Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poruke
10
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?
 
Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Hvala na odgovoru. Predpostavio sam da je 2,4. E sad mozda cu biti i dosadan ali moje je pitanje logicno i vezano je za to da su 3 meseca oba sticka radila perfektno a sada me buni kako su to odjednom prestala da rade na vecim brzinama?
 
čim na oba sticka imaš identičan problem sa wifi, problem je kod tebe. probaj na ruteru da promeniš kanal na neki manje zagušeni, mada je to u današnje vreme na 2.4GHz skoro nemoguća misija. vidim da na laptopu nemaš taj problem, ali ipak isprobaj promenu kanala na 1, 6 ili 11. neki okolni ruteri ti verovatno sada guše te stickove.

najelegantnije rešenje ti je da kupiš neki ruter koji podržava 5GHz, kako ti je @milan.ns predložio.
 
Hvala na pomoci. Molio bih Vas samo da budete malo konkretniji posto sam laik u svemu ovome. Usao sam u podesavanje rutera i vidim da je u pitanju kanal 10. Nigde ne vidim opciju gde bih mogao promeniti kanal u 1,3 ili 6. Nadam se da se to moze u mom ruteru?
 
trebalo bi da je u NETWORK/WLAN/BASIC. testiraj samo kanale 1, 6 i 11. moraš da se uloguješ kao admin, ali ne znam username i pass. probaj sa admin/ztonpk, tako je nekad bilo, ne znam da li se nešto menjalo.
 
Hvala jos jednom, probao sam sve kombinacije cak sam i menjao na 20 MHz sa 40 ali nista ne pomaze. Predpostavljam da cu morati ili da kupim novi ruter ili da primoram ove iz Telekoma da mi zamene ovaj stari za neki od 5 GHz. Hvala svima jos jednom ...
 
ZXHN H168N V3.1 mi je ruter. Vidim da je iz 2015 e sad ne pise na koliko je GHz? Nisam ni siguran kako da se promeni sa 2, 4 na 5 GHz ? Gde se to podesi?
I kod mene je isti Telekomov ruter. Stoji odmah pored televizora i dešavalo mi se da, dok je povezan bežično, ne mogu normalno da gledam YT jer secka. Na kraju sam ga spojio preko kabla i problem rešen. Eto to su ti problemi o kojima sam govorio.
 
Pozdrav drugari,
evo mene ponovo. Nadam se da necu biti previse naporan, ali moram Vam postaviti par pitanja pre odabira rutera.
1, Kao ok ruter za resavanje mojih gore navedenih problema sa stickovima, ruter MERCUSYS Ruter AC12 mi se ucinio sasvim dobar. Cena je u rangu one koju sam planirao(do 4000) a vidim da su mu karakteristike veoma solidene i da ima kombinaciju 2,4 i 5 GHz. Cena je 3,900 u Gigatronu. Takodje sam nasao njegove recenzije u Svetu Kompjutera i deluje mi da je to ono pravo.
2, Ako se slozite sa mnom, pa i ako ne molio bih Vas za odgovor na sledece pitanje: na kompu u dnevnoj sobi imam LAN prikljucak putem kojeg modem salje tom kompu internet signal iz spavace sobe(da busio sam zid 30 cm debeo). Koliko sam razumeo ja bih taj ruter koji naameravam da stavim u dnevnu sobu jednostavno povezao sa modemom preko tog LAN kabla kojeg cu iskopcati iz kompa i ubosti u WAN prikljucak novog rutera? A iz rutera cu putem jednog od 4 Lan prikljucka spojiti novim kablom taj komp.
3. Pitanje j za Vas je koliko mislite da cu uspeti sadasnju brzinu interneta na stikovima od 0,7 Mbs do 3 Mbs povecati i da li ce mi ruter povecati signal i u spavacoj sobi s obzirom na zid od 30 cm izmedju dve sobe?
Naravno ako iz licnog iskustva imate neki bolji predlog za neki drugi ruter od ovog a da je do 4000 dinara slobodno mi odgovorite. Takodje ako sam bilo sta pogresno namerio u tekstu gore ispravite me slobodno i usmerite na pravi put....Hvala unapred svima, drugari....
 
Nisam stručnjak za ovu problematiku, ali ću podeliti svoje iskustvo pošto sam imao sličnu situaciju.

Ne mogu da kažem koliko je taj ruter dobar ili loš u odnosu na konkurenciju. Toliko je veliki izbor rutera da je to stvarno teško reći. S obzirom na sadašnju brzinu tvog interneta (50/8), biće sasvim OK. Eventualno ako nekada uvedeš optiku, na 2,4GHz nećem imati brzinu veću od 300Mbps (što opet nije malo, ali eto). Ja sam uzeo ovaj ruter (ovde je 44e, a u Gigatronu oko 9000 RSD) i rekao bih da vredi uložiti nekih 10e više, a pogotovo jer je dobio update firmware-a koji omogućava EasyMesh funkciju preko kabla (da sad ne objašnjavam detalje, meni je to značilo).

Što se tiče povezivanja, dobro si to shvatio. Novi ruter stavi u Access Point Mode i spoji ga kako si objasnio. Na njemu isključi DHCP i daj mu adresu 192.168.1.2 (ako je osnovni ruter na 192.168.1.1), A na osnovnom ruteru namesti da dodeljuje adrese od 192.168.1.3 pa naviše. Evo kako to izgleda kod mene pošto imamo isti ruter (kod mene kreće od 192.168.1.4 jer imam dva dodatna rutera):

DHCP.png

U podešavanja osnovnog rutera ulaziš sa admin/ztonpk i ideš na Local Network/LAN/DHCP Server. Ostalo ćeš lako podesiti.

Što se tiče brzine. Moj TV koji je u istoj sobi sa jednim od tih dodatnih rutera pokazuje gotovo istu brzu kao preko kabla (49/7,6). A na desetak metara dalje nekoliko Mbps manje. Tako je kod mene i ne garantujem da ćeš imati isti rezultat, ali delim svoje iskustvo. Ima ovde ljudi koji se daleko bolje razumeju u problematiku, pa će možda dati i neki dodatni savet.
 
Hvala puno Milane.ns danas sam ipak porucio ovaj MERCUSYS Ruter AC12... Mislim da ce mi za stan od 55 kvadrata biti sasvim OK. Kada sve instaliram i podesim javicu se da podelim sa vama utiske. Hvala jos jednom svima,....
 
Hvala puno Milane.ns danas sam ipak porucio ovaj MERCUSYS Ruter AC12... Mislim da ce mi za stan od 55 kvadrata biti sasvim OK. Kada sve instaliram i podesim javicu se da podelim sa vama utiske. Hvala jos jednom svima,....
Javi obavezno da čujemo utiske :) Značiće i drugima koji ovo eventualno budu čitali.
 
Javi obavezno da čujemo utiske :) Značiće i drugima koji ovo eventualno budu čitali.
Pozdrav jos jednom. Ovi iz Gigatrona nisu bili bas brzi heheh, tek je danas stigao ruter. povezao sam sve i bukvalno sve radi sjajno. Oba sticka sam stavio na 5GHz mrezu i na oba su na netflix-u brzine 36 što je sjajno. Evo na oba TV ladno pustam netflix bez da imalo zakoca ni na jednom. Svude je signal bolji i na 2,4 GHz tako da sam veoma zadovoljan. E sad pitanje, da li da iskljucim Wlan tj. wifi sa ZTE modema ili da taj signal i wifi mrezu koristim kada mi neko dodje tipa gostujucu mrezu. Pa cak da neki od nasa 3 fona plus tablet ostavim na ovoj mrezi ili sve komotno mogu na ovu novu mrezu da prikacim? Hvala jos jednom svima na savetima a ovaj ruter Mercusys AC12 bih preporucio svima , naravno u tom nekom rangu do 4000 i na stambeni prostor od 60-ak kvadrata...Pozz svimaaaa.....
 
Ja sam kod mene isključio wifi na glavnom ruteru. Nema potrebe za toliko wifi mreža na tako malom prostoru. A verovatno na tom novom ruteru možeš da napraviš posebnu mrežu za goste, ako ti je to bitno. Ja nisam jer nemam potrebu za tim.

Meni je glavni utisak koliko dobar ruter olakša ljudima život. A sve misliš... ma nije tako bitno... hmmm bitno je :D

Kaže meni skoro komšija: kod mene na spratu je jači/brži tvoj wifi nego onaj sa mog rutera u prizemlju. A udaljeni smo dobrih 20 metara (otvoren prostor). A koristi isto neki Telekomov ruter - ko zna da li su ga ijednom zamenili od kada je uveo internet.
 
Dešava mi se na sticku 4k da kada prebacim na 4k 60hz rezoluciju povremeno kao da izgubi signal na sekundu, nema pravila na koji period, nekad bude jednom u 10min nekad češće a nekad ređe. I izgleda sam provalio zbog čega se to dešava (televizor hisense U7QF), zbog onog produžnog kablića hdmi na hdmi muško-ženski što dolazi uz stick. Kada sam povezao bez njega koliko vidim to se ne dešava više. To gubljenje signala se dešavalo samo kad stavim 4k rezoluciju na 50 ili 60hz, na 30hz je radilo normalno.

Sad da li je taj kablić nešto fabrički došao defektan ili se vremenom to desilo ne znam, ranije sam uglavnom držao stick na 4k 30hz pa mi se nije dešavalo to gubljenje signala.
Sad ne znam da li da jurim negde da kupim taj kablić, pošto bez njega ne mogu lako da dohvatim produžni kabl a i mislim da se stick više zagreva pošto je direktno uboden u tv 🤔
 
Мој савет је да ОБАВЕЗНО користиш напајање које си добио уз стик. Вероватно је да ти је запао фелеричан примерак каблића. Погледај има ли га на КП или случајно н у некој од продавница технике. Ако нигде не нађеш - тражи у Кини, па наручи.
Додуше, сигурно је лакше да нађеш дужи кабл за напајање од фабричког ;) (мислим на кабл из напајања до стика)
 
Dešava mi se na sticku 4k da kada prebacim na 4k 60hz rezoluciju povremeno kao da izgubi signal na sekundu, nema pravila na koji period, nekad bude jednom u 10min nekad češće a nekad ređe. I izgleda sam provalio zbog čega se to dešava (televizor hisense U7QF), zbog onog produžnog kablića hdmi na hdmi muško-ženski što dolazi uz stick. Kada sam povezao bez njega koliko vidim to se ne dešava više. To gubljenje signala se dešavalo samo kad stavim 4k rezoluciju na 50 ili 60hz, na 30hz je radilo normalno.

Sad da li je taj kablić nešto fabrički došao defektan ili se vremenom to desilo ne znam, ranije sam uglavnom držao stick na 4k 30hz pa mi se nije dešavalo to gubljenje signala.
Sad ne znam da li da jurim negde da kupim taj kablić, pošto bez njega ne mogu lako da dohvatim produžni kabl a i mislim da se stick više zagreva pošto je direktno uboden u tv 🤔
Obavezno ga na strujni adapter prikljuci, nikako na usb od tv-a. Ja sam licno imao probleme kada je bio povezan na usb od tv-a, pisao sam i ovde na forumu o tome. Posto mi je tv na zidu i daleko od dodatne uticnice za adapter prikljucio sam ga bio na usb od tv-a (dobio "odobrenje" od pojedinih clanova foruma 🙂) ali sam kasnije shvatio da to nije dobra ideja kupio duzi usb i prikljucio na produzni. Sve price da moze i na usb od tv-a zaboravi, nemoj to da shvatis na tezi nacin na svojoj kozi. 😉
 
Мој савет је да ОБАВЕЗНО користиш напајање које си добио уз стик. Вероватно је да ти је запао фелеричан примерак каблића. Погледај има ли га на КП или случајно н у некој од продавница технике. Ако нигде не нађеш - тражи у Кини, па наручи.
Додуше, сигурно је лакше да нађеш дужи кабл за напајање од фабричког ;) (мислим на кабл из напајања до стика)

Obavezno ga na strujni adapter prikljuci, nikako na usb od tv-a. Ja sam licno imao probleme kada je bio povezan na usb od tv-a, pisao sam i ovde na forumu o tome. Posto mi je tv na zidu i daleko od dodatne uticnice za adapter prikljucio sam ga bio na usb od tv-a (dobio "odobrenje" od pojedinih clanova foruma 🙂) ali sam kasnije shvatio da to nije dobra ideja kupio duzi usb i prikljucio na produzni. Sve price da moze i na usb od tv-a zaboravi, nemoj to da shvatis na tezi nacin na svojoj kozi. 😉

Stoji povezan na napajanje svakako, i stajao je i pre. A to što je direktno povezan na tv bez kablića vrv će da utiče da se više zagreva zbog tv-a? Šta znam, ajde gledaću da nađem duži ovaj napojni kabl, to je beše usb na mikro usb?
 
Stoji povezan na napajanje svakako, i stajao je i pre. A to što je direktno povezan na tv bez kablića vrv će da utiče da se više zagreva zbog tv-a? Šta znam, ajde gledaću da nađem duži ovaj napojni kabl, to je beše usb na mikro usb?
Kod tebe je problem izgleda u HDMI kabliću, a ne u napajanju. Ako možeš da uključiš stick bez tog kablića, svakako je bolje.

Što se tiče napajanja, uvek je bolje koristiti eksterno napajanje a ne oslanjati se na USB na televizoru. BTW, isto važi i za USB hub-ove - uvek je bolje da imaju posebno napajanje umesto da ih samo nakačiš na PC ili laptop, a posebno ako imaju više USB priključaka. Ja sam za stick kupio ovaj i radi posao odlično: https://bit.ly/41GjZXI A poručio sam još jedan sa Alija od 2m (da se nađe): https://bit.ly/3KWey05
 
Uzeo duži kabl, izbacio onaj hdmi nastavak i sada nema onih prekida na 4k (50-60hz).
 
Moze li mi se ko javiti u vezi ovog 4k stika, intetesuje me konkretno sharing/mirroring sa tel kad pustam filmove itd. 0600946494
 
NIje to pitanje, nego da li može ili ne? 🙄🙂hvala
 
Može, ja ponekad pustim ponešto i koristim app: veb video caster, ima na google play.
 
Pitanje, sve sam lepo podesio i namestio, sve radi bez greske, brzo i fluidno. EON sam koristio na Hisense Vida ali ovde radi jos brze, prebacivanje programa je iste sekunde, na daljincu sam umesto NETFLIX i VIDEOS
programirao saltanje kanala napred/nazad kroz EON i volume mi radi bez greske. Instalirao sam KODI i ubacio 3 add ona za prevode i namestio preko Real Debrid za strimovanje filmova i odusevio se koliko to dobro i bez greske radi sa ogromnim izborom filmova i strimova. A hteo sam da pitam sledece😁tokom logovanja sam platio 9e za 90 dana koriscenja (sto je stvarno smejurija za takvu uslugu) jesam li morao da platim da bi radilo ili ne? Da li bi isto tako radilo da nisam uplatio taj premijum?
 
Pitanje, sve sam lepo podesio i namestio, sve radi bez greske, brzo i fluidno. EON sam koristio na Hisense Vida ali ovde radi jos brze, prebacivanje programa je iste sekunde, na daljincu sam umesto NETFLIX i VIDEOS
programirao saltanje kanala napred/nazad kroz EON i volume mi radi bez greske. Instalirao sam KODI i ubacio 3 add ona za prevode i namestio preko Real Debrid za strimovanje filmova i odusevio se koliko to dobro i bez greske radi sa ogromnim izborom filmova i strimova. A hteo sam da pitam sledece😁tokom logovanja sam platio 9e za 90 dana koriscenja (sto je stvarno smejurija za takvu uslugu) jesam li morao da platim da bi radilo ili ne? Da li bi isto tako radilo da nisam uplatio taj premijum?

Samo cepaj RD i pevaj...

Nego, jel može neki vodič kako si tastere za Netlix i Prime konvertovao u plus/minus kanale za Eon?
 
Nazad
Vrh Dno