Šta je novo?

Xiaomi 16/16 Ultra

oil_up

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2025
Poena
20
Polako počinju da stižu konkretnije informacije o narednoj Xiaomi 16 seriji, a najviše pažnje privlači model Xiaomi 16 Ultra.

Prema dosadašnjim leak-ovima, očekuje se:
  • Ekran: 6.8" ravni panel (Ultra) sa novom tehnologijom zaštite očiju i ultra tankim ivicama.
    • Xiaomi 16 → 1.0 mm
    • Xiaomi 16 Pro → 1.1 mm
    • Xiaomi 16 Pro Max → 1.15 mm
  • Čipset: Snapdragon 8 Elite 2, isti onaj koji će biti u 16 i 16 Pro modelima.
  • Kamera sistem:
    • Novi glavni senzor 1" (50 MP) sa poboljšanim dinamičkim opsegom,
    • Novi periskopski telefoto senzor od čak 200 MP (1/1.28"),
    • Ultraširoka Sony LYT-600 senzorom od 50 MP (1/2").
    • Pored toga, navodi se i eksterni zoom objektiv.
  • Softver: HyperOS 3, potpuno osvežen sa novim ikonama, animacionim endžinom i unapređenim portretnim režimom (realističnije boje kože i bolja obrada).
  • Baterija: Kapacitet između 7.000 i 7.500 mAh uz 100 W žično i 50 W bežično punjenje.
    • Xiaomi 16 → 7000 mAh
    • Xiaomi 16 Pro → 6300 mAh
    • Xiaomi 16 Pro Max → 7500 mAh
Zvanična prezentacija se, prema glasinama, može očekivati na MWC 2026 u Barseloni (2–5. mart 2026.).

Kako vam deluju ove informacije na papiru, naročito ogromna baterija i kombinacija senzora? I da li mislite da Xiaomi ovim modelom može ozbiljno da parira konkurenciji, ukoliko zaista poboljšaju tonove boja kao što se priča da hoće?

Poslednja izmena:
Zar X16 i X16 Ultra, i 15T/15T Pro ne dolaze u Septembru?

Mislim da je ovaj prvi post napisao AI ?

Pariraće ozbiljno to je sigurno. Oni već neko vreme pariraju vrlo ozbiljno.

Inače mi se sviđa ovaj render za Pro Max. Mnogo su mi lepša ovakva ostrva za kamere od onih krugova. Makar mogu da ih spustim na sto bez klackanja.

Nazad
Vrh Dno