Tablet s hardverske strane je odlican i stvarno nema nista drugo u android svetu sto ga moze pokopati, i ekran mi se cini kvalitetnijim nego iPad ponuda ove i prosle godine. U principu za 200 dolara/eura manje, nesto sto je poput iPad Minija novog po pitanju izrade i kvaliteta ekrana.
Glavni razlog zasto ga nisam uzeo je nedostupnost aksesoara u ovom trenutku, i cinjenice da softverski je pitanje da li ce i kako raditi sve kroz godinu-dve dana. iPad, kakav god da je, garantovano 5 godina radi bez greske, aksesoari su bruka jeftini i cesti (narocito napolju), i jednostavno sve od appova radi kako treba. Na F3 sam se opekao, ali mi je F1 bio telefon bez premca koliko je kidao, narocito sa gcamom. Xiaomiju vise ne verujem, ali androidu da, i kad se pogleda da moze dosta da se ovde nabudzi da radi lepo od apkova krekovanih, itd, pocinje da ima smisla kao kupovina, kome treba za klince. Definitivno Nexus 7 vibe ima, jedino ostaje to sto debelo sumnjam u Xiaomijevu mogucnost da odrzi ovaj tablet zivim softverski, ali valjda MIUI.eu je tu, i cinjenica da je u Kini dosta popularan znaci da ce imati dobar support od njih. Na F3 je takodje bio los thermal management, P30 (obican, ne pro) od drugara je recimo Fortnite (koji ne koristim kao benchmark..ali) odlicno i bez pregrevanja gurao, dok je F3 imao 30% losije performanse i mrtvi dimming ekrana, iako na papiru ne bi smeo, ali zbog uzasnog softvera i optimizacije jeste. Pretpostavljam da thermalnih problema nema na tabletu zbog velicine (narocito ove velicine), tako da pretpostavljam da problema nece biti oko toga, plus je malo slabiji chipset od 870 u F3.
Steta, da se nisam opekao na F3, verovatno bih isao na ovo.