Šta je novo?

Xiaomi Mi4 ili nešto drugo? [naručivanje]

Bahati [SiD]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
680
http://www.banggood.com/Xiaomi-Mi4-...on-801-Quad-core-4G-Smartphone-p-1045950.html

Gledao sam jeftinije Xiaomi za rodbinu i Mi4 mi deluje kao najbolja kupovina. Jeste mator skoro dve godine, ali sabija jeftinije modele po performansama, ipak je bio flagship, ima zvanični marshmallow... Verovatno može da se nađe i za manje od 140$, nisam baš gledao.

Jel ima nešto pametnije u tom rangu 100-150$? Ne mora Xiaomi, mada u njih imam najviše poverenja i zgodno mi je za administraciju, ali ne razumem se u druge brendove.

Mislim da nema ništa bolje za te pare osim ako ne naiđeš na neku akciju za druge modele slične jačine. Meni stiže Mi4 za koji dan, zaglavio je na carini. Platio sam ga 117 evra na Aliexpresu.

Meni je danas stigao Mi4 procenili su ga na 150 USD i platio sam 5300din.

Aj da dam neki poluodgovor na sopstveno pitanje, jer sam malo procunjao po internetu.

Koliko sam video, jeftinija verzija, tj CT je skracenica za China Telecom, i "out of the box" je problematicna za nase trziste i zbog FDD i zbog global roma koji se ne moze na potpuno jednostavan nacin flashovati.

Ipak, uz malo gimnastike, navodno se sve moze srediti da i ta verzija radi kako treba kod nas.

Ja se stvarno nikada nisam zanimao za ove mobilne mreze, i ne znam nista o tome, pa sam bukvalno morao i da pogledam sta je taj FDD i kakve veze ima sa Srbijom. A nisam bas ni neki "androidas", tako da ne znam da li uopste ima smisla da se mlatim sa ovim, ili lepo kupim z3 koji sam vec i narucio sa oglasa pre neki dan, ali su mi otkazali zbog boje. Muka je jedino sto je ovaj Mi4 skoro pa isti telefon kao z3, bar za ono za sta ga ja koristim, dizajn je korektan, a bas je dosta jeftiniji.

Sta ste vi koji ste narucili ovaj telefon iz Kine uzeli? Isto ovo o cemu pricam pa planirate "gimnastiku", ili neku verziju koja radi odmah?

Baci pogled na Ulefone Power - https://www.youtube.com/watch?v=LgUL5LvV4Nk
Imas preko gearbesta u EU store-u, pa ti em stigne brze, em ako imas neku rodbinu u EU dodje bez carine :)

Meni se jako svideo pa ga porucih, samo jos nedelju dana da izbace 6.0 update i sve cool.

Poslednja izmena:
# sajt

Skuplje stvari volim da kupujem sa Banggood-a, deluju mi najozbiljnije što se tiče pakovanja i odnosa sa mušterijama. To plus PP plaćanje, plus poeni, isplati se za tu relativno sitnu razliku.

# cena

Planiram da naručim za ~mesec dana, tako da računam ~150€ sa dadžbinama, sasvim prihvatljivo.

# podrška za mreže

Verzija na banggood bi trebalo da radi kod nas i u okolini, podržava sve što treba za 2G i 3G i band 3 za 4G, koji je izgleda najbitniji.

# drugi telefoni

Zaboravih da napomenem, čak i ovaj 5" ekran je prevelik za potrebe ženske rodbine, tako da veće definitivno ne dolazi u obzir. Najbitnija je kamera, pa da sve radi glatko (da me ne smaraju konstantno :d), a teško da takvo nešto ima sa bitno manjim ekranom.

Moj drugar je uzeo Mi4. Generalno je dobar telefon. Mada kamera je onako, pogotovo u losijim svetlosnim uslovima. Mada za te pare, pitanje je da li ima nesto bolje.

Naručio sam ga 7.6. za $129 (sad je 127), stigao u Srbiju 18.6. a danas, 4.7. kod mene. Carina ~3200 din. Znači sve ukupno ~144€ i skoro mesec dana čekanja, od čega veći deo na carinjenje.

Stigao sa nekim bezveze romom - 7.2.4.0 (KXGCNCK) Global, model number MI 4LTE-CT.

Nisam uspeo da ubacim fastboot rom, MiFlash prijavljuje unspecified error 0xffffffff. Nekako sam uspeo preko Updater-a (recovery) da ubacim miui_MI3WMI4WGlobal_6.5.27_019f48294f_6.0, što je neka zvanična MM beta, valjda. Izgubih pola dana buljeći u one njihove smorne forume, probaću opet kad se nakupim elana. :) Sada stoji model number MI 4LTE.

Izgleda sve ok, al' praktično ga još nisam ni probao, pošto je poklon i samo sam hteo da sklonim sumnjivi rom.

Ako neko zna u čemu je problem sa fastboot romom (definitivno nije do putanje, a ne bi trebao ni da je do verzije telefona) neka javi. A ja ću javiti ako rešim. :)

Jel zakljucan bootloader? Jel mozes da udjes u recovery?

Sent from Redmi Note 3 Ultra

E ne znam za zaključan bootloader, negde sam na brzinu pročitao da nije ako mogu da uđem u fastboot. Ulazi u recovery, ali nisam uspeo da stavim najsvežiji global stable (miui_MI3WMI4WGlobal_V7.1.2.0.KXDMICK_87aec43cc2_4.4) pomoću njega. Kliknem na install i ništa se ne desi.

Možda je interesantno što neće da radi ni fastboot trenutnog roma, instaliranog preko recovery-ja. Da nije ipak zaključan?

Ako ulazi u Mi recovery onda nije zakljucan. I zakljucan moze da udje u Fastboot.
Nebitno da li si usao iz Update app, pa desni ugao gore na kruzic i onda Boot in recovery ili drzanjem volume + i power prilikom ukljucivanja telefona.
Probaj jel hoce da udje u Mi recovery.
Da bi flesovao iz fastboot-a, treba ti otkljucan bootloader i fastboot rom, ne ovaj sa zvanicnog sajta...

Ti bas hoces Global rom?

Pratio sam proceduru odavde: http://en.miui.com/a-234.html Koju god fastboot verziju da sam probao ista greška je bila. Mislim da sam probao i neku kinesku. MiFlash je verzija 2015.10.28.0. Sad se ne sećam dal' sam drajvere instalirao posebno ili su došli uz neki program. Probao sam i MiPCSuite, al' na prvobitnom romu nije hteo da radi backup (hteo sam da probam recovery iz njega). Na ovom sad romu neće ni da se konektuje...

Iš'o sam na global po inerciji. :) Jel treba kineski? Pravo da ti kažem, nemam više pojma koja je razlika, miui forum mi je skremblovao mozak. :d

Nazad
Vrh Dno