realme, i sto dolazi sa 120w punjacem, maskom i vec zalepljenim staklom pa ne moram da se cimam i oko dodatne opreme.
Da, hteo sam prvo Xiaomi 13t pro ali nije bio na lageru, ista cena, mislim da je Xiaomi malo bolji telefon.
U petak cu pokupiti pa cu javiti utiske kad ga burazer otpakuje i malo ga isprobam

Nisam imao previse vremena da ga cackam niti sam neki strucnjak da dajem recenzije ali ovako amaterski na prvu loptu (Poco F6 pro):
  • Lezi jako lepo u ruci i masivan je, tezi nego sto sam mislio, estetski lepsi nego na slikama (bela boja)
  • Fluidan i brz naravno, sa brdom otvorenih aplikacija u pozadini (tik tok, mape, yt, apdejtima) otvara sve instant, nema nekakvog zastoja
  • Nakon prethodnog, instalirao sam malo Diablo Imnortal i nakon nekih 30 min. telefon se blago zagrejao, mozda malo vise nego sto sam mislio (nista strasno ali ne znam da li bi se pogorsalo da sam duze igrao)
  • U ekran vidim da su mnogi sumnjali ali ekran je vrhunski. Napolju mi se cinilo da je bio svetliji i od mog telefona na najjacem suncu (14pm).
  • Fotografije napolju pravi jako dobre, opet laicki pricam, ali nista bolje nisu na mom telefonu nego na burazerovom F6 pro. E jedino se primeti razlika u zatvorenom prostoru, tj. kad nema dovoljno jakog svetla (dnevna soba, trpezarija) tu je vidno pravio mutne slike
  • Verovatno svi vec znaju ali u pakovanju dolazi punjac 120w, maska silikonska (sasvim pristojnog kvaliteta) i kabal naravno
  • Za ostale stavke (nocne fotografije, baterija) nisam imao dovoljno vremena pa mogu pitati brata kako je zadovoljan ostalim stvarima ako nekoga nesto bude konkretno zanimalo

F6 neće da uđe u Fastboot. Dok držim vol - i power bljesne kao blic. To bljeskanje se ponavlja dok ne pustim tastere. Da li je neko imao to iskustvo. Pre nekoliko dana je bilo ažuriranje na novu verziju OS-a pa sumnjam i na to.
Kako da pritisnem trgovinu da mi zameni za F6 Pro. Kod ovog su tasteri kao od papira. F3 je robusniji. Moram ga prodati.

dve stvari koje mislim da su trebali bolje odraditi kod f6:

1. dizajn zadnje strane deluje nekako prejeftino
2. glavna i uw kamera daju skoro pa identične slike kao kod poco x6 pro (koji je dosta jeftiniji).

Vreme je za zamenu starudije zvane Redmi Note 8 Pro, dilema mi je X6 Pro ili F6 🤔

Malo ljudi ima ove modele jer se zvanično ne uvoze nego ih ima samo na KP ili u par radnji po Bg. F6 je, čini mi se, neopravdano skuplji samo zato što je noviji skoro pola godine ali u nekim karakteristikama poput verzije bluetuta, X6 Pro je čak i jači. Negde sam naišao da baterija na F6 nešto slabije drži. Pitanje je i da li je važno uzeti jače verzije sa 12/512 ili je sasvim O. K. i 8/256, a razlike kod oba modela su do 30e. Opet F verzija je sama po sebi iznad X verzije, ali F6 Pro sam isključio, to mi je već previše novca za jedan telefon.

Kvalitet izrade je svakako na strani F6, ali procesor i testovi kažu da je Mediatek X6 Pro ipak jači. Većina bi radije birala Snapdragon ali ja već imam odlična iskustva sa Mediatekovim Note 8 Pro, pa sam bliži da nastavim u tom smeru 😊

Poslednja izmena:
Najavljeno je da će samo telefoni sa 12 GB RAM-a u budućnosti dobiti neke AI funkcije, ali pitanje je šta tačno i koliko će sve to biti korisno. Ako ne želiš da čekaš, nije ti bitno i budžet je tesan, uzmi manje memorije. X6 Pro je dosta sličan mom F5 koji je vrlo dobar telefon.

F6 pro bio na srpskom jeziku. Iz nepoznatog razloga se prebacio na Engleski i delom na Srpski. Pokušao sam u podešavanja; region i jezik da namestim Srpski ali ne vredi. Šta da uradim da povratim Srpski jezik.

Najavljeno je da će samo telefoni sa 12 GB RAM-a u budućnosti dobiti neke AI funkcije, ali pitanje je šta tačno i koliko će sve to biti korisno. Ako ne želiš da čekaš, nije ti bitno i budžet je tesan, uzmi manje memorije. X6 Pro je dosta sličan mom F5 koji je vrlo dobar telefon.
Šta misliš dal da zamenim Poco F5 Motorolom Edge 50 Ultra? Imam dobru kombinaciju al nisam nikad koristio Motorolu...

Šta misliš dal da zamenim Poco F5 Motorolom Edge 50 Ultra? Imam dobru kombinaciju al nisam nikad koristio Motorolu...

Ne znam, mene generalno ne zanimaju telefoni u tom cenovnom rangu. Ni ja nisam koristio Motorolu odavno, po forumu sam samo video neko kukanje na defektne baterije, ocene korisnika su im uglavnom pozitivne.

Pratim već neko vreme F6 koji bi kada bi malo pala cena ipak bio odlična kupovina kao naravno i X6 Pro, ali ga, osim u jednoj radnji, svi drže na 350e i nimalo da padne cena, ništa Crni Petak, ništa praznici. Ni na KP nije ništa bolje a i teško se nalazi, šteta što ove godine Poco serije nisu zvanično uvožene jer su realno kvalitetnije od Redmi Note 13 Pro konkurencije. A na ovom sivom tržištu je tanka ponuda i to im neopravdano drži cenu 😟
Ne znam da li Realme u tom nekom cenovnom rangu oko 300+ YUrosa daje sličan kvalitet kao Poco.

Kod mene na f6 pro meni na Srpskom samo delimično ima. Ostatak na Engleskom. Čini mi se da je tako od ažuriranja 01.11. Do tada nisam primetio da prevod ne valja.

Nazad
Vrh Dno