Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

To beše onaj app sa store-a? To mogu ali za buduće slučajeve
ma jok, imaš podešavanje u notifikacijama.

u stvari nisam siguran sad, da li imas u podesavanjima settings -> notifications and status bar pa tu da nadjes istoriju ili sam ja to imao zbog toga sto sam bio na EU romu :D a trebalo bi da mozes da namestis i sa https://play.google.com/store/apps/details?id=en.hyperosdownloader&hl=en i Shizuku. imas dosta nekih hidden stvari koje mozes da otkljucas. ne treba root, samo wireless adb

Ne plaća mi se baš za neki takav app,a mislim da nije ni tačan za ne CN region. našao sam free alternativu samo za notification history jer ga nema fabrički

Stigao Hyper 3.
Za sad sam video onaj dinamic island, double tap lock i malo izmenjene ikonice.
Ima li nesto jos bitno da je promenjeno ?

Ne plaća mi se baš za neki takav app,a mislim da nije ni tačan za ne CN region. našao sam free alternativu samo za notification history jer ga nema fabrički
ma ne placa se, dzaba je, samo ima 1000 reklama. nista sto dns ili adguard vpn ne resavaju :D
meni je znacilo za par stavki ali sve to manje-vise vec dodje sa EU romom.

ovo je bas za ili globalne verzije ili neke jeftinije redmi varijante koje nemaju pola tih softverskih zezancija.

Mislim da je konačno na hyper os 3 rešeno zagrevanje telefona. Kod mene sve vreme hladan kao špricer, sem naravno kada se puni. Šta ovo treba da znači ? 😀

Mislim da je konačno na hyper os 3 rešeno zagrevanje telefona. Kod mene sve vreme hladan kao špricer, sem naravno kada se puni. Šta ovo treba da znači ? 😀
znači da je zima 🤣

Jel se razmišlja neko da prelazi na 15t pro, ili ostaje na 15ici zbog dimenzija?

Meni je Xiaomi 15 postao primetno hladan od kako sam obrisao društvene mreže iz telefona. Greje se samo kada koristim kameru i snimam u 4K/60fps. U ostalim situacijama skoro pa uopšte nemam grejanja, a Hyper OS 3 nisam dobio još uvek.

Nije toliko veliki problem sa grejanjem, koliko sa slabim trajanjem baterije.

Uvek imam osećaj da neće izdržati do uveče.

U toku noći spadne za 6%, što je po meni previše, jer je uvek u airplane modu.
S23 ultra mi u toku noći u airplane modu ne izgubi ni 1%.

Nisam Bog zna koliko zahtevan korisnik, baterija mi lagano izdrži ceo dan, a često i dva. Juče sam punio telefon kao i uvek do 100%, sada trenutno imam 36%.

Baterije upravo dosta krace traju zbog druetvenih mreza. Te aplikacije su strasno neoptimizovane u svakom smislu kako po potrosnji resursa (cpu, memorija...) tako i po potrosnji baterije. Svako, ali svako ko ih je obrisao sa telefona imao je daleko bolju bateriju i manje zagrevanje telefona.

Sto se tice tvoje nocne potrosnje baterije, gotovo sigurno je do neke aplikacije koja 'budi' (wakelock) telefon tokom noci.

Pa ne mogu sve da isključim na telefonu od 1000+ eur.
Fejs samo preko chrome-a koristim. Na IG udjem 20 min. dnevno.
Ja bih pre rekao loše optimizovan softver sa hardwer-om.
Na s23 ultra sam izvlačio 6h sot, a sa 15 ultrom ne moze ni 4 i po sata. Kada se kamera koristi učestalije plafon je 3h sota

Meni je ovo bolje rešenje za žderače baterije kakve su aplikacije za društvene mreže.

Prilozi

• Screenshot_2025-11-10-22-42-31-838_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-10-22-42-31-838_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    42 KB · Pregleda: 56
Da li je neko imao priliku da kupi telefon preko provajdera ?
Da li je zaključan za druge mreže ?

Pa ne mogu sve da isključim na telefonu od 1000+ eur.
Fejs samo preko chrome-a koristim. Na IG udjem 20 min. dnevno.
Ja bih pre rekao loše optimizovan softver sa hardwer-om.
Na s23 ultra sam izvlačio 6h sot, a sa 15 ultrom ne moze ni 4 i po sata. Kada se kamera koristi učestalije plafon je 3h sota
Meni 15 noću skine 2-3% max. Do skoro mi se ekran sam uključivao bez da ga pipnem, i instalirao sam ovu app odozgo što je kolega psycho predložio i video da find my phone pokušava da se uključi a ne može. Kad sam ga isključio, prestalo je i uključivanje ekrana. Vidi da nije tako nešto i kod tebe.

Meni 15 noću skine 2-3% max. Do skoro mi se ekran sam uključivao bez da ga pipnem, i instalirao sam ovu app odozgo što je kolega psycho predložio i video da find my phone pokušava da se uključi a ne može. Kad sam ga isključio, prestalo je i uključivanje ekrana. Vidi da nije tako nešto i kod tebe.
Koju si tacno aplikaciju instalirao i gde si video da ti ta aplikacija budi telefon? Ima neku wakelock selciju ili nesto slicno?

Koju si tacno aplikaciju instalirao i gde si video da ti ta aplikacija budi telefon? Ima neku wakelock selciju ili nesto slicno?
https://play.google.com/store/apps/details?id=en.hyperosdownloader&hl=en&pli=1 Ima baš notification history, gde su navedene sve notifikacije koje su stigle, i tu sam recimo video da Find my phone pokušava periodično da se pokrene ali ne može. Mislim da zahteva neku aktivaciju sa karticom ili nešto slično. Isključio sam ga skroz i od tad mi se ekran više ne uključuje sam, a drain nisam ni imao pa nisam gledao zbog toga.

Hardverski je bolji-bolji ekran,kamera,citac otiska,rekao bih i zvučnici(mada su malo glasniji),brze se puni,softver radi glatko i brzo...
Ali ako si navikao na dosta vidžeta,samsungov dialer,normalnu ladicu(ili kako već) sa aplikacijama i generalno prilagođavanje telefona sebi,osim Samsunga ti je slaba vajda sa drugim telefonima,na svakom ćeš morati da se prilagodiš na neki način..

Nazad
Vrh Dno