Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Aj da vidimo kad i da li ce za TKHEUXM da izbace.
Meni je zadnji update bio 1.0.1.0.

Moze ako vratis stock fw i ako zakljucas bl, makar je nekada tako funkcionisalo.

Meni stigao 1.0.3.0 TKHMIXM primicejume da mi izvlaci bateriju slicno kao kada je stigao Hyper po 2x ga punim dnevno.
Ako ga uvece oko 12 skinem sa punjaca a baterija na 100% ujutru je na 75
Proslog puta se resilo tako sto sam ga u nekom trenutku ugasio i upalio

Meni stigao 1.0.3.0 TKHMIXM primicejume da mi izvlaci bateriju slicno kao kada je stigao Hyper po 2x ga punim dnevno.
Ako ga uvece oko 12 skinem sa punjaca a baterija na 100% ujutru je na 75
Proslog puta se resilo tako sto sam ga u nekom trenutku ugasio i upalio
Tako je i meni bilo sa prelaskom na ovaj novi OS, prvih nekoliko dana baterija je bila katastrofa, a kasnije posle nekoliko punjenja baterije sve se ispeglalo, baterija sada drzi bolje nego ranije, sad cu i ja da azuriram vidim da je i meni dostupno azuriranje pa se nadam da nece sad xiaomi da zezne stvari.

Meni danas stigao 1.0.2.0. Isključio opciju za programere i ažuriranje išlo normalno. Nije smetao otključan bl.

Ima li neko link da skinem stock 1.0.2.0 TKHEUXM, pa kad ga unzipujem da dobijem boot.img pored ostalih delova.
Uvek dobijem bin. Kako da dobjem boot.img?

Ima li neko link da skinem stock 1.0.2.0 TKHEUXM, pa kad ga unzipujem da dobijem boot.img pored ostalih delova.
Uvek dobijem bin. Kako da dobjem boot.img?
Meni je stiglo obavestenje o azuriranju na 1.0.3.0, vidi u podesavanjima da azuriras na ovu noviju verziju.

1722259426149.png

To je trenutno stanje.

Moj je dobio 1.0.3.0 ali mi je potrosnja baterijekatastrofa, punim ga i po 3x dnevno.
Sinoc sam mu iskljucio internet koji je uvek ukljucen, isto ujutru baterija sa 100 na 75%, isto kao kada je ukljucen net.
Pre neki dan se ugasio, stavim ga na punjac posle 5 minuta njemu baterija na 30% sto mi je nemoguce, punim ga na 66W, juce sa 16% stavim ga na punjac od max 33W to je njegov punjac, slicno za 5 minuta ode na 40%.

Global ili EU ?

kako to da znam?
Os version 1.0.3.0 TKHMIXM
Android version 13 TKQ1.221114.001
proveravao danas u podsavanjima baterije da vidim za svaku app power usage i jedino je sikocio drugi viber koji je za sluzbenu karticu i njega mnogo retko koristim, pise keep awake upravo sada 2h 30 min
Standaran viber je tipa par sekundi

"1.0.3.0 TKHMIXM"
Ovo MI je oznaka za globalni rom. Sad znas. 😎

Moj je dobio 1.0.3.0 ali mi je potrosnja baterijekatastrofa, punim ga i po 3x dnevno.
Sinoc sam mu iskljucio internet koji je uvek ukljucen, isto ujutru baterija sa 100 na 75%, isto kao kada je ukljucen net.
Pre neki dan se ugasio, stavim ga na punjac posle 5 minuta njemu baterija na 30% sto mi je nemoguce, punim ga na 66W, juce sa 16% stavim ga na punjac od max 33W to je njegov punjac, slicno za 5 minuta ode na 40%.
Nije ti problem do update nego ti je otišla baterija ili nešto drugo softverski. Eventualno da uradiš fabrički reset, možda pomogne.
Ja sam na istom update-u i nemam problema.

Jel još nekome počela pojačano da se troši baterija? Majka ima ovaj telefon i do skoro je sve bilo ok, ali izgleda posle Hyper OS update-a je počelo da se troši brže. Kapiram da nije malo, čim je ona primetila.

Nije ti problem do update nego ti je otišla baterija ili nešto drugo softverski. Eventualno da uradiš fabrički reset, možda pomogne.
Ja sam na istom update-u i nemam problema.
Videcu, sta ce biti reinstalirao sam klonirani viber, nisam obratio paznju ali stalno je u gornjem levom uglu stajala kao slusalica od vibera (tog kloniranog) bas me supruga pitala sto ti to stoji kao da je otvorena veza na viberu uopste nisam obracao paznju.
Deluje da se malo smanjila potrosnja.

Jel još nekome počela pojačano da se troši baterija? Majka ima ovaj telefon i do skoro je sve bilo ok, ali izgleda posle Hyper OS update-a je počelo da se troši brže. Kapiram da nije malo, čim je ona primetila.
Ja sam imao taj problem posle prelaska na HyperOS, baš je bilo primetno.

Odradio sam factory reset i sada je dosta bolje mada mi se čini da i dalje malo lošija nego pre prelaska na HyperOS (mada to može da bude prirodna degradacija baterije, uskoro će 3 godine kako ga koristim).

Probaj odradi factory reset pa vidi kakva je onda situacija.

Moraću to na kraju izgleda, malo me mrzi, ali vredi probati.

Da li je neko flešovao KernelSU kernel. Kako radi. Gde može da se preuzme.

Skoro svi kerneli novijih buildova su kernelSU ready. Treba da instaliraš kernelSU.apk i koristiš umesto magiska.

Ova treća stavka mi nije jasna. Moj rom je TKHEUXM. Šta treba da flešujem i zašto. 1000001153.jpg

TKHEUXM je oznaka za EU rom a TKHMIXM je za Global rom. Da bi prešao na CrDroid moraš iz recovery da flešuješ prvo global firmware pa onda CrDroid ROM.

I rom će biti global ako pričamo o CrDroidu. Samo odradi onako kako pise u uputstvu za clean flash.

Sinoć sam odradio clean flash na najnoviju 10.6 verziju CrDroida i presao sa magiska na KSU. Sve radi kao podmazano.
2834.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno