Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 Ultra

Kineska verzija nema LTE band20, koji je kod nas najzastupljeniji.

U Mi prodavnici 12/256 6000 juana, 16/512 7000 juana. U neko skorije vreme bi trebala da padne zamena za trenutni ip7 a ovaj je opasan kandidat. Xiaomi kao da je ovim modelom ciljao P40 Pro+. Cini mi se da sve sto su ubacili u njega ubacili su tako da bude vise/brze/jace/bolje od onoga sto huawei radi a i da se malo popiske po samsungu (stoga ultra u imenu po mom misljenju). Steta samo sto nisu ubacili malo vise pixela u ekran, 2560x1440 i ne bi niko nista imao da prigovori cak i u "ajde da ga merimo" situacijama. Ali ovo punjenje... nestvarno brzo. Ako stvarno nema velikog uticaja na degradiranje baterije i eventualni rizik eksplozije zbog brzine/zagrevanja, onda je za ocekivati da ce i ostali sledece godine krenuti sa 60W+ punjenjem iako su mnogi tu negde vec sad. Kamere takodje deluju impresivno samo mi nije jasno zasto dve zoom kamere. Kome treba 120x zoom kad zna da ne treba da ocekuje nikakav kvalitet na tolikoj daljini... Napravi brate mili odlicnu ultrawide kameru, odlicnu kameru sa 50mm objektivom, ako treba da ima zoom onda daj 4-5x opticki i to je to. Sve u svemu, telefon deluje impresivno, pogotovu za Xiaomi koji niko ne smatra posebno kvalitetnim brendom. Bar neko da spusti na zemlju ove sto prodaju telefone po 1500e.

Ne znam što nije dual. Kod mi 10 i mi 10 pro je u Kini dual, a global je single.
Sad je pitanje ako bude global šta će da stave. Mislim da su dosta izgubili što nije dual, retko ko sad nosi po dva telefona a skoro svi koji rade imaju po 2 broja.
Mada sad vidim na gsmareni piše samo da je dual.
jesu sigurno, uzeo bih ga da je dual sim
Ono budženje mi se ne sviđa da bi se dobio se dual

Neće na kineskoj verziji da ti radi 4G oni imaju drugačije podopsege od nas

Mislio sam generalno, jer dosta telefona imaju i global. Cini mi se da moze par Global telefona za lepe pare da se uzmu. Prvi put cujem za tradingshenzen

Ne znam što nije dual. Kod mi 10 i mi 10 pro je u Kini dual, a global je single.
Sad je pitanje ako bude global šta će da stave. Mislim da su dosta izgubili što nije dual, retko ko sad nosi po dva telefona a skoro svi koji rade imaju po 2 broja.
Mada sad vidim na gsmareni piše samo da je dual.
Nije to druže samo kod njih...i samsung flagship nemaš van kine u duos izvedbi (pričam za snap, exynos nesretni ne računam)!

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Pa ako ga poručuješ za Srbiju računaj još oko 33% dažbina... Onda je skoro 1000e

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Narucujem iz Austrije. Po njihovom sa Global Priority i EU Priority se ne placaju nikakvi dodatni troskovi jer oni to valjda nekako odrade.

Bukvalno samo da ima B20, sad bih poručio...

Ovako čekam da vidim jel će biti global ili kakve stvarno spec će imati Mi 10T Pro...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pa kad bolje pogledam, ne znam ni koliko je zaista bitan taj band 20.
u medjuvremenu kad sam prodao OP8 i cekao na mi10 sam koristio nexus 4 on je 3G i bas je i to brzo sve otvarao
a ovaj ultra podrzava sve 3G mreze kod nas i jednu za 4G

Pa da ima taj bend, našlo bi se nešto drugo za kukanje kako nema [emoji3]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tu gde živim je B20, Telenor takođe gde god mrdneš, B20. Tako da ne, nije čisto da bi se našlo. Imao sam telefon bez B20 jednom i nikada više.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ovaj telefon se navodno proizvodi u novoj Xiaomi fabrici u kojoj ne radi ni jedan jedini covek. Automatizaciju proizvodnje nadgledaju iz druge zgrade.

Woow, zanimljiv info. Tnx [emoji106]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Jedini problem te nove "Smart Factory" (kako je zovu) je to sto joj je kapacitet samo milion uredjaja godisnje. Ako je istina, onda je mozda to razlog zasto Ultre nece biti na globalnom trzistu, kako kazu sadasnje glasine.

Edit:
na drugom sajtu sam nasao da ce se ta fabrika prosirivati, tj. da ce se povecavati kapacitet proizvodnje unutar naredne 3 godine. Takodje pise da se tamo proizvodi samo Ultra Transparent Edition, sto bi znacilo da se obicna proizvodi u nekoj drugoj fabrici, tako da ipak ima nade za global verziju. :)

Poslednja izmena:
Jezivo... mi cemo na kraju stvarno da zavrsimo ko baterije u Matrix-u :)

Kod ovog telefona fascinira i to sto nigth mode (gotovo da) nije potreban. Na automatici po mraku slika kao da je n. mode upaljen, a nije. OmniVision je napravio odlican senzor.

Po meni, Mi 10 Ultra je sveukupni pobednik ovog poređenja.

Nazad
Vrh Dno