- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,205
Koja je poenta, kada će to sredstvo opet da uđe u usisivač i onda i u deo stanice za prljavu vodu?U rezervoar samo voda a krpa može da se natopi nekim sredstvom za čišćenje. Bar ja tako praktikujem
Ja sam stavljao... Neko organsko sredstvo za plocice... Za sada je sve ok, nema korozije niti se zacepile mlaznice...Iako pise da se u robote sipa samo voda, jel neko dosipa neko sredstvo za ribanje podova?
Moja supruga sipa par kapi Domestosa.Iako pise da se u robote sipa samo voda, jel neko dosipa neko sredstvo za ribanje podova?
Ja sipam malo asepsola u staru 5icu.Iako pise da se u robote sipa samo voda, jel neko dosipa neko sredstvo za ribanje podova?
Možda je pisano, nisam čitao čitavu temu, ljudi imaju nerealna očekivanja od ovih usisivača, to je ok za pokupiti mrve i malo osvježiti pod i pokupiti prašinu,
Stavi najnizu pa ces vidjeti koliko vode izlazi. Nista.😂Ima u aplikaciji da se nastima "kolicina vlaznosti", do difoltu je na srednjoj vrijednosti, moze se staviti na manje pa bi trebalo duze da vam traje voda
Ja sam u kratkom periodu imao priliku da isprobam Essential, 1C i MOP 2 Pro (koji sam sebi kupio). Govor je zaista iritantan na MOP 2 Pro, isprekidan i neprijatan, u poređenju sa prva dva modela. Poprilično su čudno raspoređene te neke opcije među modelima. Npr. Essential bi trebalo da je najlošiji model, nema kameru ni lidar, ali ima dve bočne četkice i detekciju tepiha Carpet booster, što ova dva skuplja modela nemaju. Poprilično dobro usisava, ali se očekivano loše snalazi u prostoru. Zapne na nekom prelazu i prošlajfuje 10-ak sekundi, što se u mapi detektuje da je otišao negde 10m od te pozicije. 1C ima kameru i to dosta dobro funkcioniše što se tiče navigacije. Moj utisak je da je nešto slabiji po snazi usisavanja, a detalj koji mi najviše smeta je to što na posudi nema onu gustu mrežicu ispred hepa filtera, već se sve krupno i sitno skuplja na njemu. Mislim da mu to umanjuje efikasnost nakon 5 minuta usisavanja, a filter je potrebno svaki put detaljno očistiti. Filter je "periv" što nisam probao, niti mi to uliva poverenje. Tako je pisalo i u uputstvu mog Boš klasičnog usisivača, pa se ispostavilo da nije tačno a filter košta 2000 dinara. Na kraju, MOP 2 pro se najbolje snalazi u prostoju, snaga usisavanja mi je skoro kao kod Essential modela (subjektivni osećaj količine prašine u posudi). Radi kod mene već 1,5 mesec, pa imam najviše uvida u njegov rad. Poprilično je pažljiv prema stvarima i zidovima, čak previše. Beži 10 cm od detektovanih ivica i tu malo ume da propusti da očisti. Kada opali u neku prepreku koju nema na mapi ili je ne detektuje, onda se naljuti i tu više ne zalazi. I desilo mi se već 2-3 puta kada mu stavim duplo usisavanje ili mopovanje da mi se zaglupi na istom mestu i počne da ponavlja neku kratku rutu dok ne potroši vodu ili bateriju. Svaki put samo prilikom drugog prolaza. Zadovoljan sam, ali sam očekivao više s obzirom na duplo veću cenu u odnosu na druga dva modela.Kad već poredim pro i 2 pro, prvi ima sasvim pristojan voice i zaista malo priča, samo ono što je neophodno.
2 Pro, ima iritirajuci engleski, sa kineskim, iseckanim naglaskom, i bespotrebno mnogo priča.
Recimo, kada vratim posudu, prvi kaže, posuda je vraćena. Drugi kaže nešto tipa posuda je vraćena, molim vas da proverite da li ste je dobro namestili.
Druga razlika, pozicioniranje.
Prvi se baš retko pozicionira I to odradi tako što se okrene oko svoje ose nekoliko krugova i nastavi.
Dvojka prvo najavi da će da se pozicionira, onda se provoza nekoliko metara, možda čak i 10+ metara dužnih, pa se vrti u krug, pa se vrati do baze, obavesti glasom da je završio pozicioniranje I onda krene da usisava.