Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Koji robot si kupio?
U to vreme Mop Pro.
Posle još jedan Mop 2 Pro.

Sada gledam da uzmem jedan sa stanicom za pražnjenje.

@Heinz menjali su ljudi baterije. Na ovoj temi su nečiji usisivači poređeni sa Trigerovom metlom. Samo kućište ostalo stock.

I mene je naterao da sve podignem sa poda i sad mnogo lepse izgleda stan😄

Nameštaj za novi lokal smo napravili tako da sve bude dignuto 11cm od poda, računajući da može da prođe usisvač. Da bi se ispostavilo da je to bila fantastična odluka na kvadrat, zbog efikasnosti podnog grejanja. Tako da sam još zadovoljniji što sam počeo da koristim robot usisivače :D

Da se pridružim hvalospjevima! :D
Koristimo Mop 2 pro plus oko dvije i po godine i zadovoljni smo. Uz njega je tu i štapni Xiaomi da uleti po potrebi. Stan, pločice i parket u sobama, bez tepiha, i bez pragova, samo lajsna na ulazu u sobe gdje je parket. Mop je najefikasniji na pločicama kada radi podno grejanje, brzo se suši i nema tragova koji nekad znaju ostati kada ne radi podno grijanje. Tada stavim na "Low".
Kad je došlo vrijeme za zamjenu krpe, filtera i četki, frapirao sam se cijenama kod nas. U ovlaštenom servisu traže 40 KM (20 evra) samo za jednu krpu!!!
Isto veče naručim sa Alija set: dvije krpe, dva filtra, dvije male četke i jedna velika četka za oko 10 evra. Računao sam taman i da ne valja neću puno pasti. Međutim kad je stiglo, sve je kao original, ne primjetim neku razliku.
Ako nekome treba poslaću mu link da ovdje ne ostavljam,ne znam smije li se!

@Heinz menjali su ljudi baterije. Na ovoj temi su nečiji usisivači poređeni sa Trigerovom metlom. Samo kućište ostalo stock.
Naravno da je tehnički izvodljivo, ali niti ih Xiaomi nudi kod nas niti postoji legalna prodaja istih.
Takođe je isplativost upitna, ako se računa cena reparacije.
Dakle, elektronski otpad lagano, čim istekne garancija, za većinu korisnika.

Koji je najbolji robot trenutno koji može da se kupi kod nas?
da dobro mopira i da obilazi prepreke.
da krenem od njega pa da gledam ka jeftinijima.

dok posklanjam sve kablove, miševe, loptice i raznorazne igračke koje mačak ostavlja svuda po stanu, lakše mi da uzmem Dajsona i da usisam sve ručno :D

Roborock S8 MaxV Ultra, mada nema ga kod nas, jedino preko Madjara.

Roborock S8 MaxV Ultra, mada nema ga kod nas, jedino preko Madjara.
gledao danas malo više o s8 maxv, pa naleteo na Dreame x40 ultra.
ono malo što sam na vacuum wars ili gde već video, x40 ultra je bolji, a cena ista, možda za nijansu malo jača.
oba su Xiaomijeve firme pa nema greške ni sa jednim, ni sa drugim 😂

videću ovih dana više da istražim i da ih dobro uporedim.

Ovde mozes naci dobre reviewe i cini mi se da je Dreame bolji.

Naš je crn i parkira se ispod komode za TV, pa ga i ne gledaš. Prašnjav je i vidi se, ako nekom znači prezentacija tog uređaja, jer stoji na vidnom mestu i ne mogu da se sagnu da ga prebrišu.

Ovde mozes naci dobre reviewe i cini mi se da je Dreame bolji.

Dreame definitivno bolji na svim kanalima i testovima koje sam video.
nisam nasao neki bolji koji je kod nas dostupan.

Sad samo da vidim koliko su cene na KP-u realne i da procenim koliko "cilj opravdava sredstva" :D

oba su Xiaomijeve firme pa nema greške ni sa jednim, ni sa drugim 😂
Xiaomi je u početku investirao u Roborock i neki prvi modeli su bili pod firmom Xiaomi ali putevi su se razišli ubrzo i Roborock prodaje svoje modele nezavisno od Xiaomi, mada i dalje saradjuju i neki slabiji/budget modeli idu i dalje pod Xiaomi firmom.

Dreame definitivno bolji na svim kanalima i testovima koje sam video.
nisam nasao neki bolji koji je kod nas dostupan.

Sad samo da vidim koliko su cene na KP-u realne i da procenim koliko "cilj opravdava sredstva" :D
Sad kad si sve pregledao uzmi xiaomi s20+ za 250e 😄

Je li ima neko iskustva sa Roborock Qrevo S?

Sad kad si sve pregledao uzmi xiaomi s20+ za 250e 😄
ne, nego sam toliko upao u rabbit hole da me glava boli 2 dana. posto i jedni i drugi stancuju nove modele na 3 nedelje, plus neki modeli samo za kinesko trziste, neki za globalno, pa specijalne edicije pa da ga j vise.

Roborock izbacio kinesku g20s ultra verziju pre par nedelja koja ce se globalno verovatno zvati S9 maxv ultra. Kombinacija S i Qrevo serije, cetke koje se vrte, lidar i TOF za bolje mapiranje, izgleda vrhunski.
Dreame najavio x50 ultra, deluje kao nivo iznad x40 ultra, isto TOF senzor za mapiranje preuzet sa kineske verzije x40 specijalne edicije od koga je i Roborock preuzeo TOF :D ma ludilo.

uglavnom mislim da sam iskulirao, bio sam 99% spreman da porucim x40 ultra ali cu pazariti ili ovaj g20s kad dodje ili x50 kad izadje jer bas deluju dosta bolje od trenutnih najjacih.
a da sad dam toliko para pa da za mesec dana izadje nesto tako, samo cu da poludim.

edit - eto sta ja radim subotom od 2 do pola 5 ujutru, citam kineske blogove i gledam njihove review-ove robota usisivaca. definitivno sam omatorio :cautious:

Bilo lakše pre 5-6g, imao si 2 Roborocka, stari i novi, za 300e, i Roombu za 1000, lošiju. :D

Za utehu, novi su valjda bolji od ovog starog, svi, a on šljaka super. Nama bolje ne treba. Trebaće za drugu lokaciju doduše još jedan, pa čekam rasplet.

Je li ima neko iskustva sa Roborock Qrevo S?
Imam Qrevo, S model ima jače usisavanje i bolji rad sa tepihom, ako sam dobro razumeo :)
Ne pratim mnogo baš modele izašle nakon Qrevo, imam ga nekih godinu dana, dobro mi radi i nisam nešto zainteresovan da ga menjam.

Bilo lakše pre 5-6g, imao si 2 Roborocka, stari i novi, za 300e, i Roombu za 1000, lošiju. :D
Roomba je ostala tamo gde je i počela, pre 10 godina.
a to sam baš gledao, Roborock osnovan 2014. i imaju 32 modela do sada, a Dreame osnovan 2017. i naštancovali 68 ili 70 i nešto verzija robota, nisam siguran sad tačno koja brojka.
a kad na to dodaš njihovu sestru firmu Movu, koja bukvalno pravi svemirske brodove od usisivača, onda ih ima i preko 100 😂

Nadam se da neko takođe moze da prenese iskustva mop funkcije nebitno je da li je s10+ ili s20+. Da li je to uopšte efikasno? Može li da se uporedi sa klasičnim dzogiranjem 😉.
Ja se izvinjavam možda smo mi novajlije dosadni sa pitanjima ali svaka info od prekaljenih vlasnika robota dosta znači.

Moje mišljenje je da može.

Godinu i po dana koristim s10+ i briše pod min 2 nedeljno. Pre toga, realno, brisali smo pod jednom u 2-3 meseca.
Ako nam je kriterijum čistoća poda (bez prašine, običnih fleka kao što su u hodniku od obuće, tj. blata i prljavštine), onda apsolutno menja.

Ono što ne može, je da skida "tvrdokorne mrlje" - ako se prospe jogurt, sok ili nešto drugo i ostavi se da se osuši i stvrde. Tad ni džoger ne pomaže nego mora da se guli.

Kao i sve ostalo, roboti usisivači su alat koji nama može olakšati život. U kojoj meri će nam olakšati, zavisi od nas samih jer ne zna svako isti alat da koristi kako treba (za šta je namenjen).

Da li neko ima Mop 2 Ultra?
Da li vam se desava da cesto prestane da pusta vodu u krpu i prosto mopper funkcija vise ne radi?
Kod mene vec 4x, 3x odjednom prestane i ne mrda, jednom se smanjivalo koliko pusta 2 ciscenja i onda klot. Vec 4x cekam popravku :)
Ne isplati se da mi vrate novac, kad sam ga uzeo bio je 200e jeftiniji :)

postoji mogucnost da pocnu da naplacuju stvari poput automatskog praznjenja robota, ciscenja krpa itd :D malo moguce za robote koji su vec u opticaju, ali vrlo verovatno za buduce robote, nesto poput BMW-a i njihove pretplate na automatska duga svetla, grejanje sedista itd.

1730722395813.png

Prvi robot usisivač sam kupio 2020. godine i više od 4 godine kasnije, tvrdim da je to kućni uređaj sa najboljim cost/benefit odnosom ikada.

Čuj cost/benefit. Moj dobio supruga approved statu posle 2 dana. Zovemo je Fifi. A bila je ozbiljno skeptična.
Mi smo išli da kupujemo novi tepih koji je kompatabilan sa robotom.
Podizli trosed na 12cm nogare da može da ide ispod i konačno zamenili i krevet u spavaćoj za model sa nogarima, da može lepo da očisti ispod.

1730816980995.png

Moja se nije bunila, zapravo ga je ona i donela, jer je išla u Ušće gde ima Mi Store. Samo što Toza nema ovu statistiku, pa ne znam koliko je usisao.

Onaj na poslu isto nema statistiku, možda i bolje, jer svaki dan opegla 70-120 kvadrata. A uskoro dižemo i poslednjih 10m2 na nogica, tako da ima da gruva 150+ svaki radni dan ili 1000 sedmično 😄

Za tamo hoću da uzmem onaj sa stanicom, ovako se desi da zaboravimo da ga ispraznimo.

Nisam samo skapirao kod ovih uredjaja da li je potredno da ih programiras kuda treba da idu ili mozes da ga pustis da "luta" sam i ako sam ide da li dovoljno dobro radi posao?
Da li imaju programiranje za recimo prizemlje i sprat posebno?

Kako koji model. Noviji uglavnom imaju.
Ja prizemlje puštam preko mape, a sprat radim ALL, jer ovaj stari model ima smao jednu mapu.

Bolji/noviji imaju i više mapa (spratovi) i deljenje mape na prostorije. Moraš da vidiš za konkretan model.
Svakako je važno da imaju odgovarajuću app, ti što se samo šetaju su realno beskorisni.

Ovako izgleda mapa na S5 Max. Ove podele po prostorijama uradiš sam. Crveno su obeleženi virtuelni zidovi i "no go" zone.

Svaki radni dan je podešena da se upali u pola 4 da očisti hodnike, kuhinju i trpezariju.
Vikednom u 11 hodnike.
Ostalo puštamo po potrebi i malo rasklonimo pre nego što krene (kučeće igračke i sl)
Jedan od razloga je što na zakazanom čišćenju ne može da ide 2x, već samo kada se ručno puštaju sobe.

1730837841347.png

@PJ i mi gledamo modele sa samočišćenjem. Skoro bio na popustu Xiaomi X20+, srećom videh da uopšte nema čišćenje tepiha, pa sam odustao na vreme.
Čini mi se da je Xiaomi X10+ najbolje kod nas što ima, pa čekam njega na nekoj dobroj/boljoj ceni.
ubr, za te kvadrate na poslu, ta počenaš da gledaš one Makite od 2k+ eur :)

postoji mogucnost da pocnu da naplacuju stvari poput automatskog praznjenja robota, ciscenja krpa itd :D malo moguce za robote koji su vec u opticaju, ali vrlo verovatno za buduce robote, nesto poput BMW-a i njihove pretplate na automatska duga svetla, grejanje sedista itd.
Reagovao je Roborock na te glasine :

We've heard your concerns regarding potential paywalls within the Roborock App. We want to address these directly and assure you of our commitment to user experience.
Firstly, the clause in Section 8.2 of the User Agreement has been in effect since 2019, not recently added as some may believe. Our recent update focused on clarifying mobile system permissions used by the Roborock App, such as location, camera, photo album, and Wi-Fi access. This enhances transparency and allows you to use the app with greater confidence.
Importantly, Roborock has no plans to introduce subscription fees for existing features or permissions you currently enjoy. All current functionalities remain completely free. You can register, use the app, and expect the same positive experience moving forward.
Looking ahead, we may introduce innovative value-added services that might require additional payment options. However, you'll be informed well in advance, and utilizing these services will always be entirely your choice. Your existing rights and benefits will remain fully protected.
We apologize for any confusion caused and deeply appreciate your continued support. We're committed to open communication and building trust with our valued users.
- Roborock

@PJ i mi gledamo modele sa samočišćenjem. Skoro bio na popustu Xiaomi X20+, srećom videh da uopšte nema čišćenje tepiha, pa sam odustao na vreme.
Čini mi se da je Xiaomi X10+ najbolje kod nas što ima, pa čekam njega na nekoj dobroj/boljoj ceni.
ubr, za te kvadrate na poslu, ta počenaš da gledaš one Makite od 2k+ eur :)

Tepihe nemamo, tako da je meni bitno da ima dobru usisnu moć, da baterija drži bar 120m2 i da je adekvatna aplikacija.
I da može da se kupi preko računa. Ja to zbog preduzeća 😄

Nego, kako NEMA čišćenje tepiha? Pustiš ga na tepih i on stane?

Makita deluje kao da je za outdoor use, nekako robusno. Sav kancelarijski nameštaj, police za izlaganje, magacinske police, sve je na 11cm visine, tako da Makita ne može ni da priviri ispod.

Nazad
Vrh Dno