Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Posle 5 godina menjam telefon i prelazim sa Mi 9t na 14t pro, nadam se da nisam pogrešio sa kupovinom, a pošto mi je ovo tek drugi android u životu i prvi pokušaj prebacivanja svih podataka sa jednog na drugi telefon, poželite mi sreću :)
Čitam po netu, neki kažu idi sa Mi move-rom, vi ovde pomenuste share lite, ne znam šta da radim, ako može još neko da me pogura sa čime da radim taj čuveni transfer podataka

Ja sam na kraju uradio sa onim sto ti nudi prilikom prvog paljenja moba

Posle 5 godina menjam telefon i prelazim sa Mi 9t na 14t pro, nadam se da nisam pogrešio sa kupovinom, a pošto mi je ovo tek drugi android u životu i prvi pokušaj prebacivanja svih podataka sa jednog na drugi telefon, poželite mi sreću :)
Čitam po netu, neki kažu idi sa Mi move-rom, vi ovde pomenuste share lite, ne znam šta da radim, ako može još neko da me pogura sa čime da radim taj čuveni transfer podataka
Ja sam radio sa share lite prosto da prostije ne moze za sat prebacio sve sa jednog na dr tel a imao sam slika i video da nemam pojma

Ja sam skoro sve odradio sa Mi mover-om.
Jedino nisam aplikacije hteo da prebacujem (authenticatori, to mora ručno).

Kako se bese aktivira ono od xiaomija,ono sto trazi dosadni sms?
Svaki put me odbije :)

Šta mislite, da li pro vredi ekstra novca u odnosu na običan 14t ako je kamera glavna stvar koja se gleda? Recenzije koje sam video ne pokazuju neku veliku razliku između kamera na jednom i drugom. I da li je honor 200 pro možda bolja kupovina, opet ako se gleda prevashodno kamera?

Šta mislite, da li pro vredi ekstra novca u odnosu na običan 14t ako je kamera glavna stvar koja se gleda? Recenzije koje sam video ne pokazuju neku veliku razliku između kamera na jednom i drugom. I da li je honor 200 pro možda bolja kupovina, opet ako se gleda prevashodno kamera?
ako ti je kamera bitna i već želiš da daš toliko para, onda gledaj običnu 14, ne 14t.

ostalo ne znam, 14t vrlo zanimljiv telefon, deluje da uopšte nisu štedeli i da su možda izbacili i bolji telefon nego regularna četrnaestica.

realno više ni oko kamere nisam siguran jer ovih par primera i fotografija što su izbacili sa 14t pro su odlične.
ali treba neki bolji review za to.

ono koliko sam video jeste da 14t valjda ima novi algoritam za noćne fotke koje tek trebaju da portuju na 14 seriju ali nije provereno da je išta novo.
Dimensity 9300+ odličan procesor isto, bolji od gen3

e sad custom romovi, rutovanje, portovi, emulatori itd, sve je to bolje i razvijenije na snapu.

Običan 14 mi je preskup, 14t pro po ovoj ceni je maksimum koji bih dao. Recenzije na gsmareni i dxomark pokazuju da skoro da i nema razlike u kameri između 14t i 14t pro. Razlika u procesoru mislim da mi ne znači ništa, ne igram igrice na telefonu, za ono što mi treba mislim da su oba ok. Custom romovi i tome slično mi ne trebaju.

Kupljen.
Iskoristio 15000 na reciklazu i kupon 5000 din na mob na Yettel petku i skinuli mi jos 20000 u odnosu na cene sa sajta.
Uzeo uz onaj "mobile M" paket.
Inace koliko sam video kod Yetela je opet najpovoljnije u odnosu na druga dva.
Koliko ti je taj paket sa telefonom ukupno? Da li si uzeo uz račun ili Yettel banku na rate ?

14T.png

14TOro.png

Običan 14 mi je preskup, 14t pro po ovoj ceni je maksimum koji bih dao. Recenzije na gsmareni i dxomark pokazuju da skoro da i nema razlike u kameri između 14t i 14t pro. Razlika u procesoru mislim da mi ne znači ništa, ne igram igrice na telefonu, za ono što mi treba mislim da su oba ok. Custom romovi i tome slično mi ne trebaju.
Slazem se, za 59999 u prodavnicama 14T je ok ponuda + moze na rate...

Ukratko 54:20 :)

20241001-110943.jpg

I ovi počeli da glumataju :D

Poslednja izmena:
A ja vidim od pre par dana svet bolji, zeleniji, planeta cveta... To je zato što Xiaomi više ne ide sa punjačem.
Može im se, ljudi će, nažalost, preći preko toga, to je sad "industry standard".

Ja koliko sam upoznat otkljucavanje bootloadera ce postati proslost sa HyperOS i na xiaomiu ako vec i nije, pa svejedno je l' snap ili mtk.

Nije proslost, za sada. Samo u Kini je valjda onemoguceno otkljucavanje. Neki dan sam jednom kolegi otkljucao na Note 13 pro 5g.

@Stock Stupio je EU zakon na snagu, koji proizvodjaču od sada zabranjuje da u prodajnom pakovanju daje i punjač, zbog tog kao e-otpada. Šta je uradio Xiaomi ? Pa za EU (global) je izbacio punjače, a i dalje isporučuje punjače za azijsko tržište. I ne samo to, u Holandijii, Španiji i još nekim zemljama EU, ako kupiš Xiaomi 14T možeš da kupiš i brzi original punjač za 1 evro + dobijaš poklone do 10 oktobra, a ako kupiš 14T pro dobijaš bežični punjač, kao i kod nas. Znači zakonski ne mogu da poklone punjač, ali mogu da ga prodaju za 1 evro, što i rade u nekim Eu zemljama, i to je lepo od njih, itu se vidi da njihova odluka nije zbog novca, nego moranja. Da su alavi za parama, prvo bi valjda izbacili futrolu...

Koliko ti je taj paket sa telefonom ukupno? Da li si uzeo uz račun ili Yettel banku na rate ?
Ispada 6098 din paket i rata sa popustom za reciklazu od 15000...na tu cenu oduzmi jos 5000 kupon sto sam iskoristio i bude ti rata 5890 din,sam pomnozio 5890 sa 24 i dobices ukupno pretplate i mob koliko ispadnu.
Ako imas srecu mozda na grebanju ubodes popust od 10000 i onda te ispadne jos manje...ali ja sam imao samo 5000 sto mi je ok.
Sam mob sa tih 15000+5000 popusta ispada 54,976 din.
Ja sam im odmah platio 34976 tako da mi je ostalo mob da placam na 24 rate ukupno 20000...ali i to sam danas preko yettel app iskesirao...tako da sam mob ceo otplatio.

Jel i dalje ograničen na ubogi USB 2.0 i samim tim pored manjih brzina bez HDMI izlaza preko USB-C porta?

Posto su sad i Honor 200pro stavili na akciju pa kosta isto kao 14T, koji od ta dva uzeti?

Mi nismo u EU, a nismo dobili ni punjač u pakovanju, ni mogućnost da ga kupimo za 1 evro. Najgore od svih svetova, što bi se reklo.
Bežični punjač kao poklon za pro mi je više da se kaže da ga imaš. Ako već stavljam telefon na punjač, mnogo bih radije da to bude žični od 120 W nego bežični od 50.

@puzgolac Mi nismo u EU, ali jesmo u EU, jer kao zemlja koja ima status kanditata, moramo da uskladjujemo svoje zakone i regulative sa evropskim, naročito ove vezane za ekologiju. A to što nemamo ista prava kao i zemlje EU, to je druga i duga priča... Lepo si napisao ovo u drugoj rečenici, tako ti to biva kad si sam, tj nisi deo nekog društva. Mada možda bi ovo pitanje trebalo postaviti i zvaničnom Xiaomi distributeru u Srbiji, zašto nama nisu obezbedjeni punjači od 1 evra a drugima jesu. Kako je moguće da Xiaomi Portugal poklanja televizor od 350 evra uz xiaomi 14T a mi ni punjač od 1 evra. Ko ne veruje nek pogleda na Xiaomi Portugal a evo i slike. Kupite telefon do 10 oktobra, registrujete kupovinu i stiže vam TV na adresu - gratis.

Prilozi

• Xiaomi Portugal.png
    Xiaomi Portugal.png
    965.3 KB · Pregleda: 77
  • xiaomi.png
    xiaomi.png
    487.9 KB · Pregleda: 72
Bacio sam pogled na nekoliko evropskih zemalja, za većinu nema popusta na cenu telefona u ovom promo periodu, ali zato daju poklone otprilike dvostruko veće vrednosti od ovog popusta kod nas. Da ne poveruješ, ali izgleda da su od nas gore prošli samo Hrvati, kod njih nema popusta, a dobija se na poklon samo robot usisivač, koji košta 165 evra.

Nazad
Vrh Dno