Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Pa dobro,ajde da ne pocinjem opet raspravu kao pre nekog vremena..Svako koristi android koji zeli i rom..Ja sam probao ponovo pre 3 dana A12,romove Derpfest i EvolutionX,prosto nisu mi legli,ista prica kao i sa CRDroid i Lineage takodje A12...Smetaju mi neke stvari sto je "unapredio" A12 u odnosu na A11..Slicno je i sa samim romom,neke sitnice koje mi bode oci...Takodje,probao sam da instaliram YT Vanced kroz Vanced Manager,nije mogao..Kao ni da dam root dozvolu kroz Magisk Nova Launcher,tako da su to neki od razloga pored vizuelnog izgleda Notify Dot,sto mi jos uvek smetaju romovi na A12,kad se budu resile te stavke koristicu ih svakako,pod uslovom da ne zdere vise bateriju od A11..To je moje misljenje..Vratio sam se na Derpfest A11..
 
Meni a12 koji koristim u toku noći potroši 0% baterije ako je net isključen, 2% ako je uključen. Što miui nikad nije mogao, bez 5% nikako. Vanced radi samo bije. Nešto ne radiš kako treba.
 
Kako si instalirao vanced?Ja imam poslednji vanced manager,kroz njega mi nije dao mogucnost da instaliram ni microg ni yt vanced..Miui nisam koristio 3 god..
 
Meni radi normalno Vanced Manager 2.6.2 na A12 root kao i supruzi nastock MIUI A11 non root. Isti način instalacije kao i pre .
 
Probao,instalirao sam bio manager,medjutim u njemu kad treba da kliknem da instaliram prvo microg ne nudi kao opciju instal,bukvalno nema ni jedne opcije koje inace stoje tu,isto vazi i za yt vanced...Mada moguce da je do verzije samog Managera,moj je 2.6.0,vas je noviji..
 
Daleko su jos uvek od odlicnih,ali vreme je pred njima.. ;)
Nisam rekao da su perfektni ili savršeni nego odlični. I u takvom stanju su bolji od miui-a. Imamo čak i neke a11 romove koji su po meni još bolji iako je prestala podrška za njih. A sobzirom da je prestala i za miui, custom romovi su mnogo bolja opcija.
 
Samo da dodam u vezi Vanced Managera.
Isprobao Vanced Manager 2.6.2 na Custom Rom A12 i normalno instalirao YT Vanced..Ipak je bilo do verzije,moja koju sam koristio je 2.6.0 i taj Manager nece da instalira YT na A12 custom romove,barem u mom slucaju. Mora poslednja verzija Managera..
Mozda nekom zstreba info kad bude petljao kod sebe..
Hvala kolegama za info u vezi nove verzije Managera.
Da li ste uspeli da date Root dozvolu za Novu kroz Magisk?Takodje C.rom A12 .
@Nabukodonosor
Kod mene nece.
 
Postoji odnedavno YouTube ReVanced, koji nastavlja gde je stao Vanced, moze se skinuti apk i regularno instalirati, ulogovati pomocu MicroG...
 
Koji ono beše servis radi zamenu originalnih baterija? I posle par godina nemam potrebu za boljim fonom, samo bih ga osvežio novom baterijom.
 
Nijedan? :D Pošto zvanični servis MESC ih nema i ne planira da nabavlja više 🤣🤣

Tako sad evo i ja se sad šutiram u glavu što nisam u decembru 2021. kad sam po komšiji slao kevin RN4x u MESC na zamenu baterije poslao i moj Mi 9T...bio sam u fazonu "tek mu je godinu i 10 meseci neću još". Sad kad hoću i kad bi trebalo šipak...
 
Poslednja izmena:
Baš šteta. I dalje izdrži ceo dan, ali je kapacitet baš vidno opao.
 
I ja sam jednom prilikom prošle godine isto pomislio, bila je baš degradirala što se performansi tiče. Onda sam instalirao ponovo isti rom, clean install, i baterija se vratila u normalu.
 
Koristim fabrički Rom, tako da bih eventualno mogao odraditi reset.

Znam kada završi sa punjenjem, na ekranu piše preostalo procenjeno vreme autonomije. Dok je bio nov, prikazivao je 45+ sati, sada je samoprocena na 21+ sat, dok je još na punjaču na 100%.

A i realno sam sa 48 sati između punjenja pao na 24 sata.
 
Koristim fabrički Rom, tako da bih eventualno mogao odraditi reset.

Znam kada završi sa punjenjem, na ekranu piše preostalo procenjeno vreme autonomije. Dok je bio nov, prikazivao je 45+ sati, sada je samoprocena na 21+ sat, dok je još na punjaču na 100%.

A i realno sam sa 48 sati između punjenja pao na 24 sata.
Dok drži jedan dan ništa ne diraj. Moja je sad istog kapaciteta verovatno kao i tvoja, jedan dan tačno izdrži. Taman što se mene tiče.

Sve zamenske su lošijeg kvaliteta nego originalne, pa čak i te iz MESC-a. Traju 6 meseci obično do godinu dana...

Ja sam gledao neke alternative u slučaju da ode baterija skroz, Teracell plus je kao nešto što bi moglo da se ugradi. Neki kažu super radi, tipa 80% originalne, recimo, a neki da je loša. Ali svakako bi produžila život telefonu još neko vreme.

Našao sam na Ebay-u iz Francuske, original kao 25€ plus poštarina. Tako da eto možeš i tamo pogledati.

Što se tiče AliExpressa neke koju su valjale sada nemaju slanje za Srbiju, ove sto su ostale nedaj bože, sve krševi.

Ističe mi ugovor uskoro u MTS-u, razmišljao o novom telefonu ali realno nemam potrebe da menjam MI 9T. Uboo sam fabrički softver koji fercera (global 12.0.9), kamere ok, veličina sasvim dobra, ekran nema prekida, brzo punjenje... Bukvalno nemam razloga da promenim uređaj. Kad rikne ova baterija skroz uzeću tu Teracell plus bateriju, nadam se da će držati makar jedan dan jer svako veče stavljam tel na punjač...
 
Realno baš tako, nikakve potrebe nemam da bih morao da menjam telefon.

Onda ovako ide dok ide :D
 
MESC...
Može da se poruči originalna baterija, sa ugradnjom je cena malo preko 4 hiljade, ali pazi sad:
TELEFON MORA SVE VREME ČEKANJA BATERIJE BITI KOD NJIH U SERVISU!!!
Ja kažem - platiću vam punu cenu, pa poručite, kaže - na žalost ne postoji takva mogućnost!
Samo se postavlja pitanje, ko je lud, a ko zbunjen ovde...
 
S obzirom da je prestao razvoj Evolution X ROM-a, na koji ste prešli/preporučujete?
 
Nazad
Vrh Dno