Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Jel se telefon kupuje samo zbog kamere ili cega? Ili jel bolje da je trazio novi mi 11 lite pa da opet strepi kada ce da ponovo pocnu problemi da se desavaju?

Ma izgleda da nije baš toliko loš.Kamera mi nije problem jer retko je i koristim.Telefon koristim za osnovne potrebe,razgovori,sms, internet, i gledanje na yotub-u.Jedino su mogli ubaciti dva zvučnika.Nekoristim društvene mreže, tako da sam uvek uzimao srednju klasu telefona.Čak mi i nedostatak 4k nenedostaje, fullhd mi je ok.Sinoć skinut sa punjača, noćas nije diran, od jutros se igram sa njim i trenutno je 89%.

Ja sam pazario nov A52s i to lila boje, da ženi zamenim Mi 11 Lite 5G, jer sam joj već dva puta menjao fingerprint. I bolid neće da menja fon. Kaže navikla na interfejs. Samsung je nervira jer nema toliko besplatnih tema i sl. OMG. Tako da ću verovatno liferovati ovaj A52s i pazariti Redmi Note 12 Pro. On mi se trenutno najviše isplati od Xiaomia. Generalno je bolji u svemu od ovog Mi 11 Lite 5G, čak i kamera ima OIS, tako da bi tek tu trebalo da bude top.

Moja sestra ima Mi 11 Lite, oboje smo kupili po jedan čim se pojavio, 4G verzije... Oboje smo po jednom menjali FP senzor u garanciji, ona nakon pola godine, ja nakon godinu dana otprilike...
Nedavno joj otišao i po drugi put, i opet ga menja, samo o svom trošku sada. Ne odriče se telefona jer kaže da nikad lepši i ugodniji nije imala, još je roze. 😂

Ne razumem ni dan danas šta je to sa tim senzorima zapravo... Kako je moguće da imaju tako nestalan rok trajanja, i da li on zavisi od upotrebe senzora ili šta.

Još mi je neverovatnije da zamenski isto rikne, mislio sam makar je Xiaomi svestan problema tu nešto sredio šta se srediti moralo.

Ali stvarno šteta telefona jer retko lagan, tanak i super dizajniran... Još sam ja na svom vukao od prvog dana problem sa ekranom, neke anomalije je pokazivao recimo tamo gde se boja preliva u crnu, kao neka pikselizacija, uglavnom u video reprodukciji, mada mi to nije smetalo toliko.

Da, 4g verzija je imala problem i sa ekranom.

Imam u poslednje vreme problem da mi kasne notifikacije. Tipa nisam dugo čačkao viber, i ne stigne mi ništa (recimo ujutru), i ja onda upalim viber i stigne mi 10 poruka odjednom. Da li neko ima slično iskustvo?

Do Vibera je, i meni isto na Mate 20 Pro. O Facebook messengeru da ne pričam. Vidim poruke posle 3 dana.

Ajde mala pomoć.
Nudi se mi 13 lite, uz doplatu od 10800 rsd, redmi 11 pro uz povraćaj 4000 rsd, ili honpr 70 uz doplatu 16800 rsd.Šta činiti a da bude ok.
Hvala
Samo nemoj 11 pro 5g, ja ga imam već mesec dana i kunem svaki dan od kada ga imam. Katastrofa od telefona. Moj stari redmi note 8 pro je bio mašinčina za ovo. Baguje, štuca, ekran skače...
Uzeo Honor Magic5 lite.Slabiji telefon ali videćemo, ponuda nikakva u A1.Nisam hteo da dajem pare za neki skuplji telefon jer svi su nekako korak nazad.
Uh dobro je, nisam video da si već uzeo nego brže bolje da ti napišem šta da ne uzmeš

Imam u poslednje vreme problem da mi kasne notifikacije. Tipa nisam dugo čačkao viber, i ne stigne mi ništa (recimo ujutru), i ja onda upalim viber i stigne mi 10 poruka odjednom. Da li neko ima slično iskustvo?
Zadrzi duze prst na viber ikonici, pa app info i tu ukljuci autostart i podesi pod battery - no restrictions... Tako podesi svaku app za koju zelis da ti radi u pozadini.

Ima li neka verzija GCam za Mi 11 Lite 5g kojoj radi ultrawide kamera kako treba?

Prilozi

• AMI_20230425_143532_lmc_8.4.jpg
    AMI_20230425_143532_lmc_8.4.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 31
Zadrzi duze prst na viber ikonici, pa app info i tu ukljuci autostart i podesi pod battery - no restrictions... Tako podesi svaku app za koju zelis da ti radi u pozadini.
Učinilo mi se par dana da radi ok, ali opet isti problem, 3 sata mi nije stigla notifikacija da sam imao viber poruke iako sam stavio na "no restrictions"

Desava se da app krene da trosi vise bateriju, pa je sam sistem uspava.... Moj savet, restartuj telefon na par dana, recimo 3,4... MIUI je to :D

Al nije se dešavalo do pre mesec dana. To je čudno. Godinu i po dana je radilo normalno

Ovaj...verovatno ćete reći da tripujem,ali od kada su mi uključili volte ni jednom mi nije upalio ekran tokom razgovora.Jasno mi je da volte i proksimiti senzor nemaju veze,ni sam ne znam šta da mislim.Ali da ne tripujem to je sigurno :)
5G NE je u pitanju.

Ja sam u međuvremenu prodao fon. Čoveku kom otišao, otišao fingerprint senzor posle 2 meseca. Znači drugi zamenjen senzor. Kakav je to fail proizvođača.

Samo da ponovim post.

Idalje sam stava da je ovo najgori telefon koji je ikada izasao iz njihove fabrike, naravno bilo je i kod drugih nekih problema ali kao sto je sa ovim uredjajem to nisam procitao.

Šteta. Meni po dizajnu i kako leži u ruci neprikosnoven. Ali mnogo primeraka sa raznim felerima. Možda ne najgori, ali rame uz rame sa Redmi Note 9 Pro serijom telefona.

Ja sam u međuvremenu prodao fon. Čoveku kom otišao, otišao fingerprint senzor posle 2 meseca. Znači drugi zamenjen senzor. Kakav je to fail proizvođača.

Meni nikako nije jasno šta je tu problem. Prvi put mi je FP senzor otišao nakon malo više od pola godine, rešeno u garanciji. Da je crkao pre 6 meseci pozvao bih se na ono pravo povrata novca u slučaju da uređaj pokaže nesaobraznost u tom roku.

Drugi FP je otišao taman pre isteka garancije, ali nisam više hteo da se cimam zbog FP senzora. Mislio sam da su makar odradili neku reviziju FP senzora i da neće falične menjati drugim faličnim.

Još imam 4G verziju koja od starta ima "black crush" na ekranu ali to nisam reklamirao jer sam još u startu pročitao da se može rešiti softverskim ažuriranjem, i tu je donekle peglano, mada se i dalje primeti uglavnom u video reprodukciji.

Prodao sam ga za 50€, više mi se nije ni tražilo i uzeo pre par dana Realme 11 Pro iako sam vagao ka Poco F5, ali je presudilo to što prosto više nemam poverenje u Xiaomi da je sa njihovim telefonima sve u redu dok god ne prođe par meseci da se vidi hoće li neki problem isplivati.

Kad odem u podešavanja pa baterija, više nema ekrana da bi se video SoT... Da li je i kod vas tako? Poslednjih desetak dana mi bukvalno jede bateriju.

Da, s tim da zapiši trenutnu verziju preko nego što uradiš uninstall, jer mislim da je problem do verzije i čim ti se pojavi novija, ona će rešiti trajno problem.

Ja nisam radio update i onda slučajno jednom prilikom kliknuo i uradio na neku noviju ponuđenu verziju, ali je SoT ostao da se prikazuje.

Od pre par dana me opasno zeza dugme za otključavanje/zaključavanje. Kao da je upalo unutra. Kad pritisnem nekad pritisne tri-četiri puta, a nekad kao da sam ga zadržao i izađe meni za gašenje/restart. Da li garancija to pokriva? Nije mi ispadao. Otključavanje prstom radi, nisam primetio problem.

Inače radi se o 5G NE modelu.

Ja imam problem sa baterijom koja se brzo prazni na MIUI 14, kao i to da me jako loše čuju (ili ne čuju uopšte) kada stavim telefon na "speaker" u toku razgovora. Ima li nekog rešenja za ovo, eventualno custom rom?

Sinoc stigao Hyper OS na Mi 11 Lite 5G NE
:) Version 1.0.3.0 Global

Nazad
Vrh Dno