Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Da mi je samo znati kako si ti došao do zaključka da se ne snalazim na novoj verziji i da je to problem.
Nisam ja zaključio da se ti ne snalaziš, već da ti nove promene u novijem softveru ne odgovaraju.

Ne odgovaraju mi ograničenja koja su uveli, a što se tiče promena kao neko ko je skočio sa verzije 9 na 15 konstantno se pitam šta su radili šest godina.
Šta je Xiaomi radio svo ovo vreme kad im je software ovako nedovršen. Imam osećaj da je MIUI bio bolji.

Na starom telefonu mi se apsolutno nikad nije desilo da mi tasteri za navigaciju pobegnu sa ekrana, a to mi se sad svakodnevno dešava kad je tastatura podignuta.
Koristim swiftkey tako da nije neka teška alternativa pa da to pravi problem.

Ne odgovaraju mi ograničenja koja su uveli, a što se tiče promena kao neko ko je skočio sa verzije 9 na 15 konstantno se pitam šta su radili šest godina.
Šta je Xiaomi radio svo ovo vreme kad im je software ovako nedovršen. Imam osećaj da je MIUI bio bolji.

Na starom telefonu mi se apsolutno nikad nije desilo da mi tasteri za navigaciju pobegnu sa ekrana, a to mi se sad svakodnevno dešava kad je tastatura podignuta.
Sa ovime se slazem, minimalno vizelunih promena na Xiaomi telefonima u poslednjih 5+ godina a sada na A16 im je glavna tema ono sto je vecina vec uvela na A15;
Navodno su optimizovali potrosnju baterija na HOS 3 ali to kazu svake godine pa cemo jos da vidimo..

Ma već godinama presipaju iz supljeg u prazno. Jedino nas još baterije teraju na zamenu telefona (pričam o realnoj potrebi za zamenom, a ne o dopamin boost impulsivnim kupovinama). Čini mi se da su i oni uvideli da su saterani uza zid i da nemaju više aduta da nas nateraju na zamenu, pa mi se čini da im više nije ni cilj preotimanje novih korisnika nego zadržavanje starih sa ovim apdetima od po 5+ godina već za jako pristupačne modele i sve većim (a samim tim i dugotrajnijim) baterijama. Sve mi se čini da nastupa vreme kad će biti sasvim normalno i najučestalije da se telefoni menjaju na pet i više godina. Opet pričam o običnom narodu i racionlnim kupovinama.

Pa to je sve za naše dobro :D

Ne znam kakav je bio MIUI jer ga nisam koristio, ali meni se HyperOS ne sviđa (ovo je svakako subjektivni pogled iz mog ugla).
Ma već godinama presipaju iz supljeg u prazno. Jedino nas još baterije teraju na zamenu telefona (pričam o realnoj potrebi za zamenom, a ne o dopamin boost impulsivnim kupovinama). Čini mi se da su i oni uvideli da su saterani uza zid i da nemaju više aduta da nas nateraju na zamenu, pa mi se čini da im više nije ni cilj preotimanje novih korisnika nego zadržavanje starih sa ovim apdetima od po 5+ godina već za jako pristupačne modele i sve većim (a samim tim i dugotrajnijim) baterijama. Sve mi se čini da nastupa vreme kad će biti sasvim normalno i najučestalije da se telefoni menjaju na pet i više godina. Opet pričam o običnom narodu i racionlnim kupovinama.
Upravo tako. Ja menjam telefon samo kada nekome iz porodice treba "novi" telefon. Prosledim svoj, a sebe iznenadim novim (gornji segment ponude). I to ide na svake 3 godine. A ti moji stari telefoni rade sigurno još 3 godine, dok se baterija ne upokoji načisto (svaki dan držim predavanje ukućanima kako se čuva baterija :D )

Čačkao sam malo duže telefon i utisci su sledeći:
Ko ima hladne ruke rešio je problem za sva vremena :D Telefon leti, doslovno. Radi izuzetno brzo, bez ikakvih mikro lagova. Iako ga klasifikuju kao manji telefon, meni ne deluje malo zato što i sam koristim 6.39" naspram 6.36" na X15. Kamere ne mogu nešto da mnogo testiram, osim par slika po radnji. Nisam uspeo da nađem WiFi da pustim nešto sa YT radi probe zvučnika, bas mi je krivo jer je radnja bila tiha. Za to vreme se telefon dobro zagrejao, ne nešto abnormalno ali je bio topao. Sad, kako utiče maska na grejanje? Da li smanjuje taj efekat grejanja ruku?

Ko ima hladne ruke rešio je problem za sva vremena :D Telefon leti, doslovno. Radi izuzetno brzo, bez ikakvih mikro lagova. Iako ga klasifikuju kao manji telefon, meni ne deluje malo zato što i sam koristim 6.39" naspram 6.36" na X15. Kamere ne mogu nešto da mnogo testiram, osim par slika po radnji. Nisam uspeo da nađem WiFi da pustim nešto sa YT radi probe zvučnika, bas mi je krivo jer je radnja bila tiha. Za to vreme se telefon dobro zagrejao, ne nešto abnormalno ali je bio topao. Sad, kako utiče maska na grejanje? Da li smanjuje taj efekat grejanja ruku?
Zavisi verovatno koja maska. Moja omiljena Nillkin frosted shield ne smanjuje

Ne znam da li je do apdejta ali posle azuriranja na 2.0.222.0 nemam nikakvog zagrijavanja,makar ne preko maske.Ovako zna mlak da bude,ne kao sto je ispocetka bilo...Ako neko sazna kako ovaj grdni gugl dialer da se zamijeni sa mi dialerom bio bih zahvalan da podijeli info...

Pisao sam ja u temi već, preko one aplikacije za debloat. Već je instaliran, samo treba da se aktivira

Instalirah neki Right Dialer sa google playa,nema snimanja poziva ali izgleda kao oneui dialer i funkcionise mu slajd lijevo i desno za poziv i poruke.A premium verzija je trenutno besplatna.Pa eto,čim ne škodi znači da koristi.

Ne znam da li je do apdejta ali posle azuriranja na 2.0.222.0 nemam nikakvog zagrijavanja,makar ne preko maske.Ovako zna mlak da bude,ne kao sto je ispocetka bilo...Ako neko sazna kako ovaj grdni gugl dialer da se zamijeni sa mi dialerom bio bih zahvalan da podijeli info...
Realno ni ne treba da postoji zagrevanje za bilo šta osim igranja i nekih benchmark testiranja. Youtube, FB, Instagram, Tiktok, ili bilo šta toga procesor te klase ne treba da registruje ni kao 20% opterećenja. Ako se to ipak dešava onda tu postoje neke debele nekompatibilnosti oko raspodele snage procesora. Kao da recimo hoćeš da se umiješ na nekoj pametnoj česmi, koja ti na podešavanju umivanja baci pritisak za pranje automobila u facu.

A ne znam sta da ti kazem,meni se i s23 grijao u gornjem dijelu posle odredjenih apdejta dok koristim Youtube.I preko maske se osjecalo..Ima tu i do velicine/ debljine telefona+jak procesor koji se tesko hladi.Slazem se da to ne bi trebalo da se desava ali vjerujem da je to boljka svakog manjeg slim telefona...

Verovatno svakog telefona sa procesorom više klase. Realno nije bilo potrebe za 4.3 ghz na procesoru bez aktivnog hlađenja, ali mora da nagruvaju što više poena na testovima.

Da masa ljudi to traže i dobili bi, ovako se jure poeni dok baterija i telefon gore.

Vrh Dno