Problem je što računar uopšte ne prepoznaje telefon kao prenosivi uređaj, tako da ni ne nudi izbor, radi samo punjenje. Neprepoznavanje podrazumeva da se telefon ne pojavljuje u menadžeru uređaja na računaru (Windows 10 je OS, inače), te da na telefonu ne izlazi trajna notifikacija u kojoj bi tip veze mogao da se bira. Svakako, uključio sam i opcije za programere na telefonu, tu stavio da je podrazumevani režim prenosa podataka (iako naknadno može da se promeni), aktivirao USB otklanjanje grešaka i šta sve ne, ali ništa nije pomoglo.
Međutim, u međuvremenu sam zaključio da ipak nije oštećen USB-C port telefona jer na drugom računaru (do kog sam malopre došao), i to čak starijem od mog, radi povezivanje bez problema: isti telefon, isti kabl, samo drugi računar. Tako da je neki problem u kombinaciji telefona i računara, i to najpre na nekom logičkom nivou (koji možda ima više veze sa računarom nego sa telefonom), jer nakon ovoga verujem da nema fizičkih smetnji. Pa sad, zašto je baš tako, tj. zašto moj računar može da pročita sve telefone sem tog, odnosno ovaj telefon može da se poveže na druge računare osim mog, ostaje misterija. Neprijatna situacija sve u svemu, ali to je što je, uzdam se nadalje u LocalSend, do promene računara, hahah.