Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Je li provalio neko konačno kako može da se ugasi always hdr na mi box s 2?

Изабереш match content а не always dolby vision (нема hdr). То је могло отпочетка.

Pitanje za vlasnike Mi boxa S, kada pustim neki HDR sadržaj sa Stremia slika postaje tamnija ružnija nego SDR, kako to rešiti ?
Isto se dešava kad pustim HDR sadržaj preko KODI-ja i FEN add on-a.
isti HDR sadržaj kad pustim direktno sa Samsung OLED TVa slika postaje svetlija (kako i treba HDR sadržaj da izgleda).

Koji televizor je u pitanju? Takođe potrebno je u tom modu na hdr-u na tv-u dodatno podesiti parametre ako tv dopušta (svetlinu, kontrast, zasićenje bojama) da bi se dobila slika zadovoljavajućeg kvaliteta.

Proveri na TV-u da li si za HDMI ulaz na koji ti je povezan box podesio da podržava HDR.

ako se dobro secam, u podesavanjima slike ima i hdr opcija pa ima source i sink device. procackaj i taj deo

Danas mi stigao box s 2nd gen, začudio sam se da je jedno pola sata trajao setting up google tv, i nije iz prva hteo da instalira apps sa stora nego sam morao da odradim clear data sa google service i google play store, sem toga uredjaj leti, koliko sam se patio sa x96 air.
Nego sad ne znam dal uzeti xiaomi remote sa brojevima ili eon daljinac jer se izmedju ostalog koristi i eon. Da li je velika razlika u korist eon daljinca, neka vaša iskustva?

uzmes koji ti se svidja, ne kupujes ga za ceo zivot...

Ja ne volim ni jedan od ta dva jer nemaju air mouse koji mi bude zgodan.

Ok, nego jel vredi 4 puta vise dati za xiaomi remote koliko vidim da je razlika na KP. Air mouse daljinski vec imam ali takodje bez brojeva kao i ovaj daljinac sto je dosao uz box.

@pilauda nije tema za izbor daljinskog upravljača

jel se može dodati kao na telefonu adguard dns da mi se ne pojavljuju reklame

Umesto Youtube koristi Smart tube.
Za ostalo ne znam. Nejasno je ovako kada pitaš. Mislim da za Spotify npr ne može da blokira ako nije plaćen ili je narodni.

iptv extreme konkretno
na telefonu mi ne izlaze reklame na besplatnim aplikacijama jer sam podesio dns

94.140.14.14 and 94.140.15.15

ovako sam uspeo i ubacio ove adrese

Pozdrav svima, imam jednu nedoumicu, možda je veći bilo reči o tome, izvinjavam se ako jeste, ali listao jedno 7-8 strana unazad i nisam naleteo. Dakle, nedavno sam kupio Xiaomi box 2nd gen i sve super, zadovoljan sam kako radi, e sad, ono što me interesuje jeste da li je moguće nekako podesiti da se input source opciji pristupa sa daljina samog boxa? To sada radim sa daljinca TV-a (takođe Xiaomi) a bilo bi zgodno kada bih sa daljinca boxa mogao da biram HDMI1, HDMI2 itd jer bih onda ovaj daljinca od TV-a mogao da batalim skroz, pošto mi ni za šta drugo ne treba. Da li je ovako nešto uopšte moguće ili pitam budalaštinu? 🙂

Kao sto je receno, originalni ne moze, mora namenski.
Potencijalno mozes da koristis assistant da prebacuje source, mada je to prilicno glupavo resenje za mene.

Da, videh i da postoji app na storu koji može da te prebaci na određeni izvor, ali to mi je polovično rešenje. Hvala na odgovorima svakako :)

Da li je danas ovaj box druge generacije dobra kupovina,ili ima nesto bolje za taj novac?
Gedao bih Kodi,Dolby vision filmove sa Atmos zvukom,sve pravac u neki earc soundbar.

Pitanje, da li je moguće onemogućiti YouTube app na Google TV OS? Na mom sticku s ATV OS postoji opcija da onemogućim aplikaciju (uklanja je, ali ne deinstalira).

Da li je danas ovaj box druge generacije dobra kupovina,ili ima nesto bolje za taj novac?
Gedao bih Kodi,Dolby vision filmove sa Atmos zvukom,sve pravac u neki earc soundbar.
За 6к дин нема. Атмос ради али основа дд+, хд звук не пропушта.

Pozdrav, kupi bih za klinca ovaj Xiaomi box S 2nd gen. On gleda online filmove i serije, pa me zanima da li ima neki browser preko koga bi mogao da gleda ili mora da se instalira naknadno?
Izvinjavam se ako je bilo vec odgovora.
Hvala.

Iskreno, prvi put cujem posto sam totalni laik i do sada nisam imao prilike da imam tv box. Nadam se da se on instalira lako, mada kao sto rekoh to je Spansko selo za mene. To to je sigurno bolje resenje nego browser.
Hvala svakako na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno