Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poruke
10
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?
 
Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Na telefonu. Povuci prstom odozgo sve precice i vidi da li imas ikonicu daljinca. Ako nemas vidi da li je ima gde su ti sve precice.
 

Prilozi

  • IMG_20221120_201454.jpg
    IMG_20221120_201454.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 37
Xiaomi-TV-Stick-4-K.png


Na još mesta 6500 din:

 
Ali bice ti sve u HD-u naravno. Nemas potrebe da uzimas 4K verziju stick-a onda. Uzmi obicnu (HD).
 
Uzmi naravno 4k verziju,mnogo je bolji.
 
Pozdrav drugari. Uzeo sa stick 4k juce. E sad pitanje. TV mi stoji na zidu, ukljucio sam ga da se napaja preko usb-a na tv-u posto je kratak usb kabl koji se dobija uz stick. Radi lepo ali stick se skroz gasi kada ugasim tv i onda se ponovo dize android kad ga ukljucim. Ajde sacekacu ja to malo da se podigne ali koliko je pametno da ga ovako napajam ili bolje da uzmem duzi usb kabl i prikljucim ga na adapter?
 
Ako ga priključiš na adapter biće uvek uključen. Sigurno mu ne smeta da se svaki put podigne, ali može tebi da smeta, jer je potrebno vreme.
 
Drugo,taj usb na tv-u mora da ima 1A. Ako ima manje moze se desavati da ti se stik gasi sam od sebe u toku rada
 
Drugo,taj usb na tv-u mora da ima 1A. Ako ima manje moze se desavati da ti se stik gasi sam od sebe u toku rada
Iskreno ne znam koliko ima usb ampera, to je neki stariji vox. Koristio sam ga juce tako preko usb-a par sati i nije se gasio. Citao sam da ako ide preko usb-a preko tv-a opadaju performanse, dolazi do trotlovanja procesora ali ja nisam nista posebno primetio. Bitno mi je da ne smeta sticku pri svakodnevnom radu sto je ukljucen na usb. Ovako mi je bolje ne moram da razvlacim i dodatni kabl do uticnice.
 
Pozdrav,imam Xiaomi P1 55" tv a treba da mi stigne i stick 4k pa me zanima da li može da se koristi jedan daljinski za oba uređaja (npr od TV-A)?
 
Pozdrav,imam Xiaomi P1 55" tv a treba da mi stigne i stick 4k pa me zanima da li može da se koristi jedan daljinski za oba uređaja (npr od TV-A)?
Nazalost, ne moze bez oba daljinca. Na tv daljincu neces imati home dugme za stick. Bez toga je navigacija dosta teza, a iz neke app mozda i ne bi mogao da izadjes samo na back. Takodje ostajes bez voice dugmeta, mada je to svakako manje bitno.
Ja sam zapravo izbacio tv daljinac jer sam na njemu samo menjao source, ali ni to vise ne moram jer sam sve, ukljucujuci i eon i hipernet tv, prebacio na android.
Mozda bi neki bolji daljinski mogao da bira izmedju androida i tv pa bi bio univerzaniji.
 
Daljinac od stika ima mogucnost da se upari sa televizorom za osnovne funkcije,upali-ugasi i volime + -.
 
Hvala na odgovorima,mislio sam,možda,sa button mapper-om,da probam dodelim home dugme za stick(recimo one u boji). Ako je to uopšte moguće...
 
Preko cec-a vetovatno, jedino mi nije jasno sta ce ti stik u tv-u?
TV moze da odradi verovatno sve sto bi i stik ili mislis stik u neki drugi tv ...
Hteo bih da TV bude za osnovne funcije (EON,Supernova...) a stick bi koristio za Kodi,Tubo...
 
Ne znam, ne mogu da kazem da nisi u pravu ali sam tv ima ako sam dobro izmonitorisao 16 giga internog prostora sto je sasvim dovoljno, jos ako onemogucis gomilu dodatnih nepotrebnih aplikacija bice dovoljno da sasvim fino radi i sam.
 
Hteo bih da TV bude za osnovne funcije (EON,Supernova...) a stick bi koristio za Kodi,Tubo...
Amo se ne varam tvoj tv ima 2/16 memoriju? Onda po meni ne vidim razlog da kupujes stik ako je samo za njega. Opet ako ces ga koristiti na nekom drugom onda ok. Sam stik je dobar,skoro sam ga uzeo. Ima nekih sitnica ali ce se ispeglati vremenom.
 
Koliko max izvlačite brzinu neta na mi sticku 4k preko wifi, ja na 2.4ghz ruteru otprilike max za download 40 megabita. Neki stariji ruter je u pitanju koji nema 5ghz, huawei od telekoma/ supernove.

I odmah da pitam da li bi dobio na brzini ako bih stavio neki noviji ruter koji ima sve te nove stvari?
 
Наравно, 5 GHz је малтене обавезно за стабилну и брзу везу.
 
Znači može da se izvuče više od ovoga što ja izvlačim, mislio sam da je možda ovaj stick limitiran hardwerom i da ne može više da izvuče i da ne očekujem ni od jačeg rutera više. Npr meni telefon poco x3 više izvlači preko wifi nego stick npr (75megabita u odnosu na 40 kod sticka).
 
Ja na Sn netu120/15 na 2.4Ghz izvlacim 50-ak Mb a na 5Ghz oko 115Mb.
 
Aha, znači vreme je da se uzme neki bolji ruter 5ghz 🙂
 
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanjce za osobe koje imaju firestick 4k max i xiaomi stick 4k.
Imao sam mi box s s kojim nisam bio zadovoljan kako funkcionise i zamenio sam ga s firestickom 4k max, koji odlicno i fluidno radi ali sam interfejs mi se ni malo ne dopada kao i dosta reklama koje se guraju kroz sistem. Rekao bih da sam se dosta navikao na android tv i a mozda na chromecast koji ovde nemam. Prodao bih ovaj firestick i uzeo xiaomi stick 4k, pa me zanima da li uopste ima poente to raditi
 
Nazad
Vrh Dno